בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז בטעם ממכר
בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז – החוויה שממכרת לכל ביס!
אי שם, באחד הבקרים שטופי השמש, התיישבתי במטבח שלי עם כוס קפה חם. הייתי בשיטוט במחשבות על המתכון המושלם שיכול לשדרג את שולחן הארוחה. ואז עלתה לי הרעיון המדהים – בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז! חשבתי מה יכול להיות יותר אגדי מזה? מהתחלה, עד השולחן, הטעמים פשוט מדהימים! השילוב של התפוחי אדמה הנימוחים עם דפי האורז המדהימים, יצר חוויה שמעלפת את החיך של כל אחד ואחת. זהו מתכון קל, טעים במיוחד ולא מצריך זמן רב להכנה. אז מי מוכן להרפתקה?!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם כבר מתרגשים, הגיע הזמן להוסיף את כל מה שצריך להכנת הבורקס המהפכני הזה. קחו אוויר, כי מרשימת המרכיבים הזו פשוט לא תוכלו להתעלם!
- 8 דפי אורז מדליקים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח מסלע
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לכן זה כל כך מרענן)
- שמן לטיגון
אוהבים לחליף מרכיבים? אתם יכולים להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים במקום תפוחי אדמה רגילים – זה יוצר טוויסט טעים ובריא יותר! ואם אתם רוצים לעבור לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמן בשמן קוקוס.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אתם על סף החוויה הקולינרית שהולכת לשנות את החיים שלכם! אז בואו נתחיל.
- קולפים ומבשרים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד שהם רכים מדי.
- בתוך מחבת, מחממים שמן זית ומקפיצים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים עם מזלג או מועך תפוחי אדמה, עד שהתערובת נמסה וניצולית.
- מתבלים בכמון, פפריקה ומלח."
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.
- כשהתערובת מוכנה, חותכים דף אורז לשניים.
- מניחים כף מהתערובת במרכז כל חצי דף אורז.
- מקפלים כמו חבילה ומבטיחים בעדינות.
- ממשיכים את התהליך עד שהכל מוכן הניחו בכלי על נייר סופג.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים כל צד של הבורקסים עד שהם זהובים ומשגעים.
- מפנקים את הבורקסים במדף נייר, ומגישים.
אני ממליץ לכם לבדוק כל בורקס לפני שאתם מגישים אותו. תודו לי אחרי שתבינו כמה זה טעים!
שדרוגים ותוספות
עכשיו שהכנתם את הבורקסים המדהימים הללו, יש המון אפשרויות לשדרוג! יש לכם המון אפשרויות לצרף כל מיני תוספות:
- גבינת פטה מגוררת – היא מוסיפה טעם מלוח וקרמי.
- זיתים קצוצים – אם אתם אוהבים טעמים ים-תיכוניים, זו התוספת המושלמת.
- חסה או רוקט – נותנים גוון רענן וגורם לבורקסים להיות מתאימים לארוחה קלה.
- רוטב יוגורט עם שום ופטרוזיליה – כל ביס שיהיה חייב להיות דרסינג.
שאלות ותשובות
שהבורקסיים יוצאים קשים מדי, מה לעשות?
יש לבדוק את הטמפרטורה של השמן, אם הוא חם מדי עלול להיווצר בורקס קשה!
האם ניתן להכין את הבורקסים מראש?
בהחלט! הכינו את הבורקסים והשאירו במקרר עד לרגע הטיגון. טיגון בלבד ייקח כמה דקות ולא יותר.
מה אני עושה אם כמות הבורקסים רבה מדי?
ניתן להקפיא את הבורקסים לאחר הטיגון ולחמם בעת הצורך בתנור.
מה אני יכול להחליף אם אין לי דפי אורז?
אפשר להשתמש בבצק לאפה או בתרכובות אחרות כמו בצק פילו, תוצאה די שונה, אבל עדיין נהדרת!
האם הבורקסים מתאימים לילדים?
לחלוטין! זהו טעם שהוא בריא וטעים, לא כמו כל הממתקים.
איך אתם ממליצים לאכול את הבורקסים?
עם טחינה או רוטב יוגורט – זה משגע!
האם אפשר לחכות עם התפריט הזה לארוחת שבת?
בוודאי! טוב מאוד להכין אותם מראש.
איך אני שומר את הבורקסים שיישארו לי ממלאים?
נשארים טוב במקרר יום-יומיים. בעוד שבועיים גם בהחלט יכול לעבוד.
כמה בורקסים יוצאים? שישה?
נכון, ולפעמים זה עוד יותר תלוי בגובה ובגודל השימוש.
כל כמה שאני רוצה לטגן אותם מחדש האם זה טעים?
בהחלט, אפשר! זה יוצר קשר מתמשך בין הטעמים הקודמים לקריספיות חדשה!
אז מה אתם מחכים? נסו את המתכון המדהים הזה של בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז הממכר ושתפו אותו עם כולם! אתם לא תתחרטו, והחיים ייראו טוב יותר עם כל ביס!
כתיבת תגובה