גלידת נוטלה מושלמת שתשגע את החושים שלך

גלידת נוטלה מושלמת שתשגע את החושים שלך

גלידת נוטלה מדהימה וממכרת

מי מכם לא אוהב את השוקולד הממכר והמשגע הזה שנקרא נוטלה? מדובר במעדן של ממש, תוצאה של אגזוז אוורירי, שמרמז לנו על כיף מתוק שתחלמו עליו בלילה. היום נשתף אתכם במתכון לגלידת נוטלה שמגלה את כל העונג הזה בכל כף. כמובן, מדובר במתכון שהופך כל יום רגיל לחגיגה, וכל מי שיטעם ממנה ימצא את עצמו קם שוב ושוב להגיש עוד כף ונשאל "אולי עוד?"

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן הגשה: 4 שעות במקפיא
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח עם המתכון המעלף הזה עלינו להצטייד בכמה רכיבים די פשוטים, אך הם משובצים בחוויות מדהימות שאין כמו לחוות:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה (לערבוב הזה נבחרת שמנת באיכות גבוהה)
  • 1/2 כוס חלב (רצוי חלב מלא)
  • 1/2 כוס נוטלה (המותג המוכר לא צריך להסביר הרבה, נכון?)
  • 3/4 כוס סוכר (אפשר גם להפחית במעט אם תרצו מתיקות פחותה)
  • 1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)

שלבי ההכנה

כעת נתחיל בתהליך הכנת הגלידה המופלאה הזו. מדובר בשלבים פשוטים ביותר, שניתן ליישם אפילו אם אתם לא שפים פרופסיאליים. הכינו את הכף לטעימות!

  1. במתכון שלנו, השלב הראשון הוא להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה במרחקי הזמן הנכונים.
  2. כשהקצפת מתייצבת, נכניס את החלב, הנוטלה, הסוכר ותמצית הווניל לקערה נפרדת ונערבב עד שהתערובת אחידה.
  3. נוסיף את התערובת הזו לאט לאט לקצפת הקודמת תוך כדי קיפול בעדינות.
  4. נשפוך את התערובת המופלאה לתוך קופסה עם מכסה ונעביר למקפיא.
  5. נמתין לפחות 4 שעות, עד שהגלידה תקפא היטב.
  6. כשהגלידה מוכנה, שולפים מהמקפיא, נותנים לה לנשום לחצי דקה, וחותכים לכף. ומה שצריך לעשות? ללקק את האצבעות!

המרכיבים האלטרנטיביים

אם אתם שואלים את עצמכם איך אפשר לשדרג את המתכון הזה להכנה נטולת חומרים לא רצויים, הנה כמה אפשרויות:

  • לגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בשמנת קוקוס במקום שמנת מתוקה ולבחור בנוטלה טבעונית.
  • לגרסה ללא סוכר: השתמשו בהמתקה טבעית כגון אבקת סטיביה או סוכר קוקוס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רצוי לגוון מעט את טעמי הגלידה! אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזי לוז קצוצים, או אפילו לפזר קקאו מעל כשמכינים את הגלידה. שדרוגים נוספים כוללים הוספת סירופ שוקולד על הגלידה, קרם פיסטוק מנצנץ, או קוביות פרי כמו בננה או תותים.

שאלות ותשובות

איך ניתן לאחסן את גלידת הנוטלה לאחר ההכנה?
כדאי לשמור את הגלידה במקפיא בקופסה סגורה טוב, כדי שתשמור על המרקם והטעם.

האם אפשר להכין את הגלידה גם בלי מכונת גלידה?
בהחלט! ניתן להכין את הגלידה באותו אופן, כפי שהסברנו. פשוט מדי כמה שעות, יש לערבב היטב את הגלידה כדי למנוע גבשושיות.

מה הטמפרטורה האידיאלית להגיש את הגלידה?
לטמפ' של כ-5 מעלות, כך היא באמת תהיה נימוחה ולא קפואה מדי.

אפשר לשלב מומלץ להגיש את הגלידה, או עם מה?
מומלץ להגיש עם קונוסים פריכים או קוביות עוגה, ממש כמו כשאתם קונים גלידה בבית קפה.

האם ניתן להוסיף פירות לגלידה?
בהחלט! אתם מוזמנים לחתוך תותים, בננות או כל פרי אחר ולהוסיף לתערובת לפני שאתם מכניסים אותה למקפיא.

מה ניתן לעשות אם אני לא אוהב נוטלה?
אין בעיה! אפשר להחליף את הנוטלה בחמאת אגוזים כמו חמאת שקדים או גם ברוטב שוקולד רגיל.

האם אפשר להפוך את המתכון למעט יותר מרהיב?
כמובן! ניתן להגיש בצורה של כדורי גלידה שאותם עומדים על ביסקוויטים פריכים או קונוסים מעוטרים.

כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
רצוי לשמור בין שבועיים לשלושה, אך אני בטוח שבמהלך הזמן הזה תסיימו את הכל!

איפה אני יכול למצוא נוטלה טבעונית?
נוטלה טבעונית מתפתחת במהירות וניתן למצוא במגוון חנויות טבע.

למה אני צריך להקציף את השמנת?
הקצפת השמנת עוזרת להעניק לגלידה את המרקם האוורירי שכולנו מאוד אוהבים, בדיוק כמו שגלידה חייבת להיות!

אם הצלחנו לשכנע אתכם להתחיל במלאכת ההכנה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים! מאחלים לכם כיף וגילוי מחדש של טעמים מתוקים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *