גיבץ' מתכון קל וטעים שכל אחד יכול להכין
"`html
גיבץ' – מתכון ליצירת מופת בסגנון ביתי!
נכון, אנחנו כל הזמן מחפשים את המתכון המושלם והאגדי שיוציא אותנו מהשגרה. אנחנו מנסים מגוון מתכונים, אבל אף אחד מהם לא מצליח להעניק לנו את התחושה המדהימה הזו של להתרגש ממנה טעימה. ובכן, עכשיו גילינו את הגיבץ'! זהו מתכון מהסוג שמשגע אותנו עם כל ביס, מתכון שמזכיר לנו את סבתא שלנו והבישולים המיוחדים שלה. מתכון שמביא טעמים, רעיונות חדשים ושילובים בלתי נשכחים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה בעצם צריך כדי להכין את הגיבץ' המושלם? תנו לנו לרשום לכם את כל הדברים שיסייעו לנו בדרך ליצירה הזאת:
- 500 ג' בשר טחון (עוף, בקר או טופו לגרסה טבעונית)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 קישוא בינוני קצוץ
- 2 גזר קצוץ דק
- 200 ג' פטריות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 50 ג' גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם בלי)
- תיבול: מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כמון
- 2 כפות שמן זית
מרכיבים חלופיים
אפשר להחליף את הבשר בטופו, או להשתמש בקישואים אחרים אם מעט עייפתם מהקישוא הסטנדרטי. גם אם אתם לא תלויים בגלוטן, תוכלו לשים לב לגרסה ללא גלוטן של רסק העגבניות או להשתמש בתוספות כמו אבוקדו לאיזון הטעמים.
שלבי ההכנה
אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל להכין את המנה המדהימה הזו:
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
- מוסיפים את הקישוא והגזר ומערבבים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן רכות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ותיבול ומערבבים שוב.
- מסננים את התערובת ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.
- מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה ומפזרים גבינת פרמזן מעל.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים למשך 20 דקות.
כשהמנה יוצאת מהתנור, אתם יכולים להריח את השילוב המדהים של הטעמים. אני תמיד מחכה למכה המושלמת של הגבינה הנשפכת, שלא ניתן לעמוד בפניה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את הגיבץ' לאגדי יותר, אפשר לשדרג בקלות! ניתן להוסיף יותר ירקות כמו פטריות, תרד או קישואים אחרים. ואם אתם אוהבים את השוקולד, אף אחד לא ימנע מכם לשים מעט דחוסים לקראת הסוף. עם תוספות כאלה, הגיבץ' שלכם יהיה פשוט בלתי נשכח!
שאלות ותשובות
איך לדעת אם הבשר מבושל לחלוטין?
נכון, אם הבשר לא מבושל כמו שצריך, אז אתם עלולים לסכן את הבריאות שלכם. הדרך הטובה ביותר היא לשים לב לצבע הבשר. הוא אמור להיות חום אחיד ולא ורוד.
מה אפשר לעשות אם אין לי גבינת פרמזן?
אין לכם צורך להילחץ! גבינת מוצרלה או פיקורינו יכולות להוות תחליף מצוין, ושניהם גם יוצרים התכה מדהימה.
האם יש דרך לגרסה טבעונית של הגיבץ'?
בוודאי! פשוט החליפו את הבשר בטופו או בפטריות. אתם לא תרגישו שוני בטעמים, והמנה עדיין תצא אגדי!
מה מומלץ לשים על מנת לזרז את תהליך הבישול?
כדי להאיץ את הבישול, ניתן לשים את כל הירקות ולבשל למשך 5-7 דקות. אם רואים שהטעמים מתמזגים, כדאי להניח לכולם להתבשל עוד כמה דקות נוספות.
כמה זמן אפשר לשמור את הגיבץ' במקרר?
אתם יכולים לשמור את הגיבץ' במשך עד 3 ימים במקרר, עצה ממני: אם יש לכם שאריות, אל תפספסו את ההזדמנות לחמם אותם בשנית, זה יותר טעים לאחר יום.
האם אני יכול להכין את הגיבץ' יום מראש?
בהחלט! אם אתם מכינים אותו יום קודם, זה רק משפר את הטעמים כאשר הוא מתקרר במקרר.
האם הגיבץ' מתאים לקייטרינג או לאירחות?
נכון שהוא מושלם לאירוח! אם אתם מתכננים לערוך מסיבה, זהו מתכון מצוין ומרשים שמבטיח שהיתרון יהיה בשולחן!
האם ניתן להשתמש בחומרים מהקפאה?
כמובן! לא נתקלתי במתכון אחר שיכול לקחת את הירקות הקפואים ולתת להם חיים חדשים בצורה כזו. הם פשוט מתבשלים כמו של סבתא!
האם אפשר להקפיא את הגיבץ'?
בהחלט כן! רק דאגו לשים את זה בקופסאות אטומות, זה יישמר כך במשך חודש שלם.
אז איך היה? אם יש לכם חברים או משפחה שאוהבים בישול, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברחבי הרשתות החברתיות. הם יכירו תודה, ואתם תהיו הטוענים הראשיים.
"`
כתיבת תגובה