גלה את מתכוני האוכל העיראקי שהשאירו אותנו פעורי פה

גלה את מתכוני האוכל העיראקי שהשאירו אותנו פעורי פה

מתכון מדהים למאפים עיראקיים ממולאים – גולאש חגיגי

האם אי פעם חשבתם מתי היה הפעם האחרונה שהתגאיתם במשהו שבישלתם? אם אתם רוצים להכין מנה כל כך אגדי שתגרום לכל האורחים שלכם לשאול "איך עשיתם את זה?", אתם במקום הנכון. זה הזמן שלכם להתנסות במתכון המקורי והמשגע הזה – מאפים עיראקיים ממולאים, שלא רק יפנקו את הטעמים שלכם אלא גם יתנו חוויה של טעמים שידברו אל כל אחד. המילוי הטרי, הבצק הזהוב והמרקם הנפלא יעשו עבורכם את העבודה. אז קחו נשימה עמוקה ונתחיל!

משך הכנה ורמת קושי

  • משך הכנה: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: כ-20 מאפים

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לרשימה המזמינה ביותר של מרכיבים. אלו הם הרכיבים שיעשו את הטריקים הקולינריים שלכם למושלמים. שימו לב, יש לארגן את המרכיבים הללו לפני שמתחילים, כך שלא תמצאו את עצמכם באמצע הבישול מחפשים קמח.

  • 500 גרם קמח לבן
  • 30 גרם שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים (לא חובה)
  • 1 ביצה (לברק) – זה יהיה החמאה שתחזיק את הכל вместе
  • שמן לטיגון

מרכיבים חלופיים

להיות טיפוסי זה לא תמיד קל, אז הבחינו כי ניתן להמיר את הבשר הטחון בטופו, ואם אתם מחפשים גבינה ממולאת, תוכלו להשתמש בגבינת פטה. לזו שתהיה מסוגלת לעמוד בטעמים, עליכם להיות זהירים בעבודה על הלעיסה, לרכך את הגבינות במים עם רטיבות מסוימת.

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא המומחיות האמיתית, שם מתגשמת היצירתיות שלכם!

  1. שמים את הקמח במעבד מזון, מוסיפים את השמן והמלח, ומעבדים דקה.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד שהבצק מתחבר.
  3. מניחים את הבצק במקרר למשך 30 דקות.
  4. בינתיים, לטגן את הבצל בשמן חם עד שהוא שקוף.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מוכשר לחלוטין.
  6. מוסיפים את הכמון, הפטרוזיליה והצנוברים, ומערבבים היטב, מבשלים מספר דקות נוספות.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-20 חלקים שווים.
  8. מרדדים כל חלק לעלה דק בעזרת מערוך.
  9. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עלה סוגרים ומהדקים היטב.
  10. מטגנים את המאפים בשמן עד שהם זהובים (בערך 5 דקות מכל צד).
  11. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.

זהו! עכשיו אתם פשוט חייבים לטעום את הפרי של המאמצים שלכם. אתם תגלו שהם הכי טעימים שיש, ממש נמסים בפה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר להוסיף לתבשיל אווריריות מדהימה עם רטבים כמו מטבלי טחינה או יוגורט. אפשר גם לנסות להוסיף את ההפתעה של טעמים כמו רוטב סויה או אפילו צ'ילי מתוק לזו שאוהבת ללכת על הקצה. אל תשכחו, כל שינוי יכול להביא אלמנט חדש לגמרי למאפים שלכם ולהפתיע את כולם.

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא את המאפים? בהחלט. ניתן להקפיא אותם לפני או אחרי הטיגון, פשוט הניחו בנפרד על מגש לפני ששתפים בשקית הקפאה.

איך ניתן לשדרג את המילוי? אפשר להוסיף תבלינים שונים כמו קינמון או סויה, או לנסות להחליף את הבשר בדגים.

כמה זמן שורדים המאפים במקרר? כשלושה ימים, ואפשר גם לחמם אותם בתנור לטעמה מחודשת.

האם יש אפשרות לגרסה צמחונית? כן, בהחלט. החליפו את הבשר בטופו או כול שימוש בחלבון צמחי אחר.

מה אפשר להניח בצד? רטבי יוגורט, סלטים צבעוניים או אפילו חומוס סמיך.

האם ניתן לעשות את הבצק מקמח מלא? כמובן, קמח מלא יוסיף טעם ייחודי בצורה בריאה.

האם יש שינויים בתהליך אם אני עושה ללא גלוטן? כן, אין בעיה להשתמש בקמח תפו”ה או קינואה.

כמה טיגון מומלץ כדי להגיע לתוצאה טובה? טיגון עד שהמאפים מזהיבים מכל הצדדים, בדרך כלל 4-5 דקות.

האם יש מנגנון טבעי במקום השמן? אפשר בהחלט לנסות לאפות את המאפים במקום טיגון.

האם ניתן להכין אותם בתנור? בעדינות, אפשר לאפות על טמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

אז תנסו את המתכון הזה ושתפו אותו עם כל החברים, כי למי לא מגיע לטעום את המתכונים העיראקיים המושלמים ביותר? בואו נגרום להם להיות חלק מהקסם של אוכל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *