איך להכין בצק פריך עם קמח תופח בקלות

איך להכין בצק פריך עם קמח תופח בקלות

בצק פריך עם קמח תופח – מתכון אגדי שאין לעמוד בפניו!

לאורך השנים, הרבה מתכונים קלאסיים עברו שדרוגים שונים, ובכן, הגענו לרגע שבו הבצק הפריך שלנו זוכה להיות מושלם כמו שסבתא תמיד הכינה, אבל עם טוויסט מתוחכם: קמח תופח! אבל רגע, מה זה אומר? זה אומר שאנחנו יכולים להתפנק בבצק פריך אוורירי, נימוח, שגם יישאר קראנשי גם אחרי אפייה. האם לא מדהים? אז קדימה, נתחיל בהרפתקה שלנו בבצק הזה, שמשגע כל מי שטועם אותו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן מנוחה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25-30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

ברוכים הבאים לקטע שבו היצירתיות פורחת דרך סוגי הקמח, השמנים והחומרים הנלווים! הקפיצו את החושים שלכם, כי זה הולך להיות מרגש.

  • 200 גרם קמח תופח
  • 100 גרם חמאה רכה (טמפרטורת החדר)
  • 50 גרם סוכר (אפשר סוכר חום למרקם אגדי במיוחד)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • מקל קינמון או תמצית וניל (לא חובה, אבל מוסיף עומק טעמים)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש דרכים לשדרג את המתכון הזה, חשוב לי לציין שניתן להכין אותו גם בגרסה טבעונית. כל מה שצריך זה להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצה במעט מרק פרVegetable! כמו כן, עבור למאכלים ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”ח ללא גלוטן, שהתוצאות שלו לא יפגעו באיכות הבצק.

שלבי ההכנה

זה הזמן לקפל את הידיים במתכון, להצמיד את השיער עם גומייה ולצאת לדרך!

  1. בקערה גדולה, נערבב היטב את קמח התופח עם הסוכר.
  2. נוסף את החמאה הרכה ונטפח לתוך הקמח עד שהתערובות יתמזגו (החמאה צריכה להיות במצב שליממה מאוד).
  3. נוסיף את ביצה ונערבב שוב עד שהתערובות יתאחדו.
  4. נוסיף את המים הקרים ונערבב שוב בעדינות עד שהבצק מתגבש.
  5. במידה ורוצים, נוכל להוסיף מקל קינמון או תמצית וניל לתיבול.
  6. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר למשך כ-30 דקות (זה הזמן שהוא מצטרף כאחד מהכוכבים!).
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עם מעט חמאה או שמן.
  8. שולפים את הבצק מהמקרר, וכשהוא רך, מרדדים אותו לקוטר של כ-30 ס"מ.
  9. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ושולחים לתנור ל-25-30 דקות, עד שהתחתית מזהיבה.
  10. כהכנה לקירור: מחכים עד שיתקרר ונחכה לאכול.

שדרוגים ותוספות

נכון, הבצק הזה מדהים בפני עצמו, אבל למה לא להוסיף לו עוד קצת טעמים? אני ממליץ לכם לנסות:

  • שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות לערבוב לתוך הבצק.
  • אגוזי לוז קצוצים, שמביאים פריכות שונה לחלוטין.
  • פירות יער, ולהפוך את המנה למרעננת במיוחד.
  • שימוש בריבה כמלית משגעת לפני האפייה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא את הבצק?
כן, נשמע מדהים נכון? אתם יכולים לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהקפיא אותו עד 3 חודשים.

איך אני יודע אם הבצק מוכן לאפייה?
כאשר הוא מזהיב בצדדים והמרכז מתייצב, זה הזמן להוציא אותו אל אור השמש והתנור!

מה אם אני רוצה להכין את המתכון בלי סוכר?
אם אתם מרגישים מדהים, חברים, אתם יכולים להוסיף דחף של תחליף סוכר או פשוט להפחית בכמות – הבצק ייצא טעים גם אם הוא מעט פחות מתוק!

האם זה בסדר לשמור על הבצק במקרר יותר זמן?
כמובן! אם אתם מבשלים ביום אחר, ניתן להשאיר במקרר עד יומיים נוספים.

איזה תוספות מתאימות על הבצק הזה?
אני ממליץ על הקרם פרש או יוגורט מתוק. רוצים לרגש? הוסיפו פרוסות תות!

מה ניתן לעשות עם שאריות הבצק?
מומלץ לאלתר עוגיות, משולשי גבינה או לחם פריך קטן.

מה טווח השימוש של הבצק?
אפשר להשתמש בו גם לעוגות, פיתות או אפילו קישים! הבצק גמיש ויעוני כמו שירותי אונ' בחופשים!

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
אפילו מאוד! קמח חיטה בסדר גמור או קמח שקדים אם אתם שואפים בגרסה בריאה.

איך לזהות קמח תופח איכותי?
הקמח אמור להיות קל, ולא דחוס – ומדי פעם תעשו בדיקות, הבצק צריך להיות אוורירי!

איך להבטיח שהבצק לא יתייבש?
חשוב לקצוץ את הטמפרטורה, והחמאה שאתם מוסיפים – ודאו שהיא רכה ובטמפ' החדר.

אני מקווה ששתפים את המתכון הנפלא הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. המנה הזו באמת משגעת וכל ביס בה יגרום לכם להרגיש כל כך טוב. בואו נשתף ונחגוג את ההצלחות הקולינריות שלנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *