בלינצ'ס גבינה של פעם – טעים ממש כמו בבית!
בלינצ'ס גבינה של פעם – מתכון מהילדות
אין כמו החוויה של ללקק את האצבעות אחרי ביס מבלינצ'ס גבינה חם, שטעים כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול! מדובר בקלאסיקה מהמטבח היהודי, מנה שהולכת עם כל זמן ושעה. היא מתאימה לארוחת בוקר, ארוחת צהריים, כקינוח ולא משנה כמה פעמים אתם מכינים אותה, עדיין תרגישו כאילו זה פעם ראשונה! כיום, כשכל אחד מאיתנו מחפש את הכנס של הנוסטלגיה, אנחנו מתכנסים יחד כדי לשחזר את המתכון הזה, כבר לא צריך לחכות לחג. יש לציין, שבלינצ'ס גבינה לא רק מדהימים, אלא גם ניתן להכין אותם בגרסאות מגוונות, כך שגמרנו עם הסיפור "לא אוהבים גבינה!"
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שפתחנו לכם את התיאבון, הגיע הזמן להתוודע למרכיבים שמרכיבים את הבלינצ'ס האלה, שהן ממש אגדה! שימו לב שבלינצ'ס גבינה מצריכים את כל המרכיבים הנכונים, כדי שתוכלו לחוות את החוויה המושלמת:
- 100 גרם קמח לבן
- 1 ביצה גדולה
- 200 מ"ל חלב
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 30 גרם חמאה מומסת
- 300 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת שמנת)
- 1 ביצה נוספת (למלית)
- 1 כף סוכר (למלית)
- 1/2 כפית קינמון (למלית)
- שמן לטיגון
באופן כללי, גבינת ריקוטה נחשבת לגבינה האידיאלית להכנת בלינצ'ס כי היא נימוחה ואוורירית. אם אתם רוצים לגוון, אפשר להשתמש בגבינה בולגרית או גבינת שמנת.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להתחיל עם הבישולים! כל שלב בתהליך הכנת הבלינצ'ס לגמרי פשוט, צריך רק קצת סבלנות וקדושה!
- הכינו את הבלילה: בקערה גדולה, טורפים את הביצה עם החלב, המלח והסוכר.
- לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
- לבסוף, מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבב.
- מכסים את הקערה ומניחים לה לנוח במשך 15 דקות.
- בעוד הבלילה נח, הכינו את המלית: בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם הביצה השנייה, הסוכר והקינמון.
- מחממים מחבת רחבה על חום בינוני עם קצת שמן.
- יוצקים רבע כוס מהבלילה למחבת, משטחים לצורת עיגול דק.
- מטגנים במשך 2-3 דקות שעד שהצד התחתון חום זהוב.
- הופכים בעדינות בעזרת מרית ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.
- מוציאים את הבלינצ'ס ומניחים על צלחת שטוחה.
- ממלאים את הבלינצ'ס בכף מהמלית, מקפלים לשניים והופכים לנחמדים.
- מכינים את שאר הבלינצ'ס באותו אופן.
- אם רוצים, ניתן להגיש עם רוטב דובדבנים או ריבת תותים.
אפשרויות שדרוג ותוספות
למי שאוהב לגוון, יש המון אפשרויות לשדרוג ולתוספות! אפשר להוסיף לתוך המלית פירות יער כגון אוכמניות או פטל, או אפילו לקשט עם קוקוס. ואם אתם אוהבים שוקולד, אין בעיה להוסיף קוביות שוקולד מריר לתוך המלית! זה באמת בלתי נגמר! פנקו את עצמכם בכל דרך אפשרית! במידה ואתם רוצים גרסה יותר בריאה, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים לגבינת המלית.
שאלות ותשובות
מדוע חשוב לתת לבלילה לנוח?
ניסיון שלי מראה שברגע שנותנים לבלילה לנוח, הקמח סופג את הנוזלים ומתקבל בלינצ'ס הרבה יותר אוורירי. זה כמו לקוח שמשאיר טיפים כדי לשפר את השירות.
האם ניתן להכין בלינצ'ס ללא גלוטן?
בוודאות! פשוט יש להשתמש בקמח תפו”ח או בקמח ללא גלוטן. התוצאה תהיה משגעת!
כמה זמן ניתן לשמור בלינצ'ס במקרר?
כמובן שאם תעזו להחזיק אותם, הם יחזיקו במקרר במשך 2-3 ימים. אבל זה נשמע ממכר, נכון?
אפשר להקפיא בלינצ'ס?
בהחלט! הנחילו אותם ל-30 דקות במקפיא, ואחר כך שימו בשקית קוקי כדי לשמור אותם טריים. זה ממש אגדי!
איזה רטבים מתאימים לבלינצ'ס?
המפורסים הם החמאה המומסת, רוטב שוקולד או רוטב דובדבנים. זה כמו מסיבה בפה!
האם בלינצ'ס יכולים להיות מתוקים או מלוחים?
בוודאי! אפשר לשנות את המלית למלית מלוחה, פשוט תשנו את הגבינות ותקשטו עם ירקות או עשבי תיבול.
האם ניתן להכין בלינצ'ס מראש?
כן, מישהו יכול להכין את הבלינצ'ס מראש ולחמם אותם לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את המלית יום מראש?
בהחלט! זה יקל עליכם את התהליך ביום ההכנה.
איזה גבינות נוספות אפשר להשתמש במלית?
שאלו את עצמכם – גבינת מסקרפונה, גבינת קוטג' או גבינת פטה יחד עם ירקות. כל אפשרות היא מדהימה בעיני!
למה לא קיבלתי בלינצ'ס אתם שואלים? הן כל כך ממכרות!
כי פשוט צריך ללכת על המתכון הזה, הרי אנחנו לא רוצים לפספס את החוויה ללקק את האצבעות!
אחרי כל כך הרבה שאלות ותשובות, אין מה להסתיר, פשוט הכינו את הבלינצ'ס המושלמים האלה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שלכולם תהיה הזדמנות ליהנות מהדברים הכי טעימים שיש!
כתיבת תגובה