בצק פריך עם שמן – המתכון שיעשה לכם סדר במטבח

בצק פריך עם שמן – המתכון שיעשה לכם סדר במטבח

בצק פריך עם שמן – המתכון המושלם כמעט לכל מנה!

שום דבר לא מתקרב ליכולת של בצק פריך עם שמן למלא את הבית בריח מהפנט. המפגש בין השמן למרכיבים האחרים יוצר תערובת שהופכת כל מנה למושלמת! בואו נדבר על הסוגים השונים של המאפים שאפשר להכין עם הבצק הזה, על השדרוגים האפשריים, ואפילו על סודות השימור. זה מתכון שלא תרצו להחמיץ – גם כי התוצאה מדהימה וגם כי כל שלב בהכנה הוא חוויה בפני עצמה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

מעוניינים להפוך את יום שישי לכזה שלא תשכחו? הבצק הזה הוא התשובה. הוא פריך, נימוח ומדהים, פשוט לשימוש ויכול לשמש בסיס למגוון רחב של מנות – מכיסונים ועד פשטידות!

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם קמח רגיל
  • 100 מ"ל שמן זית איכותי
  • 75 מ"ל מים (חמים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

ומה אם אני רוצה קצת לגוון? יש לכם המון אפשרויות! אתם יכולים להחליף את השמן בשמן קוקוס, ואם אתם צמחוניים או טבעוניים, זה הזמן שלכם לדבר. הבצק בהחלט יישאר מדהים ולא יקריב את הטעם.

שלבי ההכנה

כשמדובר בהכנת בצק פריך, כל שלב הוא מתנה בפני עצמו. בואו נצא לדרך!

  1. מניחים את הקמח בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את המלח, הסוכר ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  3. יוצרים חור במרכז הקמח ומוסיפים את השמן.
  4. מתחילים ללוש את הבצק בעזרת הידיים עד שנוצר מרקם אחיד.
  5. מוסיף את המים לאט לאט וממשיך ללוש עד שהבצק נעים ולא דביק.
  6. מניחים לבצק לנוח עבור 10-15 דקות, עטוף בניילון נצמד.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי הרצוי.
  8. חותכים את הבצק לפי הצורך ומשתמשים במילוי הרצוי.
  9. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות עד שהבצק זהוב ופריך.

ושימו לב! אם תוסיפו מספר טיפולים כמו ציפוי עם ביצה טרופה – זה יוסיף לבצק גוון זהוב ומבריק שיהפוך כל מאפה לכוכב הערב!

תוספות ושדרוגים

אם בא לכם לשדרג, אפשר להוסיף תבלינים כמו אורגנו, רוזמרין או אפילו אבקת שום לאחד מהשלבים. אלו מיני שדרוגים שהופכים את הבצק לא רק למושלם אלא גם לאגדי. אפשר גם למלא אותו בגבינת פטה ושקדים קלויים, מה שהופך אותו למשגע במיוחד.

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא את הבצק פריך?

בטח! כדי להקפיא, פשוט עטפו את הבצק בניילון נצמד ושימו בתוך קופסה אטומה. הוא יחזיק כשלושה חודשים. פשוט תוציאו אותו לשולחן לילה לפני השימוש.

כמה זמן הבצק שומר על טריותו?

אם תשמרו אותו היטב במקרר, הוא יישאר מצוין כשלושה ימים. הבעיה היחידה היא שכנראה כבר לא יישאר ממנו אחרי יום אחד.

מה קורה אם אני רוצה להחליף את השמן בשומן אחר?

נשמע כמו ניסוי מעניין! אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או אפילו בחמאה מומסת. זה בהחלט יוסיף טעמים חדשים ומפתיעים.

האם הבצק הזה מתאים לאפיית פשטידות?

בהחלט! הבצק הזה הוא בסיס מושלם לפשטידות. הוא פריך ונשאר עקביות מעולה גם לאחר האפייה!

מה קורה אם אני מוסיף יותר מדי מים?

אם הבצק יוצא רך מדי, פשוט הוסיפו קצת קמח עד שתשיגו את המרקם הרצוי. אל תתייאשו – הכל קורה!

האם אני יכול להכין את הבצק הזה ללא גלוטן?

בקלות! השתמשו בקמח מעורב לגלוטן חופשי וזה ייתן לכם תוצאה נהדרת.

מה אם אני רוצה להכין אותו מתוק במקום מלוח?

תוסיפו מעט סוכר לבצק והשתמשו במילויים מתוקים כמו ממרח שוקולד, ריבה או גבינת מסקרפונה. תוצאה מושלמת!

האם אני חייב למלא את הבצק או אני יכול לאפות אותו "יח naked"?

כמובן! הבצק הזה טעים גם לבד. פשוט תקפידו לאפות אותו היטב ותוסיפו זרעי שומשום או תבלינים מעל.

איך אני יודע מתי הבצק מוכן?

חפשו עד שהצבע שלו זהוב ושיש לו ריח שגורם לכל השכונה להתפקד למסיבת מעשים טובים!

האם אפשר להכין את הבצק במיקסר?

בהחלט! להכין במיקסר יכול להקל על הלישה. חפשו את המרקם הנכון וזה יהיה מעולה.

אז קדימה, אל תתעצלו, הכינו את הבצק המדהים הזה ותנו לכל המאפיינים שלכם להפוך למשגעים! אם אהבתם, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם – החברים שלכם בהחלט יעריכו את זה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *