ג'חנון קפוא: המתכון הפשוט שישנה הכל

ג'חנון קפוא: המתכון הפשוט שישנה הכל

ג'חנון קפוא: מסורת ישראלית עם טוויסט מודרני

כך אתם תטעמנו את הג'חנון שלהם, ותשמעו קריאות התפעלות משולחן האוכל! באילו מילים אפשר לתאר את הטעמים העשירים של הבצק הפריך? האם רק "מדהים" מספק? בטוח שלא!

הג'חנון הוא מאכל ים תיכוני אהוב שגידלו אותנו עליו, ואנחנו נכין אותו הפעם בדרך מקורית – קפוא ונגיש. הבצק הנימוח, השמנים כאשר הוא יוצא מהתנור, ירידת החום המדהימה והתחושה שהוא נמס בפה – כל אלו יחד בשילוב עם שמן הזית העשיר משפיעים על חווית האוכל שלנו.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קל | למנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות
  • הגשה ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אז אתם מוכנים להכין את הג'חנון המושלם שיפיל אתכם מהכיסאות? הרעיון הוא ללכת על בצק קל להכנה ולמלא אותו בשפע של טעמים.

  • 1 ק"ג קמח לחם, Kenia (הממותג באיכות מעולה)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 קוביית שמרים טריים (30 גרם)
  • 1/2 כוס של שומשום קלוי (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתן מעדיפות להתנסות, תוכלו להחליף את הקמח בקמח כוסמין או קמח ללא גלוטן ולהפוך את הג'חנון לבריא יותר. עבור גרסה טבעונית, פשוט הימנעו מהמרכיבים החלביים. בכל מקרה, מדובר בעבודה עם חומרי גלם ראשוניים שיתאימו למי שלא מתה על גלוטן

שלבי ההכנה

לאחר שכל המרכיבים השופעים מחכים לכם, הגיע הזמן להיכנס לעבודה!

  1. נמיס את השמרים במים פושרים עם הסוכר ונחכה 10 דקות עד שהם מתחילים לתסוס.
  2. נוסיף את הקמח, את השום המגורר, את מלח ואת השמן, ונלוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי.
  3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח מתחת למגבת במקום חם למשך שעתיים כדי שיתפח.
  4. לאחר שהבצק תפח, נחתוך אותו ל-8 חלקים שווים.
  5. על משטח מקומח, נרדד כל חלק לבצק דק מאוד בעובי של 3 מ"מ.
  6. נמרח על כל בצק מעט שמן זית, ונעביר את הבצק לגובה יותר עם התוספות של שומשום וכדומה.
  7. נכין רולדה מכל בצק, ונקפול על צורת "נחש".
  8. נניח את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ונכסה במגבת למשך שעתיים נוספות.
  9. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים את הג'חנון למשך 12 שעות (כן, שמעתם נכון, מדובר באפיה ארוכה על מנת שיתבלו).
  10. לאחר האפייה, ניתן להוציא את הג'חנונים מהתנור ולתת להם להתקרר.
  11. אחרי שהתקררו לגמרי, נארוז כל ג'חנון בניילון נצמד ונעביר למקפיא.
  12. כשהם קפואים, תהיו מוכנים לשלוף אותם בכל רגע שתרצו ונחמם לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אפשר להוסיף לג'חנון כל מיני תוספות במהלך הכנת הבצק. תוספות כמו גבינות, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה או מזונרים שונים משתלבות פלאים ומקנות ממנו גוונים נוספים.

שאלות ותשובות

איך כדאי לאחסן ג'חנון קפוא?
לאחסן את הג'חנון בניילון נצמד בקופסה אטומה במקפיא. אפשר לשמור אותו למשך שישה חודשים.

מה אורך זמן האפייה המושלם בשביל ג'חנון?
כשהג'חנון הופך למוכן, אחרי 12 שעות הוא מגיע לפריכות מושלמת.

האם אפשר למלא את הבצק במילויים שונים?
בהחלט! ג'חנון קפוא הוא פנקס פתוח למילויים מגוונים – בשר, גבינות או ירקות – כל אחד עוד ימצא את סגנון המילוי שהכי אהוב עליו.

מה ההמלצה שלי לשירות ג'חנון עם תוספות?
ג'חנון עם חומוס, טחינה, סלטים קרים או חמוצים – כל זאת יגרום לג'חנון שלכם להיות מושלם וטעים!

כיצד אפשר להפשיר את הג'חנון לפני החימום?
כדאי להוציא את הג'חנון מהמקפיא ולזרוק אותו למקרר למשך הלילה, וכך לפשט את התהליך.

האם יש אפשרות להפוך את המנה לטבעונית?
כאשר אתם מווסתים את המרכיבים כך שלא יהיו בשימוש חלביים ואוכלים, זו נותנת אופציה מצוינת!

מה עושים אם המרקם של הבצק יצא קשה?
אפשר לאלתר על ידי הוספת מים פושרים בלישה הבאה.

במחיר של חומרים: הכנתי את הג'חנון ויצא מדהים! מה אני יכולה לעשות ??
תשתפו אותו! תאמרו לעולם כמה היה לכם מושלם!

האם הג'חנון מאמין גם לאחר חימום?
בהחלט! שימרו את הלחות עם תוצאת חום וקיבלתם תוצאה מושלמת!

אז עכשיו אחרי שהכנתם את הג'חנון המיוחד, הגיע הזמן לשתף את המתכון שלכם בעמודים החברתיים! אין ספק שאנשים יתלהבו מהסיפור שלכם כי מדובר במנה אוהבת ומרעננת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *