בצק לפיצה נפוליטנית שכבש את לב האיטלקים

בצק לפיצה נפוליטנית שכבש את לב האיטלקים

בצק לפיצה נפוליטנית: המסע למנה המושלמת

למה אנחנו כל כך אוהבים פיצה? אולי כי יש בה משהו שמחבר בין אנשים, בין חוויות ובין טעמים. כולם יודעים שהבסיס של כל פיצה מדהימה זה הבצק. כאן נכנס לבמה הבצק הנפוליטני – הבצק שמקפיץ את הפיצה שלנו לממדי אגדי! נתפוס את הכוסית ונצלול לתוך מתכון מעלף, כזה שידרוש מאיתנו להקדיש כמה דקות מהזמן אך יגמול אותנו בהתפלאות כאשר נעניק לפיצה את הכבוד שמגיע לה. המראה, הריח והטעמים שמשתלבים בו, הם בהחלט דבר שלא נוכל להשאיר ללא התייחסות. התוצאה תהיה פיצה נימוחה, אוורירית ועם קראסט משגע שיגרום לנו ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות (ולאחר מכן, 24 שעות לספיגת טעמים)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 2 פיצות גדולות

הרכיבים הדרושים

אם אתם נמנים על חובבי הכנת הבצק, תגלו שהמרכיבים פה הם פשוטים ואיכותיים – ממש כמו סבתא של אמא הכינה. שילוב של קמח איכותי, מים, מלח ושמרים יוצר את הקסם שכולנו מכירים. חשוב מאוד לבחור בקמח דק, שכן הוא יותר משגע לאפייה שלנו.

  • 500 גרם קמח פיצה (או קמח לבן אמריקאי, כדי לאזן את הכיף)
  • 325 מ"ל מים (בטמפרטורת החדר)
  • 10 גרם מלח (או יותר, אם אתם אוהבים תיבול)
  • 2 גרם שמרים יבשים (או 5 גרם שמרים טריים)
  • 1 כף שמן זית (לתוספת טעם גלויה)

שלבי ההכנה

ובהחלט לא מדובר בעוד מתכון בסיסי – זהו מתכון שצריך להבין את המהות שלו. וודאו שהכל מוכן לפניכם לפני שמתחילים, שכן ההכנה תדרוש מכם תשומת לב.

  1. בקערה גדולה, נמיס את השמרים במים החמים ונערבב היטב.
  2. נוסיף את הקמח בהדרגה ונערבב עם כף עץ או בידיים – נגלה שהבצק מתחיל לקבל צורה.
  3. נוסיף את המלח וערבב עד שהבצק מתגבש.
  4. נמשיך ללוש את הבצק במשך 10 דקות, עד שיתקבל בצק חלק ואוורירי.
  5. נוסיף את שמן הזית ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות.
  6. נשמן קלות קערה, נשים את הבצק בתוכה ונכסיף עליו ניילון נצמד.
  7. ניתן לבצק לנוח במקרר למשך 24 שעות – זו הסוד האמיתי כאן ככל שתחכו יותר, כך תפתחו טעמים מדהימים.
  8. כשהבצק מוכן, נחלץ אותו מהמקרר ונערבב אותו לפני שאנחנו מכינים אותו לפיצה.
  9. נחלק את הבצק לשניים. כל חלק נרדד או נפרס לפי הצורך.
  10. מניחים את הבצק על תבנית אפייה שנשמרה בשמן זית, ומוסיפים את התוספות שאוהבים.
  11. אופים בחום גבוה (250 מעלות צלזיוס) במשך 10-12 דקות, או עד שהקצוות קראו ולמעלה פיצה מקבלת גוון זהוב.

חלקים נוספים בבצק

עכשיו כשיש לנו את הבצק, אפשר להתחיל לשחק! האם ידעתם שיש אפשרות להכין בצק שמנתי יותר? פשוט הוסיפו יוגורט לבצק שלכם ותהפכו אותו ליותר נימוח. אם אתם מחפשים גרסה חינמית ובאה עם הרבה ירקות, בחרו בקמח מחיטה מלאה! זו הדרך להוסיף טעם ופחמימות לא מסוכנות.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כשהפיצה שלנו מוכנה, לא לשכוח לרגש! ניתן לשדרג אותה עם תוספות מגוונות:

  • גבינת מוצרלה פנים רכה לשדרוג הטעם
  • עלי בזיליקום קצוצים עבור רעננות!
  • רוטב עגבניות עם שום וכמויות של תבלינים שמתאימים לכל הברווזים והגזרים.
  • סוגי גבינות שונים כמו פרמזן או גבינות כחולות שלא תצטערו עליהם.
  • ירקות קלויים או סחוטים (יקר בקרוב) להוספת צבע וטעם.

שאלות ותשובות

למה חשוב להניח לבצק להתפחה?
הכנת הבצק וטעמו צומחת מההתפחה – כאשר הבצק תופס טעמים ולא סתם בגלל התססת השמרים, הוא מצליח לייצר לנו את הטקסטורה הנכונה בעת האפייה, ע"י אספקת גזים לרמות הבצק.

האם אפשר להכין בצק ללא גלוטן?
כן! ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן שיעזור להניב את התוצאה הנפלאה. תוספת של חלבון להתפחה משתמשת באנזימים שמסייעים לתפקוד נכון.

מה הסוד לפיצה טובה?
איכות הקמח, המים ולחם בעצם, אם הם באיכות הגבוהה יותר, כך תצא פיצה מעולה. קחו בחשבון טעמים ותשוקה כשתכינו את בצורה.

מה לעשות אם הבצק לא מתגבש?
אם הבצק לא מתגבש כמו שצריך, יתכן ופשוט נוסיף עוד קמח עד שנעבור את המרקם הרצוי.

האם ניתן להשתמש בבצק במשך יותר מ-24 שעות?
כמובן! אם תכינו אותו יותר מראש, תוכלו להכין עשרות פיצות במשך שבוע.

איך אני יודע שהבצק מוכן?
כאשר הכדורה צומחת לפחות פי שניים, זה אומר שהבצק באנרגיה נכונה ואפשר לסטות אליו.

האם יש תחליף לשמרים?
כן, ניתן להשתמש בחלב חמוץ או מחמצת, אך השמרים מביאים את השמרים לגובה שדורש אפייה הכרחית.

מה לעשות אם אין לי קמח פיצה?
קמח רגיל עדיין יכול לבצע עבודה טובה, אך זכור בבצק "שנבל בלחם".

עם מה מומלץ להגיש פיצה?
פיצה היא מדהימה עם סלט רענן בצד או עם בקבוק סודה – זהו השילוב המושלם!

כיצד אני יכול לשמור על פיצה שנשארה?
חוריים קפואים ונעולים בחבילה יכולות להחזיק לפי ימים. פשוט לחמם שוב באפייה ותהנו כאילו בדיוק הכנסתם מהתנור!

מזל טוב, הגעתם לסוף המתכון המושלם לפיצה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! איך זה יכול להיות כשיש לכם פיצה בקולקציה הביתית, אז למה לא לחייך? ליחס חם, עם כל החיים היפים שנגזרו מהבצק הנפוליטני!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *