גילוי מפתיע כמה קלוריות יש בעוגיית אוזן פיל
כל מה שרציתם לדעת על עוגיית אוזן פיל: מתכון מדהים וממכר!
קרוב לוודאי שכולנו מכירים את העוגייה המשגעת הזו – עוגיית אוזן פיל. בפתיחה, נדמה לי שזוהי אחת מהמעדנים שאי אפשר לעמוד בפניהם. מה שיש בעוגייה הזו הוא משהו אגדי, שנלכד בין שכבות נימוחות ואווריריות של בצק פריך, ולמעשה יש בה את השילוב המושלם של מתיקות ומרקם שאין כמותו. אך האם ידעתם מה הטריק הקטן מאחורי התענוג הזה? אם אתם רוצים לדעת כמה קלוריות יש בעוגיית אוזן פיל, ואיך להכין את הגרסה הכי טעימה שיש, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והכמות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו נגיע לחלק המעניין – הרכיבים שצריך כדי ליצור את הקסם הזה! כאן בורחים קצת מהשגרה, ובמקום מרכיבים פשוטים ומשעממים, נעשה שימוש בכמה מן המצרכים הפשוטים לכאורה, אך עם תוצאה משגעת!
- 250 גרם קמח חיטה
- 125 גרם חמאה קונבנציונלית
- 100 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל ממש מומלץ)
- אבן סוכר או קונפקציה לקשט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
קדימה, מתחילים! במפתיע, כל שלב הוא קליל ומהיר, פשוט כמו פס הקול של סבתא על מצע של עוגיות!
- בתהליך הראשון נתחיל בכך שנשבר את החמאה לקוביות קטנות כדי שנוכל להקציף אותה עם הסוכר.
- לאחר מכן, נערבב את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה.
- נוסיף את הביצה ונערבב הכל שוב עד שנקבל מרקם נעים.
- נניח את הקמח במערבל ונוסיף את התערובת שלנו בהדרגה, יחד עם מלח וקינמון.
- נלוש את הבצק בידיים עד שיתאחד לגוש חלק ואוורירי.
- נכסה את הבצק בנייר נצמד ונשאיר להתקרר במקרר למשך 30 דקות.
- נעלים את החום בתנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נניח את הבצק על משטח מקומח, נרדד אותו עד לקבלת שכבת בצק דקה מאוד (כ-3 מ"מ).
- נחלק את הבצק לריבועים קטנים בגודל של כ-5 ס"מ כל אחד.
- נקפל כל ריבוע לחצי כך שיתקבל צורת קשת, ולחץ קל בפינות כדי שלא יתפשטו באפייה.
- נניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה.
- הילדים ייהנו לקשט ממעט סוכר או אבקת סוכר מעל.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב ואגדי.
- לאחר האפייה, נמתין בסבלנות להפסקת הריח המטריף שמציף את הבית.
- כשיוצאים מהתנור, נותנים לעוגיות להתקרר זמן קצר, ויצאנו לעולם מופלא בו העוגיה נמסה לנו בפה!
מרכיבים חלופיים
כמה מעניין ומפלא הוא עולם הקולינריה! כדי להתאים את העוגיות לצרכים שלכם או לגחמות של דיאטה, אפשר להתנסות בכמה מרכיבים חלופיים. לדוגמה, אפשר להשתמש בחמאה מזינה יותר כמו חמאה צמחית, קמח כוסמת או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן. הם יתנו טעמים שונים וידגישו את האיכות של הבצק.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ובכן, אם אתם רוצים לכלול את העוגיות האלה ברשימה האהובה עליכם, אפשר לעצור פה. אבל אם בא לכם להפתיע, אני ממליץ לחשוב על תוספות משוגעות. שוקולד מריר קצוץ, אגוזי מלך קצוצים, קוקוס קלוי – כלושים האלה יכולים לשדרג את העוגיות לטעמים חדשים מהחלל!
שאלות ותשובות
מה המרכיב הסודי הכי חשוב בעוגיות אוזן פיל?
עבורי, מדובר בחמאה! היא זו שאחראית על הנימוחות של העוגיה. חמאה טובה זו התחלה טובה.
איך אני יכול לשמור על העוגיות במשך זמן רב?
כמובן! הטריק הוא לשמור אותן בכלי אטום. אם אפשר, הוסיפו מעט מלח כדי למנוע מהם להתייבש.
אפשר להכין את העוגיות בתבנית מלבנית?
בטח! תרגישו חופשיים לשים את הבצק בתבנית מלבנית, צריך רק לשים לב לתווך האפייה.
כמה קלוריות יש בעוגיית אוזן פיל?
שאלה מושלמת! עוגיית אוזן פיל אחת מכילה בסביבות 80-100 קלוריות, תלוי במרכיבים ובגודל העוגיה.
למה נותנים לעוגיות להתקרר?
הקירור מאפשר לעוגיה להתייצב כדי שיתקבלו שכבות פריכות, במקום להיווצר עוגיה רכה מדי.
כמה זמן אפשר לשמור עוגיות אוזן פיל?
אם שמרתם אותן בכלי סגור, אפשר לשמור אותן עד שבועיים. אם לא תצליחו לעמוד בפיתוי, אז זה ישתנה!
איך לדעת אם עוגיות מוכנות?
הצבע שלהן צריך להיות זהוב, ואם אתם שומעים קריסות כשנוגעים בעוגיות, זה סימן שהן מוכנות.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! אפשר להקפיא אותן, פשוט שימו אותן בין ניירות אפייה כדי שלא יידבקו אחת לשנייה.
האוזן פיל מכילה ביצים? מה לעשות אם מישהו צמחוני?
אפשר להחליף ביצה בקפיצי מחית תפוחים או דייסת פשתן. התוצאה מדהימה!
האם ניתן להכין עוגיות אוזן פיל ללא סוכר?
בהחלט! יש סוכר תחליפים, כמו סוכר קוקוס או פירות מיובשים, אפשר להוקיר את הטעמים שלהם!
אם אהבתם את המתכון והצלחתם להכין את העוגיות המדהימות הללו, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! כמו שכולנו יודעים, העונג של אוזן פיל נהדר יותר כשיש אחרים איתנו לחוות את הרגעים הללו!
כתיבת תגובה