איך להכין פנקיק יפני רך ושפוך בקלות

איך להכין פנקיק יפני רך ושפוך בקלות

מתכון לפנקיק יפני: קל ובועתי!

אם אתם מחפשים את המתכון המושלם שיגרום לכם להתאהב בכל ביס, הגעתם למקום הנכון! הפנקייק היפני המדהים הזה הוא לא רק טעים, אלא גם נעים לעין. טקסטורה אוורירית, טעמים מתוקים, והכי חשוב, הוא ממש מתמוסס בפה. אי לכך, אם אתם רוצים לשדרג את ארוחת הבוקר או סתם לפנק את עצמכם באירוח, הפנקייקים היפניים הם התשובה שמתאימה לכל רגע.

זמן הכנה: 15 דקות, רמת קושי: בינונית, למספר מנות: 4 פנקייקים

  • מגע של אהבה שהופך את הארוחה למשהו אגדי!
  • רבים מאיתנו ימצאו את עצמם לוגמים קפה של הבוקר לצד הפנקייקים המהממים.
  • ולפעמים, כדאי גם להוסיף מכונת וואפלים לפנקייקים – מדהים!

הרכיבים הדרושים

עכשיו נגיע לצד המעניין – המרכיבים! לפני שאתם מתחילים, חשוב לציין שהפנקייקים הללו הם לא סתם פנקייקים; הם פינוק על גבול הממכר!

  • 3 ביצים גדולות
  • 30 גרם אבקת סוכר (כ-3 כפות)
  • 60 מ"ל חלב (רצוי חלב עזים או חלב קוקוס, למי שמעדיף)
  • 1/2 כפית תמצית וניל (הכי טעים שיש!)
  • 80 גרם קמח (אפשר גם קמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (למרקם גבוה ומפליא)
  • מעט שמן לטיגון (שמן קוקוס מומלץ)

שימו לב: לפנקייקים משגעים, אפשר להוסיף צימוקים, שוקולד מריר קצוץ, או פירות חתוכים למידת הטעם שלכם!

שלבי ההכנה

ועכשיו הגענו לשלב הכי כיף – ההכנה! זה הזמן להכין את הפנקייקים המעלפים.

  1. נפריד את החלבונים מהחלמונים לקערה נפרדת.
  2. נקציף את החלבונים עד להיווצרות קצף רך (במרחק של כחמש דקות).
  3. בקערה נוספת, נניח את החלמונים, נוסיף את אבקת הסוכר, ונקציף למרקם בהיר ואוורירי.
  4. נוסיף את החלב ותמצית הווניל, ונערבב היטב.
  5. נוסיף קמח ואבקת סודה לשתייה, ונערבב עד שהתערובת חלקה.
  6. נוסיף בהדרגה את קצף החלבונים לתוך הבלילה, כאשר אנחנו מקפידים על תנועה עדינה (כדי לשמור על האווריריות).
  7. מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
  8. בעזרת כף או כוס, שופכים בערך 1/3 מן הבלילה למחבת ומבשלים כ-4 דקות.
  9. חורגות בפנקייקים ופונים עם פלטה את הפנקייק, ומבשלים את הצד השני כ-3 דקות נוספות.
  10. מגישים חם עם סירופ מייפל, פירות טריים או קצפת – ללקק את האצבעות!

מרכיבים חלופיים

מעניין לגלות שיש גיוונים שונים למתכון. ניתן לעשות אותו טבעוני על ידי שימוש בחלב קוקוס או חלב שקדים. אם אתם נמנעים מגלוטן, קמח שקדים או קמח ללא גלוטן יכולים להיות רכיבים נהדרים. מגרים את הפנקייקים באמצעות סירופ פירות, דבש או שוקולד מריר לשדרוג!

תוספות ושדרוגים

הפנקייקים שלכם יכולים להיות רבי כל כך הרבה יותר! עורכים קישוטים עם שוקולד, ערימה של פירות קיץ, או אפילו כדור גלידה. אפשרו לדמיון שלכם לרוץ חופשי. האם חשבתם על קרם נוטלה המושלם? זו הדרך ליצור פנקייקים שיגרמו לאורחים שלכם להתאהב.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הפנקייקים מוכנים?
הפנקייקים מוכנים כאשר הם משחימים ומתרוממים. הם צריכים להיות גבוהים ואווריריים. תנו להם טפיחה קלה עם הפלטה!

האם אפשר להקפיא פנקייקים?
בהחלט! הפנקייקים יכולים להחזיק מעמד במקפיא במשך עד שלושה חודשים. פשוט נוודא שהם סגורים היטב בשקיות ואקום.

מה עדיף – שמן קנולה או שמן קוקוס?
שמן קוקוס מעניק טעם מיוחד וטרופי לפנקייקים. זה המרכיב המושלם לתוצאה מדהימה.

מה אם פנקייקים לא מצליחים להיות גבוהים?
אם הם לא מספיק גבוהים, ודאו שערן במסורת חומרים מתייבשים נקיים ושהסתכלתם על כמויות קמח ואבקת סודה לשתייה.

האם יש תחליף לאבקת סודה לשתייה?
נכון, ניתן להשתמש באבקת אפייה במקום, אבל זה ישפיע על הטעם והמרקם.

איך אני יכול להלביש את הפנקייקים?
הוסיפו סירופים מתוקים, רטבים פירותיים, או תוספות ריחניות כמו קינמון או קקאו.

האם ניתן להכין את זה בגרסה ללא בשר?
כמובן! גודלו את הפנקייקים שלכם ללא ביצים על ידי שימוש בחלופה טבעונית כמו קמח חומוס או את הקמח האהוב עליכם.

מה משתנה אם אני רוצה להכין כמה פנקייקים?
לכמויות נוספות, פשוט הכפילו את כמות החומרים בהתאם. כושר עבודה טוב יהיה בתור מומלץ!

איך אני מכין אותם פחות מתוקים?
פשוט הפחיתו את כמות אבקת הסוכר במתכון.

האם אני צריך לתבל את הפנקייקים?
כמובן! אפשר לתבל עם מעט מלח או קינמון לתוצאה נהדרת.

כשהפנקייקים לכם נמסים בפה, אתם תבינו למה מומלץ לשתף את המתכון הזה עם כולם ברשתות החברתיות שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *