גלו את הערך התזונתי המפתיע של שניצל

גלו את הערך התזונתי המפתיע של שניצל

שניצל: האוכל האולטימטיבי בכל בית – מה אנחנו באמת יודעים על ערכיו התזונתיים?

שניצל, האוכל המוכר והפופולרי שמגיע אלינו מכל עידן, הוא יותר ממה שנראה לעין. תוך כדי שהשניצל הפך לסמל של אוכל מהיר ונגיש, נשאלת השאלה – מה באמת נמצא בתוכו? האם מדובר במנה בריאה או שהשניצל הפך נטל תזונתי שאנו סוחבים על גבנו?

מה הופך את השניצל למנה כל כך אהובה?

למה אנשים כה רבים מתמגנטים לשניצל? יש לכך מספר סיבות –

  • טעם ונוחות: השניצל, עם קריספיותו המודלפת בפה, הוא פשוט מנה שאי אפשר לעמוד בפניה.
  • גיוון אפשרויות: ניתן להכין שניצלים מחומרים שונים – עוף, בקר, דגים ואפילו ירקות.
  • התאמה משפחתית: מתכון שקל להכין ולשתף עם כולם, כל אחד יכול לבחור את תוספותיו.

אילו ערכים תזונתיים בתוך השניצל?

לפני שנצא אל שולחן האוכל, כדאי לבדוק מה באמת אנחנו מכניסים לגוף שלנו עם כל ביס. נתחיל בנתונים הסטטיסטיים:

  • שניצל עוף (100 גרם) מכיל כ- 250 קלוריות.
  • כמות חלבון שניתן למצוא בו היא בסביבות 20-25 גרם.
  • שומנים? דאביד, בדר"כ יש בסביבות 15-20 גרם בשניצל מטוגן.

אך זה לא הכל. כשמדובר באוכל, נוודא לדעת גם מה עובר בגרון שלנו. השניצל הנפוץ תורם לנו חלבון איכותי, אך גם הסוכר והמלח עשויים להיכנס להגזמות לא רצויות.

מה ההבדל בין שניצל פריזאי לשניצל קלאסי?

שניצל פריזאי, הוא פופולרי במיוחד באירופה, ויש לו מתכון שמעט שונה מהשניצל הקלאסי. ההבדלים העיקריים הם:

  • במחיר: שניצל פריזאי עשוי להיות יקר יותר בגלל המרכיבים האיכותיים.
  • שיטות בישול: השניצל הקלאסי מטוגן בשמן עמוק, בעוד ששניצל פריזאי לעתים קרובות אפוי או מטוגן בשומן איכותי יותר.

האם שניצל הוא אישור בריאותי?

רבים קובעים שהשניצל הוא מנה לא בריאה, אך זה תלוי בגישה שלנו אליו. ישנן דרכים לשפר את תהליך ההכנה:

  • הכנה בתנור: כך נוכל להפחית את השומניות.
  • מרכיבים בריאים: לשדרגו עם קמח חומוס ואפילו קמח שיבולת שועל.
  • הוספת עשבי תיבול ותיבול מעניין: כדי להעניק טעמים נוספים!

שאלות ושאלות

האם אפשר לשדרג שניצל להתאמה צמחונית? בהחלט! בחרו בירקות ומוקפצים כמו קישואים או חצילים.

מה הסוד לשניצל קריספי ואיכותי? תהליך מצפה מדויק עם שלב של קירור רגע לפני הטיגון!

האם יש שומנים מזיקים בשניצל? בדרך כלל כשמדובר בשניצל מטוגן, השומן יכול להיות פחות איכותי, כך שחשוב לבחור באמת באופציות בריאות.

נראה שהכל נמצא בשניצל!

סיימנו בדיקה של השניצל מהצד התזונתי, והוא בהחלט מנה שהרבה אנשים אוהבים. האם נכון להחשיב אותו כאוכל בריא או כנטל? הכל תלוי בסוד ההכנה ובמרכיבים. לפי דעתי, שניצל הוא שלב מים שאנחנו יכולים לנצל ולשדרגו לנוסחאות בריאותיות – כך הוא יכול להתאים ממש לכל דיאטה.

לכן, אל תוותרו על השניצל – כי עם קצת שינוי בגישה, הוא יכול להפוך ממנה שגרתית לעונג תזונתי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *