באופן מפתיע: בצק פיצה ללא שמרים בקלות ובמהירות
בצק פיצה ללא שמרים – הפלא המושלם בפיתה שלכם
דמיינו את הרגע בו אתם נכנסים למטבח, מתמלאים בריחות במטבח ומרגישים את התשוקה ליצור את הפיצה המדהימה ביותר שאי פעם הכנתם. הבצק הזה, ללא שמרים, הוא קל ומהיר להכנה, והיתרון? אתם יכולים להיות יצירתיים עם topping שאתם הכי אוהבים! בואו נתחיל במסע הקולינרי שלנו, שהוא לא רק מקסים, אלא גם ממכר ממש! להלן מתכון שיעשה לכם חשק להמשיך להכין פיצות בכל יום!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קל. דורש 4 מנות.
- זמן הכנה – 15 דקות
- רמת קושי – קל
- מוצר – 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק הזה, נצטרך כמה רכיבים פשוטים ונגישים. תחזיקו מעמד, כי אנחנו הולכים להפתיע אתכם עם כל מה שאתם יכולים לעשות עם הבצק המוצלח הזה!
- 2 כוסות קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין או בכל קמח אחר)
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית (עבור טעם אגדי)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (אופציה מדהימה לריכוך הבצק)
- 1/2 כפית תיבול (כמו אורגנו או בזיליקום)
בצק פיצה זה הוא פתרון נהדר עבור מי שמחפש לעשות חריגה מהקלאסי של פיצה עם שמרים. כל החומרים אדגיים ויחד הם יוצרים תערובת משגעת שתיתן לך את הפיצה הכי טעימה שיש! אי לכך, הכנות הבצק קלות ומתבצעות במהירות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לעבור על השלבים ההכנה המפורטים כדי שלא תפספסו אף פרט!
- מכינים קערה גדולה ומניחים בפנים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- יוצרים חור במרכז, ושם מניחים את המים ושמן הזית.
- לשים את הבצק עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק לזמן של כ-5 דקות בצד כדי לנוח.
- חותכים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ-0.5 ס"מ.
- מחממים מחבת שטוחה או תבנית בתנור מראש על טמפ’ 200 מעלות.
- מניחים את הבצק בתבנית, מוסיפים את הרטבים והתוספות שלכם.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהבצק זהוב ושחום.
- מקררים מעט, ואתם מוכנים לחגיגה!
הבצק הצצה הזה הוא פשוט מושלם ומוכן לקבל את כל התוספות שאתם אוהבים – גבינה, ירקות, פירות ים, כל דבר! הקפיצה המהירה בין ההכנה לאכילה הופכת אותו למאכל מושלם לימים עמוסים."
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את הפיצה שלכם עוד יותר? הנה כמה רעיונות שיכולים לקחת את הפיצה שלכם לרמה הבאה:
- יוצרים פיצה עם תוספות שצלוית – אפשר להשתמש ב-פטריות, קישואים או חצילים קלויים.
- מדי פעם, הוסיפו גבינות מיוחדות כמו מוצרלה בולגרית או פרמזן בעבודת יד.
- תוכלו לשדרג גם עם עלי חוביזה או קרם פרש בשביל טוויסט אחר.
- לא לשכוח את התוספות הקלאסיות כמו זיתים, פפרוני, קלמרי או חזה עוף צלוי!
מה שהופך את כל החוויה הזאת להיכלל בדיוק בתפריט שלכם זה היכולת להיות יצירתיים! אם תשאלו אותי, אפשר גם להרגיש חופשי לנסות שילובים שלא חשבתם עליהם, ולגלות מה משגע את כל הסובבים אתכם.
שאלות ותשובות
באיזה קמח כדאי להשתמש?
כמובן שקמח חיטה רגיל הוא בחירה מצוינת, אבל אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין שמוסיף טעם אגדי.
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! הכינו את הבצק, ניילון היטב ושמרו במקרר. זה יכול להוסיף טעימה יותר עמוקה.
אפשר להחליף את השמן זית בשום שמן אחר?
כמובן! אבל אז אתם מאבדים במעט את הטעם האגדי. שמן שמן זרעי ענבים יכול להיות בחירה טובה.
מה אם אני רוצה פיצה ללא גלוטן?
אופציה נהדרת היא להשתמש בקמח תפו”ח או קמח סויה יחד עם תוספת חצי כפית של ג’ל אגו.
האם הבצק מתייבש לאחר האפייה?
שימרו את הפיצות במיכל אטום, ותהנו מפיצה נימוחה אפילו בשבוע שלאחר מכן.
איך יודעים מתי הפיצה מוכנה?
אני ממליץ לבחון את הפיצה, לראות שהקירות חומים ושהגבינה נמסה ומבעבעת.
מה עושים אם הבצק לא מתגבש?
הוסיפו עוד מעט מים בהדרגה עד שהבצק יתאחד בצורה חלקה ונעימה.
האם אפשר לשים את הבצק במקפיא?
כן, הבצק יישאר במצב טוב גם אחרי הקפאה!
מה אם לא אוהבים רוטב פיצה?
לא בעיה! אתם יכולים להשתמש ברוטב עגבניות, יוגורט או שמן זית עם עשבי תיבול.
איפה קונים תוספות מיוחדות לפיצה?
בסופרים או בשווקים כפריים יש מגוון רחב של תוספות פיצה מיוחדות.
אם נהניתם מהמתכון המהמם הזה ויצרתם פיצה מעלפת, היו אדיבים ושתפו את המתכון ברשתות החברתיות! מי לא אוהב פיצות?
כתיבת תגובה