דגים מטוגנים קלילים וטעימים להכנה בכל בית

דגים מטוגנים קלילים וטעימים להכנה בכל בית

"`html

דגים מטוגנים – מתכון משגע

בעידן שבו העולם עובר לשגרת חיים מהירה, אין כמו מנה קלאסית שמחזירה אותנו לילדות! מי מאיתנו לא זוכר את הריח המדהים של דגים מטוגנים שבישלה סבתא או אמא? אנחנו לא מתכוונים רק לדגים, אלא למאכל שנעשה באהבה! דגים מטוגנים הם לא רק מנה רבת ערך מבחינת טעמים, אלא גם מעניקים לנו תחושת נחת חמימה. המנה הזו היא אגדה קולינרית, כשכל ביס ממנה נמס בפה ומזכיר לחלקנו את ימי הקיץ של חוף הים. נכון, אפשר לקנות דגים מוכנים, אבל לעשות את זה בבית? זה הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

הדבר המיוחד במתכון הזה הוא שבנוסף להנאה ממנה, אתם גם תלמדו על המרכיבים השונים ועל הדרך להכין דגים מנצחים. בואו נתחיל עם מה שאנחנו צריכים:

  • 4 דגים (למשל דג לברק, נסיכת הנילוס או דג גופי – כל דג שאתם אוהבים)
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פנקו או קמח תפו”א
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון (כחצי ליטר)
  • לימון פרוס להגשה

אם אתם חובבי גרסה טבעונית, אפשר בהחלט לשדרג את המתכון על ידי שימוש בסויה במקום דג, ולטגן עם תיבול איכותי. זה יוצא מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים שלנו מוכנים, חשוב מאוד שהכל יהיה מתואם ונעים לעין – כמו המנה עצמה. כל שלב במתכון הזה משמעותי, ויחד הם יבנו טעם בלתי נשכח.

  1. מניחים את הדגים על צלחת שטוחה ומוסיפים מלח ופלפל, משאירים את הדגים להשרות כ-10 דקות.
  2. מניחים קמח בקערה אחת, ביצים מקושקשות בקערה שנייה ופנקו או קמח תפו”א בקערה שלישית.
  3. לוקחים כל דג ומעבירים אותו קודם בקמח, אחרי זה בביצה, ולבסוף בפנקו (או קמח תפו”א).
  4. מחממים את השמן במחבת רחבה, על להבה בינונית.
  5. כאשר השמן חם, מניחים בזהירות את הדגים ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד.
  6. לאחר שהדגים הופכים לצבע זהוב ומגרה, מסננים על נייר סופגנייה על מנת להפחית שומן.
  7. מניחים על צלחת עם פרוסות לימון ומגישים.

וזהו! יש לכם דגים מטוגנים מושלמים שמחכים לכם לאכול. התוצאה משגעת, נימוחה וטעימה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למנצחים ביניכם, יש המון אפשרויות לשדרוג מנת הדגים הללו. אתם יכולים לנסות להוסיף לתערובת הקמח, תבלינים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, ואפילו כמון. רוצים להוסיף עוד צבע? פזרו מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה מיד לאחר ההגשה. אם אתם אוהבים את הדגים שלכם עם טעמים עזים, קשטו עם רוטב טאברנה יוגורט שמוסיף מליחות ועושר למנה.

שאלות ותשובות

איך משמרים את הדגים לאחר הטיגון? קל מאוד! מומלץ לשמור על חום או לטגן אותם מחדש לפני ההגשה כדי שיישארו פריכים.

מה אפשר לעשות עם דגים שלא טיגנו אותם מיד? אפשר לאכול אותם בצורה חמה או לקשט עם סלט ירקות טרי – זה הכי טעים שיש!

האם אפשר לקפוא דגים מטוגנים? בהחלט! הם יכולים להישמר בקופסה אטומה במשך כשלושה חודשים.

מה אפשר להגיש לצד הדגים המטוגנים? סלט ירקות טרי, צ'יפס, או אפילו תפו”א בתנור מבושלים בנפרד.

איך יודעים שהשמן חם מספיק? אם אתם טבלים קצה של ע Wooden , הוא אמור לבעבע כאשר אתם מכניסים אותו.

האם ניתן להכין את המתכון עם דגים קפואים? כן, בהחלט אפשר. יש להפשיר את הדגים בטרם התחלת התהליך.

כמה זמן אפשר לשמור את הדגים לאחר ההכנה? עד יום במקרר – כך תוכלו לשמור על הטריות והטעם.

האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן? כמובן! זה בהחלט אפשרי, אך טעמם וסיומם יהיו מעט שונים.

מה הכמויות הנדרשות להכנת רוטב עבור הדגים? תכינו רוטב יוגורט בקרם עם טחינה, זה אגדי!

מה ניתן לעשות אם רוצים שאנשים ימצאו את המנה יותר אוורירית? אפשר לשלב קמח תפו”א במקום הפנקו – זה ייתן תוצאה גבוהה ומתנפחות.

אז זהו, מתכון דגים המטוגנים שלנו מוכן. שימו לב, אחרי שתכינו את זה אין שום סיכוי שלא תשמחו לשתף – בכנות, זה מושלם לחברו, משפחה או סתם מפגש חברתי. אנחנו יודעים שגם אתם תהנו מאוד, לא רק מהמנה אלא מהנוסטלגיה שעולה עם כל ביס. מכינים עכשיו ומפיצים אהבה!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *