גלו את המתכון לעוגת גזר בריאה שלא תפספסו!
לעולם לא תאמינו מה מסתתר בעוגת הגזר הזו!
בואו נדבר על עוגות. מי לא אוהב עוגות? את עוגות הגזר, נדמה, רובנו מכירים כאחת מהעוגות האהובות עלינו. אך מה אם הייתי אומר לכם שעוגת הגזר המדוברת יכולה להיות גם מדהימה, גם בריאה וגם כל כך טעימה, עד שלא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות? כן, מדובר בעוגה שהיא ממש מתכון מנצח! תארו לעצמכם עוגה אוורירית, נימוחה, שנטמעה בתוך טעמים מתוקים ומלוחים, עם גבינת שמנת רכה וטעימה שלצידה.
לא סתם עוגת גזר היא אחת מהעוגות הקלאסיות של סבתא, אלא כי היא הנציגה המושלמת של טעמים מתוקים, ועם כל כך הרבה סיבים תזונתיים. אבל לא נעמוד כאן רק על הטעמים, בואו נצלול למעמקיו של מתכון חדשני ומיוחד שיביא את עוגת הגזר שלכם לרמה חדשה, רמה שמעוררת תחושת שגעון וחוויות טעם משגעות!
זמן הכנת המתכון
* זמן הכנה: 15 דקות
* זמן אפייה: 35-40 דקות
* רמת קושי: קל
* מנות: 10-12 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשנדמה שהתחלנו להרגיש את הטעמים המדהימים שהעוגה הזו תביא, הגיע הזמן לגלות מהם המרכיבים בשביל להכין אותה.
* 300 גרם גזר קלוף ומגורר
* 150 גרם סוכר חום (או דחיד שמתוק דל פחמימות)
* 100 מ"ל שמן קנולה
* 3 ביצים גדולות
* 250 גרם קמח חוץ חיטה (אופציה ללא גלוטן)
* 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
* 2 כפיות קינמון טחון
* 1/2 כפית מלח
* 150 גרם אגוזי פקאן קצוצים (אפשר גם שוקולד מריר קצוץ אם מעדיפים)
* 250 גרם גבינת שמנת (אופציה לדל בריאות: יוגורט טבעי או גבינת קוטג')
* 50 גרם דחיד (לגרסה דלת קלוריות)
אבל רגע, לפני שנתקדם, יש כמה אפשרויות לשדרג את העוגה. תוספות שונות כמו צימוקים, פרוסות אננס או רוטב קרם קוקוס עשויות להוסיף ברק טעים. גם פירות יער קפואים יכולים להוסיף נופך מדהים!
שלבי ההכנה
1. מכינים את התנור בטמפ' 180 מעלות צלזיוס.
2. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ עם שמן קנולה.
3. בקערה גדולה, מערבבים את הגזר המגורר עם הסוכר החום ושמן הקנולה.
4. מוסיפים בהדרגה את הביצים וטורפים היטב עד שהחומרים מתמזגים.
5. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
6. משלבים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
7. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים בעדינות.
8. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את החלק העליון עם מרית.
9. מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
10. לאחר האפייה, נותנים לעוגה להתקרר בטמפ' החדר.
11. להכנת הקרם, מקציפים את גבינת השמנת עם דחיד עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
12. מורחים את הקרם על העוגה בצורה אחידה ומקשטים בעדינות.
התוצאה? עוגה מושלמת שתגרום לכם להרגיש כאילו אתם על גג העולם; היא מתמוססת לכם בפה בדרגת עשייה גבוהה ומאוזנת.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים איך לשדרג את העוגה המדהימה הזו, יש לא מעט אפשרויות! תוכלו להוסיף לשכבת הגבינה של העוגה שוקולד מריר קצוץ לנגיעה מתוקה יותר. אפשר גם לשים בעוגה קמצוץ של וניל, זה מזכיר שוב את טעמי הילדות. גם דובדבנים מסוכרים יכולים ליצור חוויה חמצמצה שמשלימה בצורה מושלמת את המתיקות של הגזר.
תשקלו גם להמיר את אגוזי הפקאן בשקדים או בוזזי לוז – החלק הזה הוא באמת תלוי עליכם ועל הטעמים שלכם.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי גזר?
אפשר להשתמש בתפוחים קלופים ומגוררים או אפילו בננה בשלה. זה ישנה את הטקסטורה, אבל יהיה מעניין.
האם זו עוגה ללא גלוטן?
בהחלט. פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן – תוצאה מושלמת ואפשרות בריאה יותר.
מה אפשר לשים במקום סוכר חום?
למי שלא רוצה סוכר, ניתן להשתמש בדחיד, דחיד פירות או דחידים טבעיים אחרים.
אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר?
בוודאי! תבנית קטנה יותר תגרום לעוגה להיות גבוהה יותר, תבדקו את זמן האפייה.
מה עושים אם לא אוהבים אגוזים?
אפשר פשוט להשאיר את האגוזים החוצה. אכילת העוגה תהיה משגעת גם בלי זה!
כמה זמן היא נשמרת במקרר?
אם תסגרו אותה היטב, היא תישאר טעימה למשך שבוע עד 10 ימים.
אילו משקאות מתאימים לעוגה הזו?
תה ירוק, דחידי פירות, קפה או גם חלב – כל אחד מהם ישלים את טעם העוגה בצורה נהדרת.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
באמת! תוכלו להקפיא את העוגה למשך עד חודשיים, רק תוודאו שהיא עטופה היטב.
מה קורה אם הוציאתי אותה מוקדם מהתנור?
עדיף שלא. נבילה או עוגות רטובות יכולות להיות בעייתיות לאכילה.
האם ניתן להכין עוגה זו במיקרוגל?
המיקרוגל יכול להיות קטן מדי בעבור כמות כזו, אולם ישנן מתכונים של עוגות גזר בכוס שמיועדות למיקרוגל.
אז קדימה, אל תתמהמהו! תדליקו את התנור, כסו את השולחן ושימו יד על חומרי הגלם, כי אתם עומדים להיכנס לעולם של טעמים מדהימים ומרגשים! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף ושלוח לחברים שלכם!
כתיבת תגובה