איך להכין נאגטס מקדונלדס מושלמים כמו במסעדה
אי שם בחופשה המשפחתית האחרונה שלי, נכנסנו לאחת המסעדות הכי מוכרות בעולם—כן, אתם כבר יודעים מי אני מדברת עליו—אותו תאגיד ענק ששלט מגובה בענף המנות המהירות. בעוד אנחנו הולכים בקו ההזמנה, העיניים שלי לא יכלו להימנע מהזהב הקטנטן שקוראים לו נאגטס עוף. המנה הזו עוררה בי נוסטלגיה מטורפת, וחשבתי לעצמי, למה לא לנסות ולשחזר את חוויית הילדות בבית? כן, כן, אני מדברת על נאגטס עוף מדהימים בגרסה ביתית ומפנקת! הנה לכם, המתכון המושלם, הכי טעים שיש והממכר.
*זמן הכנת המתכון*
– זמן הכנה כולל: 45 דקות
– רמת קושי: בינונית
– כמות מנות: 12 נאגטס עוף
בחרתי לשתף אתכם במתכון המושלם לנאגטס עוף שמזכיר את האגדי של מקדונלדס. המתכון הזה כולל לא רק הוראות מפורטות, אלא גם טיפים שיבטיחו לכם תוצאה מושלמת.
בשלבי ההכנה, תשימו לב שחלק מהמדריכים נראים ארוכים, אבל כל שלב מפורט ומוסבר בצורה פשוטה. השתדלתי לשלב נגיעות הומור והתעמקות שתשמור אתכם מחוברים.
הרכיבים הדרושים
ניגש לרכיבים הדרושים, ואנחנו מחפשים לפנק את עצמנו בנאגטס עוף מושלמים שלא רק טעים, אלא גם בריא. הרכיבים פשוטים ותחת ההקפדה שלכם—יבטיחו תוצאה מעלפת.
– 500 גרם חזה עוף, טחון דק
– 2 ביצים, טרופות
– 1 כוס פירורי לחם
– 1/2 כוס קמח
– 1/4 כוס סולת תירס
– 1 כף מלח
– 1 כף פלפל שחור
– 1 כף פפריקה מתוקה
– 1 כף אבקת שום
– 1 כף אבקת בצל
– שמן לטיגון עמוק
רעיון לגיוון: מי שמעדיף גרסה יותר בריאה, יכול להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה, וגם לערבב את פירורי הלחם עם פנקו (שברי לחם יפני) שיתנו תחושה אוורירית יותר לנאגטס.
שלבי ההכנה
ניגש לשלבי ההכנה, ונכין ביחד את המתכון הממכר והנמס בפה הזה. כל שלב כאן נועד לעזור לכם להשיג את הנאגטס המושלמים.
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את העוף הטחון עם המלח, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, אבקת השום ואבקת הבצל. כאן אשתף טיפ אישי מניסיוני: זכרו להשתמש בידיים נקיות ולהשקיע בתערובת, זה מה שיביא את הטעם המושלם.
2. בעזרת כפית מזלפים מהתערובת ומעצבים אותה לצורת נאגטס קטנים. כן, כאן אפשר לאפשר לדמיון להתפרע.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח וסולת התירס.
4. מרטיבים את הידיים במעט מים (זה עוזר למניעת הידבקות) וטובלים את הנאגטס בקמח.
5. טובלים כל נאגטס בקערה עם הביצים הטרופות.
6. אח"כ מעבירים את הנאגטס לפירורי הלחם ומצפים אותם מכל הצדדים.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה— חברים, זה הזמן לא להיות חסכניים בשמן.
8. מטגנים את הנאגטס עד להזהבה מכל הצדדים. זה יקח בערך 4-5 דקות לכל צד.
9. מעבירים לנייר סופג כדי להיפטר מפריכיות השמן המיותרות.
תוספות ושדרוגים? כמובן!
תוספות אפשריות כוללות רטבים כמו קטשופ, מיונז או אפילו טרטר מיוחד משל עצמכם. אם רוצים להפוך את זה לארוחה מלאה, מוסיפים סלט ירקות מרענן בצד או אורז לבן.
שאלות ותשובות
* מה אני יכול לשים במקום פירורי לחם? *
אם אתם נמנעים מגלוטן, אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או שילוב של שיבולת שועל טחונה דק. תאמינו לי, זה יוצא ממש ממכר.
* האם אפשר להכין את הנאגטס בתנור במקום לטגן? *
בהחלט! תשמנו מעט את התבנית עם שמן זית ואופים אותם בתנור בחום 190 מעלות. זה יקח בערך 20 דקות.
* ניתן להקפיא את הנאגטס לאחר הכנה? *
כן, אפשר להקפיא אותם לפני הטיגון או האפייה. פשוט מסדרים על מגש ומקפיאים לכמה שעות, ואז מעבירים לשקית אטומה.
* איך אני יודע אם העוף מוכן בפנים? *
הטיפ שלי: חותכים נאגטס קטן ובודקים אם העוף לבן ואינו ורוד בפנים. אם יש ספק, תמיד אפשר להחזיר את הנאגטס לטיגון.
* מה אפשר להוסיף לטעם ייחודי יותר? *
מתיחת מתכון אפשר עם תבלינים ייחודיים כמו כמון, או נגיעה קטנה של ג׳ינג׳ר מגורר שיקנה טעם אוריינטלי.
* אילו רטבים מושלמים לנאגטס? *
קטשופ ומיונז קלאסיים, אבל אם ממש רוצים להשקיע הכינו רוטב חרדל ודבש או רוטב חמוץ-מתוק אסייתי.
* האם אפשר לטגן נאגטס עם שמן זית? *
אני ממליצה להשתמש בשמן עם נקודת רתיחה גבוה יותר כמו שמן חמניות או קנולה. שמן זית לא ממש מתאים לטיגון עמוק.
* האם אפשר להשתמש בבשר הודו במקום עוף? *
בטח! רק לקחת בחשבון שהודו משתנה מעט בטעם ובמרקם. האיכות הסופית עדיין תהיה מעולה, רק עם טוויסט קטן.
* איך ניתן להוסיף ירקות לנאגטס? *
אפשר לערבב גרגרי תירס עדינים או אפילו קוביות קטנות של פלפלים אדומים לעכשיו למסה של העוף. זה מוסיף גם צבע וגם ערך תזונתי.
* האם הנאגטס מתאימים גם לילדים קטנים? *
לגמרי. אני אמא גם, והילדים שלי מפתיעים אותי כל פעם מחדש איך הם מחסלים את המנה הבלתי מושלת הזאת.
נסו את המתכון המושלם והממכר הזה ונתראה בטבלת האוכל הביתית! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולעשות רושם עם המנה המעלפת הזו על כל המשפחה.
כתיבת תגובה