בשר 8 מתכון: טעמים שיגרמו לכם לחזור עוד פעם

בשר 8 מתכון: טעמים שיגרמו לכם לחזור עוד פעם

מתכון בשרית מופרעת עם טעמים שלא תשכחו

סביר להניח שכולכם מכירים את הרגע הזה שבו מתחשק לכם לענג את החיך עם משהו פשוט מדהים ומיוחד. אם גם אתם רוצים להודיע על האירוע הזה שאתם זוכרים מהילדות, אולי מניחים לסבתא שלכם לגבי השוארמה המושלמת שהיא הכינה, אז הגעתם למקום הנכון. המתכון שלנו כאן הוא לא סתם מנה, זהו מתכון של סבתא, עם טוויסט מופרע! הוא אל לגמרי כן. תפסו קצת מקום, כי הולכים להיות פה התרגשות, טעמים משגעים וריחות אגדי שימלאו את הבית שלכם.

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל עם השלבים, נכניס את עצמנו לאווירה המדהימה הזאת ונכין את כל הרכיבים שאנחנו צריכים כדי להצליח. הכינו את עצמכם, זו תהיה חוויה ממכרת!

  • 1 ק"ג בשר בקר (נשאר לכם מהשבוע הקודם?)
  • 2 בצל בינוניים, קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • Salt and pepper, to taste
  • ½ כוס כוסברה קצוצה (אם אתם אוהבים זרעי כוסברה, תזרו קצת מהם בזהירות)

שימו לב, אפשר גם לשדרג את המנה עם הרכיבים שלכם! תוכלו להחליף את הבשר בעוף, פרגית או טופו, ותהיה לכם מנה בריאה ומיוחדת שאורגת את הטעמים הנפלאים.

שלבי ההכנה

עכשיו, בואו נצלול לתוך ההכנה של המתכון שיגרום לכם להרגיש מקצוענים במטבח.

  1. חכמים, קודם תתחממו! כבו את הלהבה על חום בינוני והניחו את הסיר עם השמן.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ והסירו אותו עד שהוא יהיה שקוף ומעט זהוב.
  3. הוסיפו את השום והשאירו אותו על להבה נמוכה עד שיתחיל לבעבע.
  4. קחו את הבשר וחתכו אותו לקוביות בגודל של בערך 3 ס"מ. שימו על הבצל והשום בסיר.
  5. פזרו מעל את הכמון והפפריקה. ערבבו היטב.
  6. כשהבשר משנה את צבעו, pour in את רסק העגבניות, הסויה ומעט מים.
  7. תוסיפו את המלח והפלפל לפי הטעם. תנו למנהל להרגיש הקסם עם העשבי תיבול.
  8. כשהבשר רך, זה הזמן להוסיף את הכוסברה הקצוצה.
  9. סיימו את הבישול במשך כ-30 דקות נוספות על חום נמוך כדי שהטעמים יתמזגו.
  10. כעבור 30 דקות, עליכם להתענג על הריח. זהה, עליכם לטעום ולבדוק אם צריך לתקן עוד מלח או סויה.

ועכשיו, רגע לפני שאתם זורקים את הכל לשולחן, תחשבו על מה שיכול עוד לשדרג את המנה. אולי אטריות סודל או פיתות כדי ללקק את האצבעות?!

תוספות או שדרוגים אפשריים

במהלך השנים, גיליתי שהמטבח זה המקום שבו יכולות לצמוח רעיונות נהדרים. רוצים לשדרג את המנה? מה דעתכם על תוספת ירקות קלויים בתנור? זה יכול לכלול חצילים, קישואים וגזר. תחפשו אותן מה טעים!

גם אין כמו לחם פרנה או פיתות – אלו יאפשרו לטעמים להתמזג יחד. ואיזו גבינת פטה מעל כדי ליצור את השילוב המושלם? מה תוספת של שמן זית איכותי? הפיכת המנה שלכם למעלפת!

שאלות ותשובות

באיזו צורה אפשר להכין את הבשר אחרת?
בשר יכול להיות מקום מצוין לגיוון. מבשר בקר שאתם מכינים, אתם יכולים לעבור לעוף או טופו – נותן לכן וגיוון נוספות.

האם אפשר להקפיא את המנה לאחר ההכנה?
חד משמעית! פשוט תקפיאו בקופסה אטומה. ניתן לחמם מחדש במיקרוגל או בסיר על חום נמוך.

מה אפשר להגיש לצד המתכון הזה?
תוספות כמו סלט ירקות, אורז או פיתה – יוצרות שילוב מנצח.

מהם המרכיבים המאפשרים שפע טעמים?
הכמון והפפריקה הם מפתחות עיקריים, והוספת שום ותבלינים נוספים יכולה להקפיץ את כל המנה לרמות אחרות.

כמה זמן ניתן לאחסן את הבשר לאחר הבישול?
כשהבשר ממוקם בקירור, הוא יכול להחזיק מעמד עד 3-4 ימים.

מאיפה המקורות של המתכון?
מדובר במתכון שמבוסס על מתכונים משפחתיים, ששרדו כמה דורות.

האם אפשר להוסיף ירקות לבישול?
בוודאי, תוספות של גזר, פטריות או קישואים יעשו פלאים!

אפשר להשתמש ברסק אחר לגמרי?
בהחלט, אתם יכולים להשתמש בחריף כדי להוסיף טוויסט שונה.

אם אני מעדיף טעמים יותר מתוקים?
הוספת דבש או סילאן בהחלט יכולה להוסיף גוון של מתיקות!

האם זה מתכון שמתאים לאירוח?
חד משמעית! יצירת המנה לפני האירוע תוסיף לאווירה.

אם אתם נהנים מהמתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם. תתנו לחברים שלכם ליהנות מהטעמים המשגעים האלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *