בשר מס 5 בתנור במתכון מושלם של השף

בשר מס 5 בתנור במתכון מושלם של השף

בשר מס 5 בתנור במתכון מושלם של השף

מתכון אגדי עם ניחוחות ממכרים של בשר בתנור

אין כמו הריח של בשר נמס בפה שנמצא בתנור, משגע את כל הסביבה ומעורר תיאבון עז. כשאתם מכניסים נתח בשר לתנור, אתם לא רק מכינים ארוחה, אתם מתכוננים לתחושת חמימות ומשפחתיות שאין דומה לה. זהו מתכון שכולנו מכירים מהבית, ובמקרה הזה, אין כמו לעשות את זה כמו שהאמא והסבתא הכינו. אם אתם מחפשים את הדרך להשאיר את המוזמנים שלכם עם פה פתוח, אתם במקום הנכון.

המתכון הזה ייקח אתכם למסע עשיר בטעמים, טקסטורות וניחוחות שמשאירים את כולנו עם חשק לעוד. אתם תגלו עד כמה זה קל להכין מנה משגעת שלא תשאיר מקום לספק – הבשר הזה יהיה פשוט מדהים, נימוח ומעלף. הכנה מהירה שתשדרג כל אירוח או ארוחת ערב במינימום מאמץ, וכל זה עם הפילוסופיה שאנחנו לא מכינים רק אוכל, אלא גם רגעים בלתי נשכחים.

משך הכנת המתכון, רמת קושי וכמות המנות

– זמן הכנה: 30 דקות
– זמן בישול: 4 שעות
– רמת קושי: מותאם לכל הרמות
– מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לעומקו של המתכון, בואו נעבור על רשימת המצרכים שתהיה לפנינו. המתכון הזה משלב את הטעמים הנכונים ויבטיח שכולנו נלקק אצבעות.

– 2 ק"ג בשר מס' 5 (כמו שפונדרה)
– 4 כפות שמן זית
– 2 בצלים קצוצים
– 4 שיני שום
– 2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
– 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כוס יין אדום (לא שותים? אפשר מים)
– 1/2 כוס ציר בשר (שימו לב, אפשר גם ציר ירקות)
– 1/2 כפית כמון
– 1/2 כפית קימל
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– חצי כפית אורגנו

בואו נבחן יחד תחליפים אפשריים למי שלא אוהב את המרכיבים הללו. כן, אנחנו מסכימים שיין במדורה של סבתא זה דבר קדוש, אבל אפשר בהחלט להמיר אותו במים או במיץ ענבים לקהל שמעדיף את האפשרויות הלא אלכוהוליות.

שלבי ההכנה

לפניכם שלבים ברורים שתוכלו לעקוב אחריהם בקלות. יש להקפיד על כל שלב כדי לא לפספס את התוצאה המושלמת שאותה תאפשרו לעצמכם!

1. יש לחמם את התנור ל 160 מעלות צלזיוס.
2. להניח בסיר חם שמן זית ולחכות עד שהוא חם.
3. להוסיף את הבצלים הקצוצים ולטגן עד שיהיו שקופים.
4. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן עוד לדקה.
5. לשים את בשר המס' 5 ולטגן מכל הצדדים עד שיתקבל צבע סגלגל – זה השלב שבו יש לרגש את הבשר.
6. להוסיף את הגזרים ותפוחי האדמה ולטגן עוד 5 דקות.
7. לשים את רסק העגבניות והשכבה אותו על כל הבשר והירקות.
8. לשפוך את היין האדום או המים ולהביא לרתיחה.
9. להוסיף את ציר הבשר המוכן, כמון, קימל, מלח, פלפל ואורגנו.
10. להעביר את הסיר לתנור למשך 4 שעות.
11. לבדוק מדי פעם אם יש צורך להוסיף מים או ציר בשר כדי שהמנה לא תתייבש.
12. בסיום, להוציא את הסיר, לתת לבשר להירגע 10 דקות, ואז לחתוך ולהגיש.

התהליך הזה דורש סבלנות, אבל שימו לב: התוצאה הסופית היא רכות פשוט משגעת של הבשר ושילוב טעמים שאי אפשר ל resist. המנה הזו מושלמת לאירוח או סתם בטן מלאת אהבה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר להפתיע עם שדרוגים קטנים אבל יעילים להפליא.

– אפשר להוסיף פרוסות פטריות טריות לתבשיל שיוסיפו ניחוח חדשני.
– לא אוהבים בטטה? אפשר להמיר בתפו”א סגולים שימתחו את הצבעים על צלחת.
– עם קצת כישרון, לנסות לשדרג עם תבלינים אקזוטיים כמו קארי או סומק.

כמובן, כל שינוי או תוספת רק נותנת לדמיון שלכם להחיות את המנה בצורה חדשה ומלהיבה.

שאלות ותשובות

מה הניתן לעשות כדי שהבשר יהיה יותר רך?
כשהבשר נמצא בתנור מספר שעות, הוא מעביר טעמים ועסיסיות. חשוב לבחור בבשר עם שומן כמו מס' 5, אשר בזכותו תהיה עסיסיות וטעם נפלא.

אפשר להשתמש בבשר אחר לגמרי?
בהחלט. ישנם רבים שמעדיפים לשלב בשר עגל או אפילו חזיר, אך בכל מקרה, בשר כבשים אפשרי רק אם אתם אוהבים את הטעמים העזים.

מה עושים אם אין לי ציר בשר?
ניתן להכין ציר ירקות בקלות: מרתיחים ירקות כמו גזר, סלרי ובצל במים לכסּה לתכנית עשרים דקות.

האם ניתן להכין את המנה יום קודם?
בוודאי! כל כך נעים לשמוע שהמנה תצא טעימה אפילו יותר למחרת – הטעמים מתמזגים לכל הפאזל המדהים.

באיזה סיר עדיף לבשל את המנה?
מאוד מומלץ להשתמש בסיר ברזל יצוק, הוא שומר על חום ולחץ.

מה התוספות הכי טובות שמגישים עם המנה הזו?
מומלץ להניח סלט ירקות מרענן, או מגש של אורז או טחינה.

האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית למנה הזו?
בהחלט! ניתן להמיר את הבשר בסטייק סויה בחצי שעה של בישול בתנור עם מתכון דומה.

למה כדאי להשתמש ביין אדום דווקא?
היין מוסיף עומק של טעמים שתורם לעושר המנה. אפשר גם להרגיש בהבדל בין תוצרת איכותית לבין פשטות.

מה עושים אם המנה יוצאת מלוחה מדי?
הוסיפו מעט מים או ציר ירקות כדי לנטרל את המליחות, יחד עם סוכר קן למינון.

אילו תבלינים נוספים אפשר לשלב במנה?
תבלינים נוספים כמו קינמון או ג’ינג’ר יכולים להוסיף נופך חדש למנה ולהפוך אותה למושלמת!

כמובן, הכנת מתכון כל כך מדהים עם ריחות שמטלטלים את האוויר זו לא רק חובתנו, אלא זכותנו! אל תשכחו לשוב ולהשתף, להרגיש את הקסם הזה עם חברים ועם משפחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *