בצק לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים שישנה הכל
הבצק המושלם לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים
בואו נדבר על אחד מהמזונות הכי אהובים על פני כדור הארץ – הפיצה! אבל רגע, מה אם אני אגיד לכם שאפשר להכין פיצה שמשמחת את הלב, רכה ובעלת קרום מדהים ללא כל שמץ של גלוטן? כן, כן, בדיוק כך! הבצק שלנו מושלם, נימוח ומעלף. הוא ידרוש קצת תשומת לב, אבל אני בטוח שיעשה לכם נעים בלב ובחיך. מפנקים, נכון? היום נלמד להכין בצק לפיצה שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה אנשים זה מספק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן מנוחה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הבצק הזה הוא מרגש, מתממש, והוא כל מה שצריך כדי להביא טוויסט חדש לפיצה הקלאסית. בפיצה הזו לא תמצאו קמח חיטה, אלא שילוב של קמחי קטניות ודגנים למיניהם לשדרוג טעמים נפלא. מה שיפה בבצק שלנו הוא שהוא לא רק טעים, אלא גם בריא. שימו לב לתהליך, עמדנו על כל פרט כדי להבטיח לכם את התוצאה הכי אגדי!
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, הנה הרשימה של מה שאנחנו צריכים:
- 150 גרם קמח חומוס
- 100 גרם קמח תפו”א
- 20 גרם טחינה גולמית
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 150 מ"ל מים פושרים
- 1 כף שמן זית
- תוספות לפי טעמכם
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, הבצק הזה הוא בעצם טבעוני מהבסיס שלו! אין מצרכים שדורשים חלב או ביצים. כמובן שניתן לשדרגו ולהוסיף תוספות אחרות לפי מה שאוהבים ואוהבות.
שלבי ההכנה
וכעת, אנחנו נכנסים לתהליך ההכנה של הבצק:
- במכשיר מעבד מזון, מערבבים את הקמח חומוס, קמח תפו”א, סודה לשתייה ומלח עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הטחינה ואת שמן הזית ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
- לאט לאט מוסיפים את המים הפושרים, עד להשגת בצק רך ולחלוטין אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה ומשאירים להתפח (ללא שמרים, אך הוא זקוק למנוחה) במשך 30 דקות מכוסה במגבת לחה.
- ממחישים כדור מהבצק על משטח מקומח במעט קמח תפו”א.
- מרדדים למעגל בגובה 5 מ"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית פיצה משומנת ומוסיפים רוטב, גבינה ותוספות אהובות.
- אופים בתנור שחומם ל-220 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהפיצה משגעת והגבינה משחימה.
בריאות, טעמים וכמה שהבצק הזה נימוח ומרשים! כשאתם מגישים אותו, הגוללים הזה לא יכול לאכול את הפיצה – הוא פשוט יתחנן לעוד חתיכה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהפיצה מוכנה, השמיים הם הגבול! יש המון תוספות מגניבות שאפשר לשים, כמו:
- ירקות קלויים כמו פטריות, קישואים, חצילים.
- עלי תרד או ארוגולה, שיתנו לה רעננות נוספת.
- גבינות חלופיות – גבינת קשיו להרבה טעמים.
- תוספת של רוטב פסטו לזריקת טעמים או זיתים שחורים.
- לתוח את התפריט עם טעמים נוספים כמו פטרוזיליה או חלב עיזים.
כל תוספת והקסם שלה, וכשהדבר הזה יוצא מהתנור, אתם תרגישו כמו שפים לאומיים.
שאלות ותשובות
מה היתרון של קמח חומוס בבצק?
קמח חומוס הוא מקור מצוין לחלבון, והוא מביא טעם אגדי ומעניין לבצק. הוא שומר על הבצק רך ואוורירי, כך שתקבלו תוצאה מדהימה בסופו של תהליך.
איך אני יכול לכין פיצה בריאה יותר?
על ידי הוספת ירקות טריים עם הרבה צבעים וסיבים, כמו פפריקה או פלפלים מתוקים. גבינות דלות שומן יוסיפו בריאות וביחד עם הקמח, התוצאה תהיה משגעת!
האם אפשר להקפיא את הבצק?
בהחלט! זה מאוד נוח. אחרי מנוחת הבצק, אפשר לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ואז להקפיא. כשתרצו להכין פיצה, רק להוציא ולהפשיר במקרר במשך הלילה.
מה כדאי לשים לרוטב הפיצה?
רוטב עגבניות ביתי זה המושלם, ואם תרצו לגוון, אפשר להכין ממרח בזיליקום או רוטב פסטו. פשוט מעולה!
האם זה מתאים גם לאנשים עם אלרגיות לגלוטן?
בהחלט! הבצק הזה תוכנן במיוחד לאלו שזקוקים לדיאטה ללא גלוטן. הוא מושלם, ללא כל בעיית אלרגיה שקשורה לגלוטן.
איך אני יודע מתי הפיצה מוכנה?
המראה, הריח והצבע – כשהגבינה שזופה יפה והבצק מתחיל לקבל גוון שחום קל, זה הזמן שלך להוציא אותה מהתנור!
האם יש חומרים מסויימים שאסור לשים?
יש להימנע מגלוטן, כמובן! גם מומלץ להימנע משימוש במרגרינה ודמוי גבינות שהן לרוב עתירות בשומן.
מתי עדיף להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
השתמשו בקמח תפוחי אדמה על מנת לשמר את הרכות לבצק, אבל אם רוצים עוצמה נוספת, תוכלו לשלב גם קמח תפו"א עם קמח מגזר.
מה עושים אם הבצק יוצא יבש?
אם הבצק יוצא יבש, זה בדרך כלל אומר שאין מספיק לחות. אפשר פשוט להוסיף מעט מים בהדרגה בזמן הלישה.
עד כמה הבצק נשאר טרי?
הבצק יישאר טעים טרי וטעים עד 2-3 ימים. אם לא סיימתם, זה הזמן להקפיא אותו או לייבש אותו לגלל בגזירת מדמעה קטנה.
אז אל תחשבו פעמיים, הכינו את המתכון המדהים הזה ובטוח שתזכו ללקק את האצבעות!
שתפו את המתכון הזה עם חברים, ותנו להם גם ליהנות מהפיצה הזו! בכל זאת, כיף לשתף אהבות קולינריות!
כתיבת תגובה