איך להשרות עדשים ירוקות בזמן האידיאלי למתקדמים

איך להשרות עדשים ירוקות בזמן האידיאלי למתקדמים

כמה זמן להשרות עדשים ירוקות

עדשים ירוקות הן אחד המרכיבים המדהימים ביותר שנוכל להשתמש בהם במטבח שלנו. אולי אתם תוהים מדוע? ובכן, מדובר בחלבון מהצומח, דל קלוריות ומלא בריאות, שמסוגל לשדרג כמעט כל מתכון ולגרום לנו להרגיש כאילו גילינו משהו אגדי. אז כדי לעזור לכם להוציא מהעדשים את הטוב ביותר, יש להתחיל בהשריה נכונה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן השריה: לפחות 2-4 שעות (או יותר אם רוצים פרי אקסטרה נימוח)
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנצלול לתוך תהליך ההכנה, זה הזמן שלנו להכיר את החומרים שצפויים להפוך את הארוחה שלנו למעלפת. להלן רשימת המרכיבים:

  • 250 גרם עדשים ירוקות (כוס ואולי קצת יותר, כי זה מה שאנחנו אוהבים)
  • מים קרים – לא מים עם קולה, פשוט מים! (כ-1 ליטר)
  • מלח – כאן זה תלוי בטעם האישי שלכם, ליטר מלח? לא, סתם תכניסו קצת.
  • תיבול ותוספות אהובות – כמו בצל קצוץ, גזר קלוף ומגורר או עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה.

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים,(כמוני) תוכלו להוסיף עוד ירקות וסויה ללא תוספת חלבון מהחי. בזמן ההשריה, אפשר לשקול להוסיף כמה קלחי תירס או קטניות נוספות כמו חומוסים. אפשר גם להתנסות בהכנה של סלט כמו סלט עדשים עם רוטב טחינה, שנותן טוויסט משגעה!

שלבי ההכנה

וכך, מתחילים את המסע המרגש שלנו עם העדשים הירוקות:

  1. שמים את העדשים בקערה קטנה יחד עם מים קרים.
  2. משרים את העדשים למשך לפחות 2-4 שעות או בהתאם לרצונכם.
  3. מדי שעה – נגיד כל שעה וחצי – משנה את המים, כי כמו בימי הקטנות, מים טריים עושים את העבודה כמו שצריך.
  4. לא אחרי 4 שעות? (תשמעו, זה קרה לי) אני מציע להשרות למשך הלילה. ייצא קל ונימוח!
  5. לאחר שהעדשים ספגו את המים והפכו גמישים, מסננים את המים בעזרת מסננת.
  6. מוסיפים את העדשים לסיר עם מים קרים ואם רוצים, מוסיפים תיבול כמו מלח או עשבי תיבול.
  7. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן רכות, בערך 20-25 דקות.
  8. אם אתם אוהבים לעקוב אחרי הזמן, שימו לב שלא לבשל יותר מידי, עדש שנבשות עשויות להפוך לדייסה!
  9. סיימתם? תוסיפו איזה רוטב מרשים כמו רוטב חרדל ונהיה פה על דרגת "מפלג קטן".

שלב נוסף: תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים לפנק את עצמכם בעוד שדרוגים, יש מגוון רחב שאפשר להוסיף:

  • בצל סגול קצוץ – תנו לעצמכם להרגיש את המתוק והמטוגן!
  • שום קצוץ – זה כל מה שצריך לתיבול מדהים!
  • שקדים קלויים או אגוזים קצוצים – עבור קרנצ'יות קלה.
  • רוטב טחינה או יוגורט טבעי – נותן עוד ממד של טעם.
  • תיבול חריף – זה יכול להיות פפריקה חריפה או צ'ילי יבש – זה לוקח אתכם לגובה חדש.

שאלות ותשובות

מהי כמות המים שאני צריך לשים עם העדשים?
הכמות היא בעצם 4-5 אחוז כמות העדשים. מה שאומר שכוס עדשים = ליטר מים.

האם אני יכול להשרות את העדשים למשך לילה שלם?
בהחלט! בשיטה הזו עדשים ספוגות מים רכות במיוחד, טעם מדהים וקלות בשלן.

מה יקרה אם θαשרות את העדשים זמן רב מדי?
אם תאריכו את זמן ההשריה, הם עלולות להתחיל ליצר בועות ולנפח את עצמם, וזוהי לא בדיוק התוצאה שאנחנו מחפשים.

האם אני יכול להשתמש בעדשים קפואות לעניין?
לא בדיוק. עדשים קפואות לא דורשות השריה כמו העדשים הטריות. אפשר פשוט לבשל אותן על כיריים מבלי להשאיר מרחב למים.

מתי עדש לא צריך השריה?
כאשר היכנסתם עוד עדשים מבושלות למנה, זה מיותר.

מה היתרון של עדשים פשוטות?
עדשים הזו מפורסמות בקלות ההכנה והעובדה שהן מכילות חלבון מלא. והן גם יכולות לשמש לכל מיני מתכונים עליהם חלמתם.

האם ניתן להשרות גם עדשים חומות?
כן, בהחלט. החום ברוב המקרים ישפיע על טעם הסוף, ייתכן והוא ידרוש פחות זמן בישול.

האם המתכון הזה דרוש טכניקת בישול מסוימת?
לא ממש. זהו מתכון פשוט שמיועד כמעט לכל אחד. יש ללמוד את כל הטיפים הקטנים, והם מגיעים בשלבים הללו.

האם אפשר לתבל את העדשים לפני הבישול?
הקפיצים הם בסוף הדרך. אם תוסיפו יותר מידי תיבול, תרגישו שזה מתחיל להלחם בארוחה, ובד"כ מצליחים לדחוף את הטעמים הלא נכונים.

באיזה אופן כדאי לאחסן עדשים לאחר שהן הושרו?
אני ממליץ לאחסן את אלה במיכל סגור בקירור אחרי ההשריה על מנת שיישמרו.

עדשים ירוקות, עם כל יתרונותיהן, יכולות לשנות לכם את כל המבט על האוכל הבריא! אני ממליץ לכם לנסות להכין ובטוח שהתוצאה תהיה פשוט ממכרת. אז שתפו את המתכון הזה עם חברים לרשתות החברתיות ועזרו לכולם לגלות את הפלא המושלם הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *