איך להכין נתח מס 8 כמו שף מקצועי

איך להכין נתח מס 8 כמו שף מקצועי

מתכון לנתח מס 8 מדהים – בשר שמענג את החיך

תארו לכם את הצליל של בשר עסיסי, מתובל היטב, שנשאר נימוח בפה ונמס תוך כדי נגיסה. כל ביס הוא חוויה מדהימה, פשוט אגדי! רגעים כאלה הם אלו שאנחנו רוצים לשחזר במטבח שלנו. נתח מס 8, הידוע גם בשמות כמו אוסטרליאן או ריב-אי, הוא נתח שמחכה לכם כדי לממש את כל האהבה שבפנים ולכבוש את ליבם של בני המשפחה והחברים. עם המתכון שלנו, אתם תצליחו להכין את המנה הטריקית הזו ברמה של מסעדת גורמה! אז קדימה, לצלול אל המגוון והטעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1-2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך תהליך ההכנה המרתק, בואו נכיר את המרכיבים שאותם נשתמש להכנת נתח מס 8 המדהים שלנו. לא מדובר במתכון מסובך, להיפך – מדובר ברכיבים קלילים שיביאו את הבשר לידי שלמות!

  • נתח מס 8 במשקל של כ-1 ק"ג
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון
  • שום קצוץ (3-4 שיניים)
  • שמן זית
  • רוזמרין טרי
  • טימין טרי
  • מצל של בצל ירוק קצוץ (לא חובה)

כמובן שיש לנו אפשרויות נוספות לשדרוגים – כמו לתבל עם צ'ילי חריף לאוהבי החריף, או להוסיף דבש לשכבת הטיפול בבשר לקבלת טעמים מעורבים שמשגעים את החיך. אפשרות נהדרת נוספת היא שימוש בנתח בשר צמחי בתור גרסה טבעונית – פשוט מיצאו תחליף עם טקסטורת בשר!)

שלבי ההכנה

עכשיו לעבודה! זה הקטע שבו ניצור חוויות שכמוהן זוכרים לעד. הכנת נתח מס 8 היא לא רק מתכון, זו אמנות.

  1. תחילה, נניח את הנתח על השיש ונשאיר אותו בטמפרטורת החדר במשך כ-30 דקות, כך שיתפוס את כל הטעמים.
  2. איזה יופי של ריח אמור להתפשט כבר בשלב הזה.
  3. נשפשף את הנתח במלח גס ופלפל שחור טחון משני הצדדים.
  4. נחמם שמן זית במחבת גדולה על חום גבוה.
  5. כשמן הזית חם, נוסיף את הנתח למחבת ונטגן אותו מכל הצדדים במשך כ-3-4 דקות.
  6. מעבירים את הנתח לתבנית אפייה.
  7. נוסיף עליה שום, רוזמרין וטימין.
  8. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כשעה.
  9. במהלך האפייה, ניתן לחכות ולהתענג על הריחות המדהימים שעוטפים את הבית.
  10. כשהנתח מוכן, חשוב לתת לו לנוח 10-15 דקות לפני החיתוך – ככה הוא שומר על עסיסיות.

נתח מס 8 מושלם עם תוספות אהובות, כמו תפוחי אדמה צלויים, ירקות קלויים או סלט ירוק מרענן. כל מנה תדגיש את הטעמים המוגברים של הבשר. עם שילובים נכונים, המנה תכלול כל כך הרבה צבעים וטעמים עד שתרגישו כמו קוסמים של המטבח!

שדרוגים אפשריים למתכון

נדבר על שדרוגים מדליקים. לדוגמה, אפשר להגיש את הנתח עם רטבים שונים כמו רוטב פפריקה או רוטב חריף. אם אתם ברוח של תוספות בריאותיות, נסו להוסיף קוביות בטטה קלויות ואתן מדהים!

שאלות ותשובות

מה זה נתח מס 8?
נתח מס 8 הוא נתח בשר טרי ואיכותי מהחלק העליון של הפרה, אחד מהחלקים המהפנטים והעסיסיים ביותר בבשר.

איך אני יודע אם הבשר מוכן?
השתמשו במד thermometer על מנת לקבוע את טמפרטורת הבשר, שאמורה להיות סביב 54-60 מעלות עבור בשר רדר.

האם ניתן להקפיא את הבשר?
כמובן! אך עדיף להקפיא אותו לפני הבישול, כי בישול והקפאה יחד עלולים לגרום לאבוד את עסיסיותו.

אפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל המרכיבים במתכון הזה טבעיים וללא גלוטן, אז אין על מה לדאוג.

איך אני יודע אם העוברים על הנתחים בסדר?
כי אם עוברים עליהם בעדינות, כולם ירגישו אותם מתמגנטים.

האם אפשר לשים את הנתח ברוטב?
בהחלט, רוטב יפלו את הבשר ויוסיף לו טעמים ייחודיים ומרגשים.

האם להכין את הנתח בגריל או בתנור יותר טוב?
זה תלוי בטעמים שלכם. בגריל תקבלו קראנצ'יות מיוחדת, בתנור תיהנו ממתכון אוורירי.

אילו תוספות מתאימות לנתח?
תוספות כמו סלט ירקות קיץ, תפוחי אדמה צלויים או פירה בהחלט ישדרגו את המנה!

מה עוד אפשר לשלב במתכון?
תוספות של חרדל ודבש או פפריקה יתנו להשקיע במנה כיף עוד יותר.

למה דווקא נתח מס 8?
יש לו טעמים אגדי, עסיסיות ואיכות שאין עליהם עוררין, הוא פשוט מושלם לכל ארוחה!

אל תשכחו לשתף את המתכון המעלף הזה עם חברים ומשפחה! בואו לאפשר לכולם לטעום את הבשר המושלם הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *