אסאדו מעושן – מתכון סודי שכולם ידברו עליו
אסאדו מעושן – המתכון המושלם ליום שישי עם המשפחה!
כולנו אוהבים את הרגע שבו אנחנו מתGatherים עם המשפחה בחצר, ומבינים שהשמש זורחת על יום שישי המושלם. הריח של בשר מעושן מתפשט באוויר, והמים בפה שלנו מתמלאים בטעמים שמחכים לנו.
אסאדו מעושן הוא לא רק מתכון – זה מסע של חוויות, טעמים וניחוחות. טכניקת העישון אף פעם לא הייתה קלה יותר, והמתכון הזה יביא לכם תוצאות שיגרמו לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב. אתם תראו, שאסאדו הזה הוא פשוט מדהים! הוא ממכר והכי טעים שיש. ובואו נודה בכך – אסאדו הוא הרבה יותר מאוכל, הוא חוויה. אז, בואו נתחיל את המסע שלנו!
זמן הכנה ודרגת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 4-5 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את אסאדו המעושן המושלם, תקפיצו את התיאבון שלכם עם המרכיבים הבאים:
- 1.5 ק"ג של נתח אסאדו (כמובן שלא מדברים על הכבשה של סבתא!)
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף לייבוש תשחץ של תיבול בשר (כמו פפריקה, כמון והל)
- 50 מ"ל של שמן זית
- 1 צנונית קצוצה (להעשרה)
- קצת מים לשמירה על לחות
- עץ לעישון (כמו שקד או דובדבן)
במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, תחליפו את הבשר בנתחי סויה או שיפודי טופו. התוצאה תשאיר אתכם פעורי פה!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש בידיכם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את החוויה הקולינרית:
- שמים את נתח האסאדו על משטח עבודה שטוח.
- מערבבים היטב את המלח עם התיבול שוקלים את הדבר הזה באותו רגע.
- מורחים את התיבול על הבשר ומעסים היטב מכל הצדדים.
- משאירים את הבשר להשרות במקרר למשך 1-3 שעות (הטעמים יעמיקו).
- מניחים את העץ במנגל שלכם ומתסיסים את העשן.
- מניחים את נתח האסאדו על רשת המנגל ומסננים מעט מים כדי לשמור על הלחות.
- סוגרים את המנגל ולחכות באופן סבלני במשך 4 שעות.
- פורסים את הנתח לרצועות דקות ומגישים עם צנונית קצוצה בצד.
כשהאסאדו יוצא מהמעשנה, תוכלו להרגיש את השולה שזורם לכל עבר – פשוט מעלף! תוספת של סלט ירקות מרענן תשלב את כל הטעמים בצורה הכי טובה שיש.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי להעצים את חוויית האסאדו שלכם, חשבו על תוספות שונות:
- נפלא לשדרג עם רוטב צ'לי מתוק או רוטב BBQ.
- מסלסל לתוך שלל תוספות כמו תפוחי אדמה בתנור או בירה מבעבעת.
- לגמרי כדאי לחשוב על בתוספת לחם פריך, שניתן למלא עם רצועות הבשר.
- לגרסה בריאה, ניתן להחליף את הבשר בירקות מעושנים ועשבי תיבול.
שאלות ותשובות
מהו הזמן המומלץ להשרות את הבשר?
תהליך ההשריה החשוב אורך בין 1 ל-3 שעות. זה הזמן שיביא את כל הטעמים יחד.
האם אני יכול להשתמש במעשנת חשמלית?
בהחלט! אם אין לכם מנגל, מעשנת חשמלית יכולה לתת תוצאות נהדרות.
מה אני יכול להוסיף על מנת לשדרג את הטעמים?
ניתן להוסיף שום קצוץ או בצל קצוץ 🙄 בזמן המשרה. זה יכול לשדרג את האומנות הקולינרית שלכם.
מה אם אני רוצה שהבשר יהיה יותר עורני?
תוכלו להוריד את כמות המלח ולטפח את הבשר באורך רוח – לא לשכוח לנענע אותו מפעם לפעם במהלך התהליך.
יכול אני להשתמש בבשר בקר אחר?
ברור! נתח טלה או בשר חזיר יכולים להיות פתרונות מצוינים.
האם ניתן להכין את המתכון הזה על גחלים?
כמובן! גחלים יביאו טעמים מעשנים נפלאים שהרסו מהפנים דרך החוץ.
איך אני יודע אם הבשר מוכן?
בשר שיצא גלוי, צבעו אדום בוהק "יצא מהעשן", זה סימן מעולה!
כיצד אני יכול לאחסן שאריות אסאדו?
בשר מעושן יכול להישמר במקרר עד 4 ימים. כדאי לאחסן אותו בתוך מכסה או עטוף היטב בניילון נצמד.
עד כמה טעמים יתאימו לאסאדו?
רגשו את עצמכם! טעמים עזים כמו מלח, פפריקה, ולעתים רוטב חריף כולם מתאימים.
לאיזה אירוע מתאים מתכון האסאדו?
אסאדו הוא נהדר לאירועים חברתיים, מסיבות קיץ ואפילו גיבוש משפחתי חמים.
אני מקווה שהמתכון הזה עושה לכם חשק! תתארו לעצמכם את הניחוחות, את הטעמים, את השיחות המשותפות, והחוויות המשותפות. אל תשכחו לשתף עם חברים ובני משפחה, תנו להם לטעום את המדהים שלכם! זה הזמן להוציא את האסאדו המעושן אל הפועל.
כתיבת תגובה