בצק עלים עם שוקולד השחר – מתכון קל ומושלם
בצק עלים עם שוקולד השחר – חווית טעמים שלא תשכחו
הדבר הראשון שאני רוצה לשתף אתכם הוא כאשר הריח המדהים הזה משוטט בחלל הבית, כל בני המשפחה מתקהלים סביב שולחן האוכל, מתמלאים בציפייה ובתאבון. הם שואלים: "מה זה הריח המשגע הזה?" ובכן, מדובר בבצק עלים פריך, ממכר, יחד עם שוקולד שחר שמחמם את הלב כל כך. זהו מתכון אגדי, וכולנו יודעים שאין כמו מתכון קלאסי של סבתא שיהפוך כל ארוחה למיוחדת. בנוסף, מדובר במתכון שמתקבל באופן מושלם, נימוח, וממלא את הלב בשמחה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-15 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שכולנו יודעים, כל מתכון טוב מתחיל ברכיבים איכותיים. בבצק עלים עם שוקולד שחר נשתמש במספר מרכיבים פשוטים, אך המהותיים ביותר:
- 1 חבילת בצק עלים (בערך 500 גרם)
- 200 גרם שוקולד שחר קצוץ (או שוקולד מריר אם אתם אוהבים את הטעם העשיר)
- 1 ביצה (להברשה)
- 1/2 כוס סוכר (אם אתם אוהבים מתוק)
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי, אך מוסיף טעם משגע)
- קורט מלח (להדגיש את הטעמים)
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בבצק העלים הטבעוני הקיים בשוק, ובמקום ביצה, להבריש עם תערובת של חלב צמחי וסילאן. כך תקבלו סופל מאוד מטיבול.'
שלבי ההכנה
ועכשיו לב של המתכון – שלבי ההכנה שמביאים אליכם את ההנאה האמיתית!
- עוברים על התוויות של בצק העלים ומחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את בצק העלים מהקופסה ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח.
- מרדדים את הבצק מעט, כדי שיהיה דק יותר.
- קוטעים ריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- שמים כפית מהשוקולד הקצוץ במרכז כל ריבוע.
- אם רוצים, מפזרים מעל אגוזי הלוז הקצוצים בשביל קרמיות נוספת.
- מקפלים את הבצק לכדי חצי עיגול ולוחצים על הקצוות כדי למנוע הסתבכויות.
- מכהים ביצה לקצה ומברישים את פני הבצק עם תערובת הביצה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פולסים את הסוכר עם מלח ומפזרים על פני ריבועים של הבצק.
- אופים במשך 25 דקות או עד שהבצק מזהיב ומשגע.
- מוציאים מהתנור ומניחים לטפוח כמה דקות – אם תוכלו להתאפק.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשהכנתם את המתכון, ניתן לגוון ולשדרג אותו בכמה דרכים מעניינות. אתם יכולים להוסיף לתוך השוקולד גם קמצוץ קינמון לאווירה חורפית, או לשים קוביות פירות יער כדי להוסיף חמיצות שמשלימה את המתיקות. ואם אתם מחפשים גיוון נוסף, ניתן לנסות שוקולד חלב או שוקולד לבן! בנוסף, ניתן לפזר מעל שוקולד חם ש melted מחוץ לתנור כדי לקבל טעם מלכותי.
שאלות ותשובות
איך שומרים את המאפה לאחר האפייה?
מומלץ לשמור את המאפים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, כך הם יישארו פריכים וטעימים. אם לא אכלתם את כולם, כמובן!
האם אפשר להקפיא את בצק העלים?
בהחלט! ניתן להקפיא את בצק העלים לפני האפייה. פשוט הניחו את הריבועים עם השוקולד בתבנית והקפיאו, ואז כשהם קפואים, העבירו לשקית אטומה.
אתם ממליצים על שימוש בשוקולד שחר בלבד?
לא. אתם בהחלט יכולים להשתמש בשוקולדים אחרים – שוקולד מריר, חלב או תמציות בטעמים שונים. לכל אחד מהם ייחודיות משלו.
איך בוחרים את הבצק עלים הנכון?
שימו לב שהבצק עלים שאתם קונים הוא באיכות גבוהה, עדיף טעים ומוצלח. נסו לבחור בבצק בעל רכיבים כמה שיותר טבעיים.
מה חשוב לשים לב בזמן האפייה?
שימו לב שהבצק לא מתייבש במהלך האפייה. אם אתם רואים שהבצק ממש מתייבש, פשוט צמצמו את הטמפרטורה.
האם ניתן להכין את המתכון עם ילדים?
זהו מתכון מצוין למשפחה! תנו לילדים לעזור בשלב הריבועים וההכנה, ותופתעו כמה הם יתלהבו מהתוצאה.
כמה זמן אפשר לשמור את המאפים?
במידה ואיכלו את כל הריבועים (ואיזה פשע לא לעשות כך), הם יחזיקו מעמד יומיים. אך אם אתם שם את הידיים עליהם, אני ממליץ לאכול אותם חם ויום האפייה.
מה אפשר להוסיף לריבועים לצד השוקולד?
נראה כי ריבה, שוקולד לבן או אפילו פרי פרס יוכלו להוסיף טעמים נהדרים.
מתי הכי טוב להגיש את המאפים?
המאפים יעשו רבות כאשר תארחו, או סתם בוקר של יום שבת נחמד עם קפה. אני מבטיח לכם, לא תפסיקו לנשנש!
ילדים שלי ביקשו מתכון בריא – האם אפשר לשדרג למתכון דל פחמימות?
בטח! ניתן להשתמש בבצק עלים דל פחמימות והשתמשו בשוקולד ללא סוכר ולקבל תוצאה טעימה!
אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון המדהים הזה, הכינו והפיצו את השמחה והטעמים לכל מדינה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה, כי הטעמים המושלמים הללו חייבים להימשך!
כתיבת תגובה