איך להכין קציצות בשר עם שעועית ירוקה מרוקאי?
"`html
קציצות בשר עם שעועית ירוקה מרוקאי – חגיגה של טעמים!
כשמדברים על אוכל, יש רגעים שמעלים חיוך על הפנים – והמתכון של קציצות הבשר עם השעועית הירוקה המרוקאי הוא אחד מהם! ממש כמו סבתא שעמלה במטבח, אנחנו נצא למסע קולינרי משגע, שנשען על המסורת, אבל גם מוסיף לנו טוויסט מודרני. מהדור שלנו, והכי טעים שיש! אוהבים בשר? ריח הבישול שיבוא מעניין אתכם. ההכנה קלה, התוצאה מדהימה – וכשכבר תטעמו, תשכחו מהכל. לקחו אהבה, שמים בקציצות, והפלא לפניכם!
Zמני הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את קציצות הבשר המושלמות האלה, תצטרכו לאסוף את המרכיבים הבאים. שימו לב, המתכון בקנה מידה הגיוני, תווסיפו או תפחיתו כמויות לפי הצורך. זה קלאסי, זה של סבתא, וזה תמיד יוצא אגדי.
- 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בבקר, עוף, או תחליף צמחי)
- 200 גרם שעועית ירוקה קפואה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
אם אתם מחפשים לשדרג את המתכון, אפשר לשלב בתערובת גם תבלינים כמו קינמון או כמון לתוספת טעמים משגעים. וכמובן, השקיעו דקות נוספות באריזת הסלט שאותן תגישו לצד הקציצות; סלט ירקות מרענן הוא בהחלט תוספת נהדרת!
שלבי ההכנה
כדי להגיע לתוצאה הכי מדהימה ולאמץ את הקציצות האלה כמו מקצוענים, נא רכיבו את המהלך. לא תאמינו כמה קל זה יכול להיות!
- בסיר גדול, מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-5 דקות. מסננים ושמים בצד.
- מוסיפים לשעועית הירוקה את הבצל הקצוץ והשום הכתוש, ומטגנים מעט בשמן זית על חום בינוני עד שהבצל מתרכך.
- בסיר נפרד, בקערה גדולה, מאחדים את הבשר הטחון עם הביצה, הפטרוזיליה, הקומון, הפפריקה, מלח ופלפל.
- כשהבצל והשום מתרככים, מוסיפים אותם לתערובת הבשר עם השעועית הירוקה, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מניחים את התערובת במקרר לחצי שעה.
- כשהתערובת מתייצבת, לוקחים כמות קטנה, יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים שמן זית במחבת על חום גבוה, ומטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומתקבלות חריצים מושלמים.
- לאחר טיגון כל הקציצות, מניחים אותן על מגבת כדי לספוג את השמן המיותר.
- מגישים חם עם סלט טעים ומרענן.
כל כך מדהים, נכון? הקציצות האלה נמסות בפה, ושום דבר לא משווה לזה. בעולם בו pagkain היא אמנות, אנחנו חלטנו לצייר עם צבעים ליד הצלחת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בטופו או בעדשים מבושלות. אם אתם רוצים ללוות את זה במחצית של טעים ולא הרבה בסוכר, מומלץ להוסיף איזה רוטב חמוץ מתוק קלאסי.
אם אתם חובבי חריף, אתם יכולים לשדרג את הקציצות עם טחינה או להוסיף פלפל חריף קצוץ לתערובת. ורגע, אל תשכחו סלט ירקות קיץ, זה מרענן וישדרגו כל מנה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין קציצות ללא בשר?
בטח! אפשר להשתמש בעדשים מבושלות או טופו חתוך לחתיכות קטנות, מה שבא לכם. התוצאה תהיה בריאה וטעימה.
איך אפשר לשמור על הקציצות לאחר הבישול?
שמרו את הקציצות במיכל אטום במקרר עד 3-4 ימים. אפשר גם להקפיא אותן אם רוצים לשמור יותר זמן.
אם אני רוצה לאכול קציצות יותר רכות, מה לעשות?
אני ממליץ להוסיף עוד ביצה או קצת יותר נוזלים כמו מים או ציר עוף לתערובת.
מה תוספות מומלצות לצד הקציצות?
מנה עם אורז מוסיף יופי, וגם סלט ירקות קיץ מרענן נותן מגע של בריאות ושיוף.
האם ניתן להכין קציצות בתנור?
בהחלט! תנור על חום של 200 מעלות, מבשלים עד שהן זהובות, כ-20 דקות.
מה אם אין לי שמן זית?
אפשר גם להשתמש בשמן רווי אחר, כמו שמן חמניות.
אפשר להוסיף גבינה לקציצות?
בדיוק! קצת גבינת פטה בתערובת מוסיפה כיף וטעם מיוחד.
למה קציצות הבשר טובות לאירועים?
הן מושלמות כי אפשר להכין הרבה מראש, ועד למעלה, אנשי היום בוחרים לאכול אותן כאשר ברצונם.
האם ניתן להכין קציצות אפויות?
כן, בהחלט! הוסיפו מעט שמן על הקציצות ואפו בתנור עד שהן משחימות.
האם ניתן לשים קונפי שום בקציצות?
כמובן! קונפי שום מוסיף להתבל בקציצות טעמים מדהימים בהחלט.
לסיום, אם אתם נהנים מהמתכון, שתפו עם החברים ברשתות החברתיות. שתו את טעמי הבית עם כולם, כי זה כל כך מרגש! הכי טוב לשתף ולא להתבייש.
"`
כתיבת תגובה