אונטריב על האש: המתכון שכולם מדברים עליו

אונטריב על האש: המתכון שכולם מדברים עליו

"`html

אונטריב על האש – חוויה קולינרית שלא תשכחו!

אם אתם מחפשים את המתכון המושלם שישאיר את כולם מוקסמים, הגעתם למקום הנכון! אתם מתכוננים ליום שישי, או אולי לפיקניק משפחתי, ולא יודעים מה להכין? תפסו מקום ישיבה, כי אנחנו מכינים אונטריב על האש שאפשר רק לחלום עליו! אומר לכם בשבילי, זה מתכון שמאז שאני זוכר את עצמי פשוט ממכר. יש לו טעמים עשירים, הוא רך, נימוח ונמס בפה. כולנו יודעים שאין כמו בשר טוב, אבל כשמדובר באונטריב על האש, אנחנו מתראים על משהו אגדי. מניסיוני, חברות כמו צייד-הבשרים שלי לא מעזות לפספס את המתכון הזה, וכשאני מכין אותו, אני לוקח את הפיקניק לרמה אחרת לגמרי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

למנה המעולה הזאת, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג אונטריב
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף שטוחה של כמון טחון
  • 1 כף שטוחה של פ paprika
  • 1/2 כפית קימל טחון (לא חובה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס רוטב סויה (לגרסה מתוקה יותר, אפשר להוסיף גם 2 כפות דבש)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • עלים טריים (כמו פטרוזיליה או כוסברה) לקישוט

אם אתם בעניין של גרסה טבעונית, תשתמשו בנתחי טופו או סייטן במקום האונטריב. זה יצא מדהים גם כן, טעים ובעל טעמים שמשגעים!

שלבי ההכנה

בתהליך הכנה הזה, אנו נשקול את טעמי הבשר והמרינדה הקולינריים. המנה פשוט קלה, אבל התוצאה – וואו!

  1. מניחים את האונטריב על משטח עבודה נקי ומשתמשים בסכין חדה כדי לסמן חריצים קטנים על פני הבשר. זה יעזור לבשר לספוג את הטעמים בצורה טובה.
  2. בצלחת גדולה מערבבים את שמן הזית, מלח, כמון, פפריקה, קימל, פלפל שחור, שום ורוטב סויה.
  3. מעבירים את המרינדה על הבשר ומוודאים שהיא נכנסת לכל החריצים. שמים את כל הבשר בסקית זיפר ומאחסנים במקרר לתקופה של שעתיים לפחות, כדאי לילה שלם למי שאין סבלנות.
  4. חודשים קדימה מציתים את המנגל ונותנים לאש להיות חזקה מאוד, לרגעים הראשונים.
  5. מניחים את נתחי האונטריב על הרשת החמה ועד שיש להם טרגט של 4-5 דקות מכל צד.
  6. לאחר שהבשר מקבל צבע יפה, מוסיפים מים ורוטב סויה ומבשלים עוד 20-30 דקות עם מכסה כדי שהטעמים יתמזגו.
  7. מניחים את הבשר על צלחת ומקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה.
  8. מגישים עם לחמים טובים או סלטים קלים כדי לאזן את טעמי הבשר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין סוף לרעיונות לתוספות. לדוגמה, ניתן להכין קישוטים כמו סלט קולסלאו מרענן, טחינות חריפות, או טחינה גרגרית עם פירות טריים. בדקו את מתכוני התוספות, מי יודע, אולי תמצאו פה שילובים מדהימים שיכולים לאתגר גם את הטעמים שלכם! כמו כן, תוספת של אורז עם פירות יבשים או צלחת של פירות גם יכולה להיות אגדה בפני עצמה. מה שחשוב זה לדאוג שיהיה טעים, מרענן ומעניין!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במרינדה אם אין לי את כל הרכיבים? ניקח את הרעיון של המרינדה – שמן זית, מלח, תיבול שאוהבים (כמו תבלין גריל או מלח שום), זה יעבוד בצורה טובה.

האם אפשר להכין את זה בתנור? בהחלט! ניתן לשים בתבנית עם כמה כוסות מים בתחתית ולכסות בנייר כסף ולבשל 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.

כמה זמן ניתן לשמור את הבשר במקרר לאחר הבישול? ניתן לשמור עד 3 ימים, וגם מצוין שזה יכול לשרת כסנדוויץ' ליום למחרת.

האם אפשר להקפיא את הבשר לאחר הבישול? בהחלט! זה מסייע בשמירה על הטעמים והוא יכול להחזיק לכל הפחות חודשיים, רק להקפיא בשקית אטומה.

מה ההמלצה להגיש עם האונטריב? ניתן לשלב עם תפוחים בתנור, סלט ירקות מרענן או להניח על צלחת של פירות.

האם הכמויות מתאימות אם אני מתכנן לגריל חתיכת בשר גדולה יותר? כן, פשוט תכפלו את הכמויות תיבול בהתאם.

אפשר להחליף את האונטריב בבשר אחר? בהחלט! סינטה או כף רגל יכולים לצאת נהדר!

להשאיר את הבשר לשבת במרינדה כמה יהפוך את הבשר לטעים יותר? נכון! אם תכניסו לילה שלם במרינדה, הבשר יספוג את ביתור הטעמים!

מה אם אני רוצה להפוך את זה לגרסה בריאה יותר? אפשר להמעיט בשמן ולהשתמש ברוטב סויה דל נתרן.

האם המתכון מתאים לדיאטות דלות פחמימות? בהחלט! המתכון נחשב לדל פחמימות ומצויין למי ששומר על תפריט בריא.

ובסיום, אני מאוד ממליץ לשתף את המתכון. אנשים אוהבים להיות מופתעים בכיף ובאהבה. שיהיה בתיאבון, ואל תשכחו לעדכן אותנו איך יצא לכם!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *