איך לעבוד עם בצק סוכר וליצור קינוחים מהממים
איך לעבוד עם בצק סוכר: המדריך המושלם לקישוטי עוגות
אם תהיתם פעם איך יש למותגי עוגות את היכולת ליצור עוגות שנראות כמו יצירות אמנות, הגעתם למקום הנכון! בעבודת בצק סוכר אפשר ליצור משהו מדהים, שלעיתים אפילו ידרוש ללקק את האצבעות (ומדובר פה באמנות, אין צורך להתנצל). יחד ניחשף לסודות הקטנים שיכולים להפוך אתכם לאומני בקישוטי עוגות, ולהגשים חלומות מתוקים בכל הכנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולקהל המנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: עוגה אחת ומשגעת
המרכיבים הדרושים
בכדי ליצור בצק סוכר מדהים, אנחנו זקוקים למספר מרכיבים בסיסיים, שכל אחד מהם משמש תפקיד קריטי בתוצאה הסופית. מדובר בחומרים איכותיים, וזה ישפיע רבות על בעבודה עם הבצק ויופי העוגה שלנו.
- 100 גרם פודי סוכר (סוכר מחולק לאבקה)
- 30 מ"ל סירופ תירס
- 6 גרם ג'לטין (פוליאורית בהתאם להוראות המוצר)
- 30 מ"ל מים
- 1 קופסה של צבעי מאכל (כשהכי מדליק לעבוד עם צבעים ג'ל)
- חצי כפית טעם (למשל: תפוח, וניל או אגסים)
- עבור הכנת הבצק – לערבב עם **רבע כוס** עמילן תפו”ח
ועכשיו, שימו לב שאפשר להכין גרסה טבעונית של בצק סוכר, פשוט על ידי החלפת הג'לטין באגר אגר. האמת, אני ניסיתי ואפילו ככה יצא מדהים!
שלבי ההכנה
הנה מגיע התהליך המרגש, שבו כל המרכיבים מתאחדים לכדי בצק סוכר אגדי!
- מערבבים את הג'לטין עם המים בקערה ומניחים לו להתנפח במשך כ-5 דקות.
- מניחים את הג'לטין המנופח יחד עם הסירופ והטעם לסיר קטן ומחממים על חום נמוך עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
- מניחים את פודי הסוכר בקערה גדולה ומתחילים ליצוק לתוכה את התערובת המומסת לאט לאט, תוך ערבוב מתמיד.
- כשהכל מתערבב היטב והבצק מתחיל להתגבש, אנחנו מתחילים להוסיף צבעי מאכל לפי הצורך.
- הדגישו את חשיבותם של הידיים; זה הזמן להתחיל ללוש את הבצק כשהוא חם, עד שהוא חלק ואוורירי.
- אם הבצק דביק, הוסיפו אוורירי כמו קמח תפו”ח או פודי סוכר כדי לשפר את המרקם.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כשעה, כדי שיתייצב.
עכשיו, כאשר הבצק הקסום כבר התייצב, אתם יכולים להתחיל לקשט עוגות, קאפקייקס, ופה זה הופך למחשבה יצירתית שלא תאמינו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הבצק סוכר הוא הבד הכי מדהים לעבודה, אבל למה לעצור כאן? תוספות ושדרוגים יכולים לקחת אתכם לגבהים חדשים.
- הוספת קקאו לפודים סוכר לקבלת בצק שוקולדי ושיגעון טעמים!
- גילוף ועיצוב עם עדינות (כמו עלי פרחים או צווארי גמדים) להפתיע את האורחים.
- שימוש בחותמות ועזרים קישוטיים כדי ליצור טקסטורות ומראה מעניין.
- אחרון חביב, אם ניצבתם על גבול העיצוב, אפשר להוסיף מוצרים שאפשר לקנות, כמו דמויות מבצק סוכר מוכנות.
שאלות ותשובות
איך שומרים על בצק סוכר טרי?
לשמור במקרר, עטוף היטב בניילון נצמד. בפעם הבאה שתוציאו, תנו לו להתחמם כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
כמה זמן אפשר להשתמש בבצק סוכר?
אם שמרתם אותו כמו שצריך, הוא נשאר טוב ללפחות חודשיים. חברים, זה יהיה מושלם למסיבת יום ההולדת הבאה!
האם ניתן להקפיא את הבצק סוכר?
לא מומלץ. מהנסיון שלי, הקפאה משפיעה על המרקם ומקשה על העבודה. מוזמנים להקפיא עיגולים מוכנים לקישוט ולצפות באורחים מתלהבים!
איך אפשר להוסיף טעם לבצק סוכר?
כדי להקריש טעמים, מומלץ להוסיף בדיוק בזמן הערבוב. דוגמאות כוללות; פירות או תמציות – מיני תוספות שיביאו עושר.
מה עושים כשהבצק דביק?
פשוט להוסיף פודי סוכר. יש לעשות זאת בהדרגה כדי לשמור על המרקם האוורירי שלו.
מה הצבעים הכי פופולריים בבצק סוכר?
בהחלט, צבעים כמו ורוד, תכלת ולבן הם הקלאסיים, אבל התאמה לייט נועזים כמו ירוק זית ולילך מצריכים התנסות!
האם אפשר לשלב פרחים מבצק סוכר?
כמובן! בצק סוכר הוא נהדר ליצירת פרחים או דומיינים מרהיבים. קחו לכם השראה מהקדקודים הגדולים בעולם.
איך מבשלים עם ילדים?
שילוב הילדים הוא חלק בלתי נפרד מהעניין. שימו לב לבצק חם בתהליך הלישה ושימו במקום בטוח כדי לבדוק את הקריאייטיביות שלהם.
מה הייתם עושים עם שאריות הבצק סוכר?
שימרו אותם לפעם הבאה! אחרי ערבוב מחדש והתמזגות, אפשר לשלב צבעים אחרים. כמו שלידה נאספים היצירות האדירות שלכם.
איך יודעים שהצלחנו להכין בצק סוכר מעולה?
היחס בין המרקמים, הרכות והיכולת לרדדו בקלות בלי קרעים. ואם הצלחתם להפתיע את האורחים בהגשה – אז יש לכם המתכון המושלם!
לאחר שפתחנו את הכוחות של הבצק סוכר, אתם מצוידים בידע שיאפשר לכם ליצור כל מה שאתם חולמים עליו! אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את השמחה גם לחברים!
כתיבת תגובה