גלה כמה קלוריות יש בעדשים שחורות עכשיו!

גלה כמה קלוריות יש בעדשים שחורות עכשיו!

כיצד עדשים שחורות יכולים לשדרג את התזונה שלכם? מספרים שכדאי להכיר

עדשים הן מזון מזין, והעדשים השחורות לא יוצאות מן הכלל. בעשור האחרון, יותר ויותר אנשים התחילו להבין את היתרונות הבריאותיים של עדשים, ובמיוחד של השחורות. אז מה כל כך מיוחד בהן ואיזה מספרים עומדים מאחוריהן? נתקדם ונגלה.

1. מה זה עדשים שחורות, ואיפה הן משתלבות בתזונה?

עדשים שחורות, או בשמן הידוע "מאפיני", הן קטניות קטנות שברובן בעלות צבע כהה. ניתן להכין אותן במגוון דרכים: מרקים, סלטים, מנות פסטה ואפילו מנות ראשונות. אבל מה אנשים באמת צריכים לדעת על קלוריות?

שאלה: כמה קלוריות יש בעדשים שחורות?

בערך 340 קלוריות קיימות ב-100 גרם עדשים שחורות מבושלות. אך זו לא התמונה המלאה.

2. ממה עשויות העדשים השחורות?

  • קולוסטרום של חלבון: כ-25% מכלל הקלוריות בעדשים מגיעות מחלבון, מה שהופך אותן למקור מצוין לחלבון לצמחונים וטבעונים.
  • סיבים תזונתיים: בתוך כל 100 גרם ישנם כ-12.5 גרם סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול.
  • מינרלים וויטמינים: עדשים שחורות עשירות בברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B. מה שאומר שכל בול גיוס של עדשים יכול לתמוך בצרכים התזונתיים שלנו.

שאלה: מה היתרונות הבריאותיים של עדשים שחורות?

עדשים שחורות נחשבות לדלות שומן, ורובן ככולן כוללות חומצות אמיניות חיוניות. הן תומכות במערכת החיסונית, עוזרות בוויסות רמות הסוכר בדם ומסייעות בתחושת השובע. קיצורו של דבר – אלו פצצת בריאות!

3. בישול והכנה – האם זה מסובך?

רבים חוששים לבשל עדשים, אבל זה ממש לא קשה כמו שזה נשמע. עם יותר תודעה לתזונה בריאה, אפשר להכין עדשים שחורות בקלות עם כמה טיפים:

  • מדוד ודלה: כמו כל קטניה, שוטפים היטב את העדשים לפני הבישול.
  • בישול מדויק: מבשלים כ-20-30 דקות במים רותחים עד שהן רכות, אבל לא רכות מדי.
  • עושים את זה טעים: הוסיפו תבלינים כמו כמון או כורכום – זה יוסיף טעם וגוון.

שאלה: האם יש צורך להשרות את העדשים לפני הבישול?

לא באמת! בניגוד לקטניות אחרות, עדשים לא דורשות השריה מוקדמת – רק שוטפים ומבשלים! מזל, לא?

4. עדשים שחורות מול עדשים צבעוניות – מה ההבדל?

אז למרות שלכולן יש יתרונות, העדשים השחורות מבדל את עצמן בכמה דרכים:

  • טעימה יותר עשירה ועבה, אשר כוללת מגוון של תבלינים ותוספות.
  • יש להן ערך תזונתי גבוה יותר, כמו שבמקרים רבים עדשים צבעוניות פשוט לא יכולות להתחרות.
  • השחור מיתרגם גם לסטייל – בעבור אותן מנות שמשלבות צבעים שונים כמו סלטים מרהיבים.

שאלה: האם ניתן לשלב עדשים שחורות במאפים?

בהחלט! ניתן להשתמש בעדשים טחונות כדי להוסיף לאפייה בריאה יותר. קחו את המתכון הקלאסי של עוגיות שוקולד, והטעינו עם עדשים – ולא ניתן לדעת!

5. המלצה לסיום – איך לכלול עדשים שחורות בתזונה שלכם?

סופית, מומלץ להוסיף עדשים שחורות לעיקריות, תוספות, או אפילו כאמצעי פתרון לגירוד בטן. קבעו ימי עדשים בשבוע, וחפשו מתכונים חדשים. וזה לא חייב להיות משעמם!

שאלה: האם יש עדשים שיכולות לצור נזק?

אם אתם נוטים לרגישויות או לפעמים סובלים מבעיות בעיכול משילוב קטניות, ייתכן שתצטרכו להיזהר. מומלץ להתייעץ עם תזונאי או רופא אם יש ספק.

בבואכם לחשוב על תפריט התזונה שלכם, אל תשכחו להיזכר בעדשים השחורות. מדובר במקור עשיר בתזונה, טעים והכי חשוב – פשוט להבנה. אז אתם מוכנים להתנסות? אתגרו את עצמכם להכין מנה עם עדשים שחורות השבוע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *