איך להכין בצק לפיצה בלי שמרים בקלות!

איך להכין בצק לפיצה בלי שמרים בקלות!

איך מכינים בצק לפיצה בלי שמרים

כאשר מדברים על פיצה, לכולנו יש מיני זכרונות מתוקים. מי לא זוכר את השמחה כשמגישים פיצה חמה ישר מהתנור? אין ספק שהפיצה היא אחת המנות המוכרות והאהובות בעולם, ובשנים האחרונות פרצו לשוק מגוון אפשרויות וטכניקות להכנת בצק פיצה – ביניהן גם הבצק ללא שמרים. חייבים להודות – כל מי שניסה את הבצק הזה יודע שהוא פשוט מדהים! הוא מהיר, נעים להכנה, ועמוק בטעמים. אז, בואו נצא למסע ניחוח טעים ונכין את הבצק המושלם לפיצה, כזה שלמדנו להכין גם מהניסיון שלנו וגם מהעצות של השפים שכבשו אותנו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן התפחה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן תמצאו את כל המרכיבים שאתם צריכים כדי ליצור את הבצק המושלם לפיצה, כזה שממכר וגם נמס בפה:

  • 2.5 כוסות קמח חיטה (אפשר לשלב עם קמח חצי מקמח תפו”א למי שאוהב טעם אגדי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית סוכר (הסוכר יאזן את החמיצות והמלחות)
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות (מומלץ לכין בעצמכם)
  • גבינה צהובה מגורדת בשפע (כמובן, כמה שיותר טוב זה הכי טעים שיש)
  • תוספות לבחירתכם: פטריות, זיתים, פפרוני ועוד – כל מה שעושה לכם את זה!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים לנסות גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הגבינה בציפוי טופו מעושן או גבינת קוקוס. ברצונכם להכין בצק ללא גלוטן? השתמשו בקמח תפו”א או חומוס במקום קמח חיטה. יש כל כך הרבה אפשרויות שיכולות להפוך את הבצק למושלם!

שלבי ההכנה

וכעת, כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נצלול לתהליך ההכנה של הבצק המעלף הזה:

  1. ניקח קערה גדולה ונוסיף לתוכה את כל המרכיבים היבשים: קמח, מלח, סודה לשתייה וסוכר. נערבב היטב עד שהכל יתאחד.
  2. נוסיף את המים הפושרים ושמן הזית ונערבב את הכל עד שהתערובת מתאחדת.
  3. נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח ונלוש אותו במשך כ-5 דקות עד שהבצק הופך לאוורירי ונוח לעבודה.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לנוח במשך 10 דקות.
  5. בזמן שהבצק נח, נוכל להכין את התוספות שלנו. מומלץ לחתוך ירקות, לפזר גבינה ולהכין רוטב עם תמציות איכותיות.
  6. נחלק את הבצק לשניים ונרדד כל חלק לעובי הרצוי (עדיף דק, כי הבצק מתפשט בתנור).
  7. נניח את הבצק על תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה, כדי למנוע הידבקות.
  8. נמרח על הבצק את רוטב העגבניות, נוסיף גבינה ותוספות – אבל לא להגזים, זה לא פיצה פתוחה!
  9. שמים בתנור המחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והבצק הזהב.
  10. לאחר האפייה, ניתן ליישר את הפיצה עם רוטב נוסף אם אוהבים ולפזר קצת בזיליקום לקבלת טעם טרי ומרענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפיצה שלנו יכולה להיות משגעת אפילו יותר עם תוספות טעימות. שדרגו אותה עם פטריות מוקפאות, פפרוני פרוס דק, עגבניות שרי חמות שיתפוצצו בפה או קישואים קלויים עם תיבול טוב. כדאי לנסות גם גזר קלוי – זה פשוט אגדי! אם אתם חובבי חריף, כמה רצועות של פלפל חריף יכולים להוסיף נופך. וגם – אם אתם לא בקטע של אותנטיקה, פיקנטיות עם רוטב חריף על הפיצה יכולה להיות מושלמת.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק ללא סוכר? בהחלט! מותר להשאיר את הסוכר בחוץ. הוא שם בעיקר כדי להמתיק מעט את הבצק ולתמוך בפעולה של הסודה לשתייה. אם לא בא לכם, שאלו את עצמכם אם הוא באמת הכרחי.

האם כדאי ללטש את הבצק עם רוטב אחר? בוודאי! אפשר להכין רוטב פסטו או רוטב שמנת במקום רוטב העגבניות. כל שינוי יכול להיות תוספת מהממת!

האם הבצק יצליח גם בתנור חם בקיץ? כן, תנור חם בקיץ הוא כמו תנור שיש בו חופשה – הוא יעשה את העבודה בצורה מדהימה!

האם ניתן להקפיא את הבצק? תפיסת הבצק הזה היא נהדרת גם לאחר הקפאה. פשוט אין סיבה לא לתת לו לנוח ולהכין כמה פיצות למחזור.

האם ניתן לשדרגו עם גבינות שונות? בהחלט! גבינת מוצרלה היא הבחירה המסורתית, אבל נסו גבינת פטה או גבינת שמנת לקבלת טעמים מגוונים.

מה כדאי לעשות עם שאריות הבצק? תנו לדמיון שלכם להשתולל! כל רצועה תוכל להפוך לחטיף ממכר עם עיבוד נכון – גבינות, תיבולים ועשבי תיבול יוכלו להיות החברים החדשים שלכם.

האם אפשר להשאיר את הבצק בלילה במקרר? כן, הוא ירגיש נוח ויפתח טעמים נוספים. רק הקפידו לא לקצות את זמן האפייה.

האם אפשר להכין פיצה אישית? תכלס! אפשר לחלק לכל אחד פיסת בצק ולתת להם ליצור את הפיצה שפשוט מתאימה להם.

כמה זמן שיירו בפיצה בתנור? תלוי בגובה הבצק. בגובה בינוני כ-15-20 דקות זה מספיק על מנת לייצר פיצה אלוהית.

האם הבצק היה בסגנון של סבתא? אין ספק! העונג בהכנת בצק לפיצה זה כמו לחזור לזכרונות הישנים עם סבתא שתמיד תוספת בגבינה ורגש!

עכשיו, לאחר שניהלנו מסע ריחני ומגניב, כל מה שנותר זה לחתוך ומגיש את הפיצה המושלמת לכל הסועדים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם יטבעו את הנאמות המהממות שהכנתם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *