איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת
איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת
תחושת האושר מתפשטת כשאנחנו מגלים שיש לנו בבית את כל מה שצריך להכין ארוחה שתהיה גם מהירה, גם קלה וגם… ללא בלאגן! הכנת נקניקיות היא בדיוק מה שנחוץ למי שמעוניין במאכל ממכר שיוציא אתכם מהשגרה, ושיהיה פשוט כמו מים. שלא לדבר על כך שאנחנו יכולים לשדרג אותו בדרכים רבות שלא יאמינו. אז קחו לעצמכם כמה דקות, למדוד פינג'אן לפי המתכון המיוחד הזה, ונתחיל!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לכל אחד מאיתנו יש את הניסיון המיוחד שלו, וכאשר מדובר בנקניקיות, זה לא שונה. אחד מהמרכיבים הכי חשובים להכנת נקניקיות הוא כמובן הבחירה בנקניקיות עצמן. בבחירה הנכונה נוכל לקבל את התוצאה המושלמת! אז מה בדיוק אנחנו צריכים?
- 500 גרם נקניקיות איכותיות (בשר עוף, טלה או מעורב)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית חרדל (עפ"י הטעם)
- מלח و פלפל שחור לתבל
- 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה (להגשה)
אחרי שהבאנו את מרכיבי המופת הללו, ניתן בהחלט לחשוב על תוספות שיכולות לשדרג את המתכון. לדוגמא, אפשר להוסיף פלפל קלוי, בצל מטוגן או רוטב לשדרוג – אפשר גם לשדרגו למי שאוהב את הטעמים החזקים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן שכולנו חיכינו לו. ההכנה המהירה והכנה שהתוצאות שלה מדהימות ממש! קחו נשימה עמוקה, זה הולך להיות מהיר!
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהשום נשמע וזהוב.
- מניחים את הנקניקיות במחבת ומשחימים אותן מכל הצדדים.
- כשנקניקיות משחימות היטב, מוסיפים חרדל, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.
- מטגנים עוד כ-5-7 דקות, עד שהנקניקיות מבושלות לחלוטין.
- בזמן שהן ממתינות, ניתן לחתוך ירקות כממרח לצד.
- מטפטפים פטרוזיליה מעל ומערבבים שוב להנאה מושלמת.
מעבר לשלב ההכנה, במיוחד אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הנקניקיות בפטריות מגולגלות עם תבלינים. עוד רעיון יכול להיות להכין ניוקי ירק עם טעמים דומים – המקום לשינויים הוא מצוין!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לנו את הנקניקיות המדהימות והטעימות, והן בהחלט מושלמות בפני עצמן. אך אם אנחנו רוצים לעלות את הרף, יש מגוון תוספות ושדרוגים שנוכל להוסיף:
- לספוג את הנקניקיות בעשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין.
- להוסיף מחית של חצילים קלויים לקבלת שכבת טעמים נוספת.
- להגיש עם רוטב צ'ילי חריף או רוטב תמרינדי.
- שדרוג בריא: להחליף את השום בבצל ירוק קצוץ.
כל שדרוג רק עשוי להעצים את חווית האכילה שלנו! כמה פשוט, וכמה מדהים!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין שמן זית?
אם אין לכם שמן זית, תמיד אפשר להמיר אותו בשמן קוקוס או שמן חמניות. הם יעשירו את הטעם בלי להתפשר על איכות המנה.
האם ניתן להכין את הנקניקיות על כיריים חשמליות?
בהחלט! כל מה שנדרש זה להשגיח שהחום מתון, והן יצלצלו באותה המדהים.
איך בודקים אם הנקניקיות מוכנות?
פשוט לוקחים מפית, חותכים חלק קטן ונוגע. אם זה נימוח והחל למתמוסס במרקם רך – אתם בעניין!
מה כדאי להגיש לצד הנקניקיות?
סלט ירקות רענן, תפוחי אדמה פרוסים או פירה הם יותר ממושלמים. בעיקרון, כל תוספת נימוחה תעזור לעדן את טעמי הנקניקיות.
אפשר להכין זה מראש?
כמובן! הכינו והניחו במקרר, ולאחר מכן אפשר לחמם מחדש במחבת או בתנור. האיכות תישמר.
מה לעשות עם שאריות?
שאריות מהמנות הללו מצוינות לארוחות במהלך השבוע, פשוט קחו מקום קטן של פיתה, הכניסו פנימה ותהנו מסנדוויץ' אגדי!
האם זה מתכון קליל?
כן! דיברנו על רמת הקושי הנמוכה, ואם הטעמים משגעים! כך אנחנו מצמצמים גם את זמן ההכנה וגם את הלכלוך. מושלם לחיי היום-יום!
מה קורה אם אני רוצה להפוך את המתכון לברי?
קל! רק בחרו בנקניקיות טובות ממקורות בריאים ושהן דלות פחמימות ואתם על המסלול הנכון.
איך ללקק את האצבעות?
תהיו בטוחים שהשתמשתם בעשבי תיבול, אלא אם כן, פשוט תגישו עם רוטב טעים, זה כנראה יפתור את העניין!
מה לגבי תוספות נוספות?
כמו שהוזכר קודם, תוספות כמו מזון קלוי, רטבים שונים או אפילו גבינה מותכת יכולים להפוך כל מנה למשהו עדין ומעורר תיאבון.
אז מהנקניקיות המדהימות הללו ואחרות, אנחנו מסיימים. אין כמו להתחבר לאוכל טוב כמו זה. אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי אם זה לא יהיה ברמה ברשת, אז מה כן! תיהנו!
כתיבת תגובה