גלילות חצילים עם בשר לייזה פאנלים ככה תכינו בקלות

גלילות חצילים עם בשר לייזה פאנלים ככה תכינו בקלות

גלילות חצילים עם בשר לייזה פאנלים: המנה המושלמת לארוחה ביתית!

אין יותר משגע מלהשתמש בחצילים כבסיס למנה טעימה, אך כשמדובר בגלילות חצילים עם בשר, מדובר במאכל אגדי שכולו בזכות המילוי המובהק של הבשר והטעמים העשירים. אנחנו כאן כדי לקחת אתכם למסע קולינרי שתשכחו ממנו רק כשיהיה לכם טעים מדי. לא משנה אם הגעתם הביתה אחרי יום ארוך בעבודה או שאתם מארחים חברים, המנה הזו היא פיתרון מושלם שהאורחים לא יפספסו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אין מתכון מושלם בלי רכיבים איכותיים. כאן נכנסים לתמונה החצילים, הבשר ושאר המרכיבים שמייצרים מנה מדהימה שכולה טעמים בלתי נגמרים.

  • 2 חצילים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף – הכל בהעדפתכם)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (לתוספת משגעת)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית Paprika (פPaprika חריף או מתוק, לפי טעמכם)
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון
  • לרוטב: 2 כוסות רוטב עגב Tomatoes (או רוטב עגבניות מוכן)
  • 1 כפית סוכר (לאזן את החמיצות)

שלבי ההכנה

עכשיו כשהרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לקפוץ לתהליך הכנה שיביא לכם את התוצאה המדהימה.

  1. חממים את השמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את רצועות החצילים עד שהם רכים ואולתרו. מסננים על נייר סופג.
  2. באותה מחבת, מטגנים את הבצל והשום עד שהעסק מתרכך ומקבל צבע זהוב.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר מבושל לחלוטין. מתבלים בכמון, Paprika, מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, גבינת הפטה והביצה. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מניחים כף מהתערובת על קצה רצועת חציל ומגלגלים לגלילה. מהדקים היטב.
  6. מניחים את הגלילות בתבנית אפייה ובוחרים אם לשים מעל את הרוטב או לשים אותו לצד ההגשה.
  7. מערבבים את הרוטב עם הסוכר ומניחים אותו על הגלילות בתבנית.
  8. מבשלים בתנור במשך כ-20 דקות על טמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
  9. מוציאים את המנה מהתנור ומניחים להתקרר למשך כמה דקות.
  10. מגישים את הגלילות חמות עם מעט רוטב בצד – ללקק את האצבעות!

אפשרויות חלופיות

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו מטוגן או קטניות כמו עדשים שחורות. בנוסף, ניתן להשמיט את הגבינה ולשלב גם טחינה ברוטב. אם אתם מחפשים משהו בריא יותר, ניתן לצמצם את כמות השמן או להשתמש בסוגי חצילים ייחודיים.

שדרוגים ותוספות

יש המון אפשרויות לשדרג את המנה המדהימה הזו. אפשר להוסיף פלפלים קלויים לתוך המילוי, או לפזר מעל את הגבינה המועדפת עליכם. עוד אפשרות היא להגיש את זה לצד חלה טרייה או אורז עם פטרוזיליה. זה בהחלט מאפשר גיוון ומעניק לדינמיקה של הארוחה נופך מרענן, עבור כל חובבי האוכל שם בחוץ.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם שאריות הגלילות?
שאריות הגלילות נשארות מצוינות במקרר למספר ימים. תוכלו לחמם אותן ולצרף לאורז, לאכול אותן בצלחת או לשים אותן בסלט.

האם ניתן לאפות את הגלילות במקום לטגן?
בהחלט! ניתן לסדר את הגלילות בתבנית אפייה ולהזליף מעט שמן זית לפני שנכנסים לתנור, זה ישמור על טעם ואיכות.

האם אפשר להכין את המילוי מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי יום לפני, לשים את כל הרכיבים בקופסה סגורה במקרר, ואז למלא את החצילים יום לאחר מכן.

מה קורה אם אין לי גבינת פטה?
אם אין לכם גבינת פטה, ניתן לשים במקום גבינה בולגרית או אפילו ריקוטה.

האם ניתן לשנות את סוג הבשר?
כמובן! זה ישתנה עם הבשר האישי שלכם; אפשר להשתמש בבשר עוף, כבש או אפילו דגים ליחסים שונים וטעמים אחרים.

מה אם אני רגיש לגלוטן?
לגרסה נטולת גלוטן, פשוט יש להחליף את פירורי הלחם בגרסאות ללא גלוטן.

האם יש אפשרות להוסיף ירקות נוספים?
כן, בהחלט! ניתן לשים זוקיני, גזר או פטריות במילוי – זה מכניס טעמים חדשים ושדרוגים צבעוניים.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
הגלילות נשמרות במקרר עד 3 ימים, בתנאים מתאימים.

איך ניתן לשדרג את הרוטב?
אפשר להוסיף לתוך הרוטב עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין כדי להעניק טעם נוסף.

האם המנה מתאימה לאורחים צמחוניים?
בגרסה הצמחונית כמובן! יש להחליף את הבשר והגבינות ברכיבים טבעוניים שמתאימים למשל לטופו או לאגוזים קצוצים.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהמנה המדהימה הזאת! חגיגה של טעמים מחכה לכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *