איך להכין עוגת פירורים פרווה בקלות ובמהירות

איך להכין עוגת פירורים פרווה בקלות ובמהירות

איך להכין עוגת פירורים פרווה בקלות ובמהירות

מתכון עוגת פירורים פרווה שמעלפת את החיך

בחיים, ישנם רגעים שמרגישים כאילו הכל מתאגד ביחד – הטעמים, הריחות, והחוויות. אחד מאותם רגעים הוא כאשר מתכננים לקראת ערב מתוק עם עוגת פירורים פרווה. ברגעים כאלו, אנחנו פוגשים סיוט מתוק – עוגה רכה ועסיסית שבנויה מפירורי עוגה פריכים ובניחוחות שיכולים לגרום אפילו לאבן להיות רגועה. כל ביס הוא כמו חיבוק חם ומנחם, והעוגה הזו היא גם אפשרות נהדרת למי שמחפש משהו מדהים, ממכר ורחוק מהשגרה.

זמן הכנת המתכון: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות מנות: 8-10

  • אז כמה מנות יוצאות מהעוגה? זה תלוי עד כמה אתם אוהבים לחלק, אבל קל לי לדמיין שגם בשביל שניים עם תיאבון גדול, זה לא מספיק.
  • בהכנה קצרה יחסית, תוכלו לגמור את זה בהרבה פחות מ-60 דקות!
  • הכי טעים שיש – במיוחד עם כדור גלידה בצד. דמיינו את השילוב בין הקרירות לעוגה החמימה. נשמע כמו התחלה של רומן קולינרי!

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לממלכה של המרכיבים! חשוב לבחור את המרכיבים באיכות הכי גבוהה כדי שהעוגה תצא מעלפת.

  • 250 גרם קמח מנופה
  • 100 גרם סוכר חום ישן (אכן, הגרגרנות של הסוכר מתהדרים בעושר טעמים)
  • 200 מ"ל שמן צמחי
  • 200 מ"ל מים (אם תספיקו, תוכלו לשתות מים גם במהלך ההכנה)
  • 50 גרם קקאו איכותי (שיהיה חלומי ומעלף)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה (הכל פה מתפצץ בטעמים)
  • רבע כפית מלח (מעת לעבירה על חופי האוקיאנוס)
  • ממרח שוקולד או ריבת פירות לשכבת המילוי (באמת שמכל מה שנשאר, אתם יכולים להיות זוכים בלוטו!)

אופציות חלופיות

עבור צמחונים או טבעונים, אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס או בשמן זית כדי להעניק טעמים שונים. אם תרצו להכין גרסה ללא גלוטן, במקום קמח רגיל ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א!

שלבי ההכנה

בואו נגיע למקום שממלא אותנו וההתרגות מתחילה. אחרי שהכנתם את כל המרכיבים, קחו נשימה עמוקה, ובואו נתחיל.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, זה הזמן לתת לתנור שלכם להתעורר.
  2. מניחים קערה גדולה ומערבבים את הקמח, הסוכר, הקקאו, וסודה לשתייה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמן והמים עד שהנוזלים מתאחדים.
  4. incorporו את הנוזלים לתוך המרכיבים היבשים עד שהן מתחברות היטב (תשימו לב שהן לא מחבורות, אה?).
  5. משמנים תבנית מרובעת בגובה של 20 ס"מ על 20 ס"מ, כדי שהעוגה תהיה נמוכה אך אוורירית.
  6. יוצקים חצי מהבלילה לראש התבנית ומניחים שכבת ממרח שוקולד או ריבה באמצע.
  7. אי לכך, מכסים את המילוי בהבלילה הנותרת, ויוצרים מעין ציפוי מושלם.
  8. שולחים לתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שהעוגה נראית כמו ביס בלתי נגמר.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני ההגשה – אם אפשר להשאיר את הידיים עד אז.

אופציות לשדרוגים

אין דבר כמגוון שדרוגים! ניתן לקשט את העוגה באגוזים קצוצים לפני האפייה כדי להכניס קצת פריכות. אפשר גם לשלב פרוסות בננה מעל המילוי כדי לעטוף אותו בפרי ריחני. וכמובן, קרם קוקוס יכול להיות תוספת רכה ומעלפת שלא ניתן להתעלם ממנה.

חברים, תזכרו שלעיתים כל מה שצריך זה שיקול דעת טוב לזמן הנכון.

שאלות ותשובות

לכמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
אם נשמרתם אותה כמו שצריך, שימו אותה במיכל אטום ועד שבועיים!

האם ניתן להכין את העוגה ביום שישי לשבת?
בהחלט! עוגת פירורים היא בהחלט מושלמת כקינוח לארוחת שישי או כשאתם רוצות להתפנק בשבת.

מה עליי לעשות אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר?
אתם יכולים להכפיל את הכמויות ולהשתמש בתבנית גבוהה יותר.

האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלבי במקום במילוי?
אפשר בהחלט! חשוב על טעמי שוקולד חלבי יחד עם העוגה ואתם בטוח תיהנו.

יש לי בת משפחה עם אלרגיה לגלוטן. האם יש פתרון?
כמובן! קמח שקדים או קמח תפו”א יעשו את העבודה מצוין לעוגה מעלפת.

אילו תוספות נפלאות אני יכול להוסיף מעל העוגה?
שוקולד מרוסס, אגוזים קצוצים, פירות טריים – כל מה שיש לכם זה פוטניציאל!

האם כואב להקפיא את העוגה המוכנה?
לא כואב בכלל. ודאי! עטפו היטב ואתם מוכנים.

האם ניתן לשדרג את המילוי?
בוודאי! שילוב של אגסים מבושלים או פירות יער יכולים להוסיף את הטון הקטן הזה של מתיקות.

אני לא אופה מנוסה. האם זה מתכון פשוט?
לגמרי! מדובר בעוגה קלה ונעימה להכנה.

האם צריך קרם נוסף בצד?
לא חובה, אבל גולל גלידה בצד תמיד משדרג טעמים.

אנו מקווים שתחוו את העוגה הזו ברמה כזו שתרצו לשתף אותה עם חברים ובני משפחה! שלחו את המתכון לכל מי שאתם חושבים שצריך בצורה הזאת לחוות נגיעה אגדית של טעם במטבח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *