גלה את המתכון לג חנון תימני המושלם!
הכנה שתשגע את החושים!
מדי פעם בחיים שלנו, צצים רגעים קטנים של קסם, אותם אנו לא רוצים לפספס. פנקייק גחנון תימני הוא אחד מאותם רגעים. כל ביס הוא מפגש עם טעמים, ריחות ומרקמים שמזכירים את הבית, את הסדות, ואת האפיה הביתית של סבתא. נגלה לכם סוד קטן: מדובר במאפה שמשלב מסורת עם קריצות מדליקות והברקה שאי אפשר לעמוד בפניה. השוקולד מתמזג עם התיבול התימני בצורה מהמשגעות שיש, שנראה כאילו לקחנו את הטעמים של המזרח התיכון והכנסנו לתוך פנקייק. תכינו את עצמכם, כי אתם בדרך לחוויה שהולכת להטריף אתכם!
מהרגע הראשון, הם יגרמו לכם לרצות עוד ועוד:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: כ-10 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכולנו כבר מרגישים את הרעב בגרון ואת הטעמים מתהווים לנו בראש, הגיע הזמן לאסוף את המרכיבים שיסייעו לנו ליצור את הפנקייקים המדהימים הללו. הנה רשימה מעודכנת ואיכותית של כל מה שנצטרך:
- 1 כוס קמח לבן (אפשר גם קמח חיטה מלאה)
- 2/3 כוס חלב (אפשר חלב שקד או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
- 2 ביצים
- 3 כפות סוכר (כדי להמתיק את הטעמים)
- 1/2 כפית קינמון (כאן מגיע הטוויסט התימני האגדי)
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (כדי שהפנקייקים יהיו אדים וגבוהים)
- שוקולד מריר קצוץ (כמויות לפי טעמכם, שמתמוסס בפנים)
- שמן זית לטיגון (או שמן קוקוס למי שאוהב את זה טרופי)
שלבי ההכנה
כעת, הגיעה השעה המרגשת להתחיל להכין את הפנקייקים המעלפים האלה! השתדלו להתרכז, כי כל שלב הוא מפתח להצלחה.
1. במשלב הראשון, אנו מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה – קמח, סוכר, קינמון, מלח וסודה לשתייה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. במשלב הבא, נשבור את הביצים לקערה נפרדת, נוסיף את החלב, ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה.
3. עכשיו נשלב את החומרים היבשים עם הנוזלים, נערבב שוב, כדי שלא יהיה לנו גושים לא רצויים. פנקייקים צריכים להיות אווריריים!
4. נוסיף את חתיכות השוקולד ונערבב שוב, נפיץ אותם בתערובת בצורה שיהיה באמת משגע.
5. נחמם מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
6. כשמחבת חמה, נניח כף מהתערובת בשטח המחבת. נמתין עד שהקצוות מתייבשים ומופיעים בועות על פני השטח.
7. נפנה את הפנקייק בעזרת תרווד ונאפות את הצד השני עד שיתממש, כ-2-3 דקות.
8. נוסיף עוד פנקייקים למחבת ונחזור על התהליך עד שכל התערובת ניצלה.
9. נסדר את הפנקייקים על צלחת ונוסיף מעל כמות של סוכר קניש ותחינה (אם רוצים) או דובדבן מרוכך!
הגרסאות החלופיות – אל תפספסו!
אם אתם חפצים בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים ברסק תפוחים או בננה מרוסקת. במקום החלב, השתמשו בחלב שקדים או חלב קוקוס, והאמת, תמציאו גרסה בריאה וטעימה כאילו חזרתם מטיול תימני באילת!
תוספות ושדרוגים
אחרי שהפנקייקים מוכנים, כדאי לחשוב על שדרוגים נוספים שיכולים לקחת את המנה הזו למקומות חדשים לגמרי.
– אפשר להוסיף קצפת שוקולד מעל, מוזיל לשחühren קצת שוקולד.
– רוטב מייפל הוא כמובן קלאסיקה מתוקה שתשדרגו את טעם הפנקייק.
– פרות טריים כמו רימון, תותים ואוכמניות יכולים להוסיף מרצ לקיסים!
– מומלץ להוסיף אגוזים קצוצים לקישוט, ואולי גם דובדבנים חמוצים – יופי של שילוב!
שאלות ותשובות
מה הדרך הכי טובה לאחסן את הפנקייקים?
הפנקייקים יתאימו לאחסון במקפיא. תוכלו להקפיא אותם ולחמם שוב במיקרוגל או על מחבת.
האם ניתן להכין את הפנקייקים כגרסה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א ותהיו בטוחים במרקם אוורירי.
באיזו טמפ' מומלץ לטגן את הפנקייקים?
חום בינוני – חם! על מנת שהפנקייקים יתבשלו כראוי מבלי להישרף.
מהי השיטה הכי טובה להפוך את הפנקייקים בעדינות?
תעשו שימוש בתרווד שטוח וברחלות רכות ככל הניתן – בזהירות, אבל עם הרבה תשומת לב.
האם ניתן לשדרג את המתכון עם תיבול נוסף?
כמובן! אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים או לפזר קינמון נוסף.
האם פנקייקים אלו יכולים להתאים כארוחת בוקר?
חד משמעית! הם מתאימים גם בבוקר וגם כמנה מתוקה בכל זמן נתון.
באיזו מנה אפשר לשדרג את הפנקייקים?
ניתן להגישם עם פירות יער ושכבת ציפוי קרם.
האם אפשר להוסיף קוקוס לתערובת?
בהחלט! קוקוס קצוץ מוסיף מרקם טעים דרך החריצים של הפנקייק.
האם ניתן להכין את הפנקייקים יום מראש?
בהחלט! פשוט לחמם את הפנקייקים במחבת עם מעט חמאה, כדי שהשכבות ייחשפו.
מה הכי טוב לשתות עם הפנקייקים?
סליחות חמות או שוקו חם, אבל כל דבר עדי האימות שלכם, בהחלט יתאימו.
מידע זה של תהליך ההכנה עוזר לנו ליצור חוויה נהדרת במטבח, ולהתענג על כל פרט ופרט. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, כי אין דבר יותר כיף מלפנק ולהטריף את כל מי שסביבכם!
כתיבת תגובה