ג'חנון ללא גלוטן: מתכון מנצח לפנק את המשפחה
ג'חנון ללא גלוטן – מתכון מושלם שלא תשכחו!
שכן אחד פעם אמר לי שהג'חנון שלו הוא "ג'חנון של סבתא". ואז הבנתי. זה לא סתם ג'חנון, אלא ג'חנון של אהבה. ג'חנון הוא לא רק אוכל, הוא מסורת, זיכרונות ותשוקה. ובשנים האחרונות, עם העלייה במודעות למזון בריא ולמאכלים ללא גלוטן, התגלה לכולנו שניתן להכין ג'חנון מדהים ואפילו משגע וללא גלוטן! מסקרן? אני בטוח שכן. זה הזמן לפצוח באתגר וללמוד איך להכין את הפלא המעלף הזה, עם כל החום והאהבה שנדרושים כדי לתת לו את ההרגשה הביתית של אמא או סבתא. אז קחו דבר ראשון את הסינרים שלכם, לפניכם מתכון שיקח אתכם לעולם של טעמים וריחות שיביאו לכם חיוך על הפנים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 10 שעות (הטוב ביותר שיהיה על הלילה)
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שמומלץ להתחיל כל מתכון, כדאי לנו להכין את כל החומרים לפני שאנו מתחילים. זה מפחית את הלחץ ונותן את ההרגשה של מסיבת בישול. אז הנה הרשימה המלאה והאגדית של מרכיבים:
- 500 גרם קמח תפו”א
- 200 מ"ל מים חמים (מורידים את החום של הקמח)
- 50 מ"ל שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 15 ביצים קשות (אפשר גם לסדר ולחתוך אותן לקוביות)
- שום כתוש (כפי שאוהבים, פה זה המקום להפתיע)
כדי שהג'חנון יהיה בריא יותר, אפשר להשתמש בקמח תפו”א אורגני או אפילו לערבב עם קמח אחר ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים ביד, אפשר להתחיל עם המלאכה. לדעתי, החלק הכי כיף זה החלק של ההכנה. נשים את כל המרכיבים, נתחיל לשחק ונשאיר את הקסם לקרות!
- נניח את קמח התפו”א בקערה גדולה.
- נוסיף מים חמים בהדרגה ונתחיל לערבב עד שהקמח מתאחד.
- נוסיף שמן זית, מלח וסוכר ונתחיל לעבד את הבצק.
- נמשיך לעבד עד שהבצק חלק ונעים למגע.
- נחלק את הבצק ל-4 כדורים בעובי 5 ס”מ כל אחד.
- נעטוף את הכדורים בניילון נצמד ונשים למנוחה למשך 30 דקות.
- על תפסידו זמן! בזמן שהבצק נח, ניתן לחמם שמן בסיר.
- ברגע שהבצק נח, נפתח כל כדור בעובי דק כמו עלים ונמרח עליו שום כתוש.
- נניח כמה קוביות ביצים בכל רולדה.
- נתחיל לגלגל את הבצק כמו רולדה דקה.
- נניח את הג'חנון שהתקבל בסיר עם שמן מחומם.
- נכסה את הסיר ונבשל על חום נמוך למשך לפחות 10 שעות.
השלב הזה של הכנת הג'חנון באמת מלהיב! במשך כל הזמן הזה, אפשר לחלום על הסנדוויצ'ים מעולים שנכין עם הג'חנון. נשים גבינת צהובה, זיתים, שום, אולי אפילו רסק עגבניות. הו, אני אפילו מרגיש את הריחות באף שלי. זה עוד לא נגמר, קחו אוויר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאורך השנים, למדתי שאין גבול ליצירתיות בשדרוגים. אין דבר יותר טוב מאשר לבחון אפשרויות שונות ולהעיז לשדרג את הג'חנון המוכרים לאלה שאנחנו פוגשים בחיים. אז הנה כמה תוספות מומלצות:
- שום קלוי – מחזיק מעמד נפלא יחד עם הג'חנון.
- גבינת פטה – מוסיפה טעם ייחודי שמשדרג את המנה לגבהים חדשים.
- עגבניות מיובשות – להוספת מתיקות.
- אורגנו טרי – תמיד טעים.
- דפים של פטרוזיליה קצוצה – למראה וצבע.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם הג'חנון מוכן?
הג'חנון מוכן כאשר הוא מתנפח והופך לנימוח כאשר נוגעים בו עם כף. תקפצו עם זה וזה באמת יהיה האגדי שככה אנחנו אוהבים.
האם אפשר לאכול את הג'חנון קר?
בוודאי שכן! כל טעם שלו משגע גם כשאתם בוחרים לאכול אותו קר. הוא מתפקד נהדר כקיבץ בפיקניק.
האם אפשר לשמור את הג'חנון במקפיא?
כן, אפשר. הקפיאו אותו בתוך כלי אטום. תמיד טוב להכין יותר וליהנות ממנו בשעת חירום!
כמה זמן ניתן לשמור את הג'חנון במקרר?
במקרר הג'חנון יכול להחזיק עד 4 ימים.
אילו סלטים יכולים להתלוות לג'חנון?
הסלטים המרעננים כמו סלט ירקות עם מון טחינה או סלט של פומלה עושים את העבודה בצורה נהדרת.
האם ניתן לשדרג את הג'חנון לטעמים אחרים?
כמובן! אתם מוזמנים להוסיף פרי או ירק לאופציה שלא הכרתם. תחפשו ושחקו עם זה!
האם זה מתכון טוב לאירועים?
אחד מהשיאים של האירועים! כמה א指ים, כולם אוהבים ג'חנון.
האם יש אפשרות להכין את הבצק בלי קמח תפו”א?
אפשר להכין אותו מחמוצי מסמכים אחרים, אבל קמח תפו”א מספק את הטעם המיוחד.
איך אני יודע שג'חנון שלי התבשל מספיק?
הג'חנון יהיה רך וקל לטעם, אל פחד.
האם ניתן להשתמש בשום קנוי?
כמובן, שימו לב שאתם בוחרים באיכות גבוהה, כי טעם השום הוא חלק מהמהות.
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המושלם לג'חנון ללא גלוטן, זה הזמן שלכם לשתף את הפלא הזה עם עוד חברים! שימו לב, המתכון הזה יכול לגמרי להפוך את השולחן שלכם למרכז חגיגי, כולם יהיו מרותקים ויבקשו עוד. ואם עשיתם את כל זה ואהבתם – שתפו! שהדבר המושלם הזה יגיע לכל אחד! אז יאללה, קדימה, בישול מהנה!
כתיבת תגובה