בצק לפיצה דקה שיביא את כולכם למטבח
מתכון בצק לפיצה דקה – נחת על פיצה!
לא בדיוק הבנתם כמה פשוט להכין את הבצק המושלם לפיצה דקה? זו לא רק פיצה – זו חוויה, חגיגה של טעמים וממרחים! הבצק הזה הוא מדהים, מושלם ואפשר להכין אותו עם כל מה שתרצו לשים עליו. דמיינו את הריח שמתפשט ברחבי הבית, כמו בפיצריה האיטלקית האהובה שלכם. כל ביס הוא מענג, כל פיסה נשארת נימוחה על הלשון. נכון שכבר ניגבתם את הפה כל כך הרבה פעמים שנשאר מה שעוד יותר טעים? אם כן, בואו נתחיל עם המתכון הממכר הזה!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 פיצות דקות
הרכיבים הדרושים
כשזה מגיע לבצק לפיצה, אנו רוצים את הדברים הפשוטים והאיכותיים ביותר. עם זאת, היום נלמד גם על רמות שונות של טעמים שהופכים את הבצק הזה למשהו אגדי.
- 500 גרם קמח (מומלץ קמח מנופה)
- 325 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 15 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית איכותי
עכשיו, לאלו מכם ששואלים את עצמם מה לעשות אם רוצים גרסה טבעונית של הבצק הזה, אתם בהחלט יכולים להשאיר את השמן זית בחוץ! הקמח והמים תמיד יעשו את העבודה בצורה מצוינת.
שלבי ההכנה
אחרי שהשגנו את כל הרכיבים, אנו נכנסים לצעדנו לעבר פיצה מקסימה!
- נמיס את השמרים והסוכר במים הפושרים ונתן להם לעמוד כחמש-עשר דקות עד שהמים מתחילים להיות קצפיים.
- בקערה גדולה, נשים את הקמח ונוסיף את המלח. נוודא לערבב היטב.
- אחרי שהשמרים קצפו, נוסיף את השמן לקערת הקמח ונמשיך לערבב.
- נוסיף את המים בהדרגה ונשמן את הידיים כדי למנוע הידבקות. נתחיל ללוש את הבצק.
- לוש את הבצק לפחות כעשר דקות עד שהוא הופך לנעים ואוורירי.
- נמלא קערה בשמן זית, נשים את הבצק בתוכה ונהפוך אותו מעט כך שהוא יכוסה בשמן.
- נכסית את הקערה בניילון נצמד, או במגבת לחה, ונשאיר אותו לתפוח במקום חם לשעה.
- אחרי שהבצק תפח, נחלק אותו לעד שישה חלקים קטנים או נמשיך לעבוד עם כולו.
- נשטח כל חלק עם מערוך למעגלים דקים – זכרו שאנחנו מדברים על פיצה דקה כאן!
- נניח את הבצק המוכן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נוסיף רוטב, גבינה ותוספות לפי טעמנו האישי ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות, עד שהגבינה משתגרים והקצוות נהיים זהובים.
שדרוגים וגיוונים
פיצה דקה עמידה בפני מלכים ושדרוגים! מה אתם חושבים על הוספת פרופורציות שונות? אפשר גם להוסיף שום כתוש לתוך הבצק עצמו או להחליף את קמח החיטה בקמח שיבולת שועל כדי לקבל גרסה בריאה יותר.
איך לגבי התוספות? דמיינו תוספות של פטריות טריות, זיתים ירוקים או חריפים, רצועות עוף פריכות, או אפילו תרד סוחף! כל זה מאחד כוחות למנה שמשגעת אותנו כל פעם מחדש.
שאלות ותשובות
אפשר להשתמש בקמח מלא? בהחלט. קמח מלא יוצר בצק יותר סמיך, אך נהדר.
מה אם אין לי שמרים יבשים? אפשר להשתמש בשמרים טריים. 15 גרם שמרים טריים יחליפו את השמרים היבשים.
אני לא אוהב שמן זית, יש חלופה? אפשר להשתמש בשמן רגיל או שמן קוקוס. רק זכרו שבעת החלפת שמן זית, טעם הפיצה ישתנה.
האם זה מתכון בריא? בצק זה עשוי מחומרים בריאים כמו קמח, מים ושמרים, הכל תלוי בתוספות שתבחרו!
איך אני יודע אם הבצק תפח מספיק? הוא כפול בגודלו, ואתם גם יכולים להרגיש את התפיחה בעדינות כאשר נוגעים בו.
האם ניתן להכין את הבצק מראש? כן, אתם יכולים להקפיא את הבצק ולאפות אותו בהמשך.
מה עושים אם הבצק דביק מדי? הוסיפו מעט קמח בהדרגה עד שהבצק מתייצב.
מתי אני יכול לשים את התוספות על הבצק? ברגע שהבצק נמצא על התבנית, התחלו לשים תוספות לפי הטעם שלכם.
באיזו טמפרטורה לאפות? 250 מעלות הם טובות, אתם יכולים גם לאפות בתנור על טורבו.
החוויה שבהכנת פיצה מדהימה והופכת לשיעור של טעמים. אנחנו מקווים שתהנו מכך, אז אל תשכחו לשתף במתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה