אופן הכנה מדהים לקציצות עם תפוחי אדמה ואפונה

אופן הכנה מדהים לקציצות עם תפוחי אדמה ואפונה

"`html

קציצות עם תפוחי אדמה ואפונה – מתכון מנצח

מהו הדבר הראשון שאתם אוהבים לאכול כשמתחשק לכם חמים בטן? אם אתם כמוני, קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה ואפונה הן התשובה המושלמת. מתכון זה יגרום לכם לפתח קשר בלתי פורמלי עם המטבח שלכם, כאשר כל ביס מהקציצות מלא בטעמים מוגזמים ומגניבים. אז הישארו איתנו, כי אנחנו עומדים לעבור על כל הפרטים המדהימים של המתכון הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות, אנחנו זקוקים למספר רכיבים שלא רק ישדרגו את המנה אלא גם יספקו לה את הטעמים הכי טעימים שיש:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף או בקר)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות קמח תפו”ח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כמון (אופציה)

מרכיבים חלופיים

אם נתקלים במישהו שרוצה גרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בבשר הודו טחון במקום בשר בקר. אפשר כמובן גם להכין את הקציצות באופציה טבעונית עם טופו או קטניות מעורבות.

שלבי ההכנה

בואו נעבור לשלבים הקסומים של הכנת הקציצות. כל שלב יקרב אתכם למנה המעלפת הזו!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד רכים, ואז מסננים ומועכים לפירה.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, פירה תפוחי האדמה, האפונה, הבצל מטוגן, הביצים, פירורי הלחם, מלח, פלפל וכמון.
  4. לשים את התערובת היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  5. מניחים את התערובת במקרר לשעה כדי שתתייצב.
  6. יוצרים קציצות בגודל שווה ויוצרים חור קטן במרכז של כל קציצה (זה ישמור עליהם נימוחים).
  7. מטגנים את הקציצות בשמן חם עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  8. מניחים על נייר סופג כדי להיפטר משמן עודף.

מדהים איך שכל כך הרבה שלבים פשוטים יכולים להביא לתוצאה כל כך משגעת. השף של סבתא שלי היה מתמוגג לראות את הקציצות האלה יוצאות מהתנור!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כשהקציצות כבר מוכנות, ניתן להגיש אותן עם טחינה, רוטב פיקנטי ואפילו סלט טרי כדי להוסיף עוד ניחוחות וטעמים. אפשר לשדרג את התוספות עם תפוחי אדמה אפויים או אורז. אם תרצו לגרום לקציצות להיות בריאות יותר, אתם יכולים לאפות אותן בתנור ולא לטגן.

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
יש להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בעלי תחליף כמו קמח תפו”ח בלבד.

אפשר להכין את הקציצות אלה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות, להניחם במקרר לשעתיים או להקפיא ולהפשיר לפני הבישול.

האם קציצות הקטניות טובות באותה מידה?
בהחלט! קציצות עדשים, קינואה או חומוס הן אפשרויות נהדרות ולא פחות טעימות.

עבור כמה מנות מתכון זה מתאים?
המתכון מתאים ל-4-6 מנות, תלוי בגודל הקציצות שאתם מכינים.

אפשר לשים קציצות במרק?
כן, קציצות טובות במרק בגלל שהן סופגות את הטעמים של המרק.

האם ניתן לשים קציצות על גריל?
אפשר בהחלט! קציצות על גריל מוסיפות טעם מעושן ומזג ישמח את כולם.

איך שקולפים תפוחי אדמה לפני הבישול?
אם אתם רוצים שפשוט תבצעו את הפעולה בצורה פשוטה, ניתן לקלף אותם לפני או אחרי הבישול – שני האפשרויות טובות.

האם צריך לערבב את התערובת הרבה?
לא, ערבוב עד שזה מתאגד מספיק, יתר על המידה יכול לגרום לקציצות להיות קשות.

כמה זמן יש לאפות קציצות בתנור?
אם אתם משדרגים לאפייה, מדובר בכ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהן זהובות.

האם קציצות יכולות להיות קפואות?
כן, תוכל לשים אותן במקפיא למספר חודשים, כל זמן שהן מבודדות היטב.

זהו, עכשיו עליכם לשתף את המתכון עם כולם! למי לא מגיע ללקק את האצבעות על קציצות מדהימות, מושלמות ומעלפות? הפיצו את המתכון ברשתות החברתיות והזמינו את החברים שלכם להתרגש איתכם!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *