גלו את המתכון המיוחד לצלעות בקר ללא עצם בתנור

גלו את המתכון המיוחד לצלעות בקר ללא עצם בתנור

מתכון לצלעות בקר ללא עצם בתנור

אחת המנות המדהימות והמרגשות ביותר שיש היא צלעות בקר ללא עצם בתנור. כשמדובר בצלעות, אנחנו מדברים על נתח בשר שמצליח לשלב בין רכות, עסיסיות וטעמים משגעים. כל ביס במנה הזאת הוא חגיגה אמיתית של טעמים, והשילוב הזה של תיבול, זמן בישול מדויק וטכניקות הכנה ידועות מביא את הבשר למקום שהוא פשוט אגדי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הצלעות האלה בצורה הכי טובה שיש, זה חשוב להשתמש ברכיבים איכותיים. כל רכיב תורם לטעמה המהמם של המנה.

  • 1.5 ק"ג צלעות בקר ללא עצם
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור טחון
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כוס יין אדום (לפי הטעם, אפשר גם מיץ תפוחים לאלטרנטיבה ללא אלכוהול)
  • 3 כפות שמן זית
  • תיבול נוסף לפי הטעם: רוזמרין או טימין טריים (אם רוצים להרגיש לרגע כמו שפים במטבח של סבתא)

יש לכם שאלות לגבי רכיבים חלופיים?

יש המון אפשרויות מרגשות שיכולות להתאים למי שמחפש טעמים שונים או לא רוצה להשתמש ברכיבים מסוימים. לדוגמה, יכול להיות מעניין להשתמש ברוטב ברביקיו במקום הדבש לרוטב פיקנטי ומתוק בו זמנית. גם צלעות טלה יכולות להיות תחליף מעניין אם רוצים לגוון.

שלבי ההכנה

עכשיו לצלחת המטריפה. נצא לדרך!

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את המלח, הפלפל, שום, רוטב סויה, דבש וחרדל.
  3. שמים את הצלעות בקערה ומוודאים שכולן מצופות בתערובת התיבול.
  4. מחממים שמן זית במחבת על חום גבוה ומזהיבים את הצלעות מכל הצדדים (כ-3-4 דקות מכל צד).
  5. מעבירים את הצלעות לתבנית ויוצקים מעל את היין.
  6. מסדרים רוזמרין או טימין טריים אם רוצים להציף בטעמים הרגועים והמרעננים שלהם.
  7. סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לא oven ל-90 דקות.
  8. המכסה עובר לאחר כשעה, למי שרוצה להפשיר את השכבת טעמים של הצלעות.
  9. אחרי 90 דקות, כדאי להוציא את הצלעות ולתת להן לנוח על צלחת למשך 15 דקות לפני ההגשה. זה יגרום לכולן להיות נימוחות והכי טובות שיש.
  10. מומלץ לפזר עוד מעט רוזמרין קצוץ על פני הצלעות לפני ההגשה.

כמובן שאפשר לשדרג את המנה עם ירקות קלויים בתנור לצידה. תודו שתמונה של צלעות בקר עם בטטות ורוסמרין היא פשוט מעלפת!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם אוהבים לגוון – אז יש אינסוף אפשרויות! הנה כמה רעיונות:

  • תוספת של בטטות קלויות – הן מוסיפות מתיקות וכנראה יגרמו לכל אחד ללקק את האצבעות.
  • סלט ירוק עם רוטב בalsamic – כדי למלא את הכל בחומרים בריאים ומרעננים.
  • תוספת של פטריות קלויות לצלייה הסופית – יוסיפו עסיסיות טעמים נוספים.
  • גרסה טבעונית – בעזרת נתחי טופו מתובלים באותה צורה ואופים במשך 30 דקות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה על גריל במקום בתנור?
כמובן! צלייה על גריל יכולה להביא לתוצאה משגעת. רק שימו לב שהטמפרטורה והזמן הם קריטיים. קחו בחשבון שגריל ידרוש טיונינג וזמן קצר יותר.

מה אם אין לי שום?
אם ממש אין שום, אין בעיה. אפשר לנסות להשתמש בשום גבישי או אפילו בצל קצוץ דק. הטעמים יתחלפו, אבל זה לא יפגע במרקם.

האם אני יכול לשים יותר טעמים?
בוודאי! תוספת של צ'ילי חריף יכולה להפוך את המנה למפגש לא שגרתי. שחקו עם התיבול, זה כל הכיף!

כיצד אני יכול לדעת אם הצלעות מוכנות?
הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות בין 55 ל-61 מעלות. השתמשו במד חום אם יש לכם אחד, זה פשוט!

אני לא אוהב רוזמרין. איזה תיבול אחר אתה ממליץ?
תימין, אורגנו, או אפילו פפריקה עשויה להוסיף מרצד בפה.

האם אני יכול להשתמש בנתחים פחות יקרים?
מומלץ להשקיע בצלעות טובות יותר, אך אפשר גם לצאת עם נתח קצב אחר – הכנה טיפולית תשדרג אותו.

כמה זמן ניתן לאחסן את שאריות המנה?
שאריות יכולות להחזיק במקרר 2-3 ימים, אבל אל תשאירו אותן יותר מזה – תנו לצלעות להשתלט על מסיבת אוכל חדשה!

האם יש שימושים משניים לצלעות שנשארו?
בוודאי! תוכלו להכין סנדוויצ'ים, תבשילים או אפילו לשים אותם על פיצה.

איזה יין מתאים עם הצלעות?
יין אדום, כמו קברנה סוביניון או שiraz, יתאים נהדר. אם לא אוהבים יין, מיץ רימונים יכול גם להיות רעיון מצוין!

כמה קלוריות יש במנה?
אנחנו מדברים על כ-250-300 קלוריות לכל מנה, תלוי בכמות הבשר שבאמת אוכלים.

נסו להכין את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם כל החברים שלכם. תנו להם לדעת עד כמה זה טוב! אל תשכחו גם לשתף את החוויה שלכם ברשתות החברתיות! שמחנו לספר לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *