דונאטס אמריקאי – המתכון שישנה לכם את הבוקר

דונאטס אמריקאי – המתכון שישנה לכם את הבוקר

מתכון לדונאטס אמריקאי

אין כמו דונאטס אמריקאיים רכים ונימוחים כדי להכניס אותנו למצב רוח טוב! כשאתם חושבים על בוקר מושלם, המתיקות של הדונאט מרגישה בדיוק כמו חיבוק חם מקפה מגניב. אחרי bite אחד, אתם תמצאו את עצמכם מתמכרים לתחושת הטריות והעונג שהדונאטס האלה מביאים. השילוב של תבלינים, שוקולד וצבעם המגוון הזה, שאין ספק כי הוא מדהים, יכול לגרום לכל אחד להרגיש כמו ילד בחג. ומה יותר ממכר מלראות את הילדים או הקטנים קופצים משמחה כשאתם מגישים להם דונאטס מנצחים?

זמן הכנת המתכון: 1 שעה

רמת קושי: בינוני

מספר מנות: 12 דונאטס

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל: שעה של מתיקות וללקק את האצבעות

הרכיבים הדרושים

בהכנת הדונאטס האמריקאיים המדהימים האלה, אנחנו רושמים את כל החומרים שצריך, ודואגים לכתוב גם כמה סקירות טובות על כל רכיב. הדונאטס יוצאים אווריריים, גבוהים ונפלאים!

  • 500 גרם קמח חיטה (קמח פשוט)
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 10 גרם סודה לשתייה
  • 2 ביצים טריות
  • 200 מ"ל חלב (אפשר גם חלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 5 גרם קינמון (כאן זה מתהדר בטעמים מושלמים)
  • 5 גרם מלח
  • 1 שקית אבקת סוכר (לציפוי)
  • שוקולד לקישוט
  • צבעי מאכל (אם רוצים להיות יצירתיים!)

אפשר גם להוסיף תוספות נוספות לדונאטס או לשדרג אותם עם אגוזים קצוצים, תמצית וניל או קקאו לאוהבי השוקולד.

שלבי ההכנה

עכשיו ניגש לליבה של המתכון! יהיה קל ופשוט מאוד, ואנחנו מבטיחים לכם שהתוצאות פשוט משגעות!

  1. מניחים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הביצים הטריות, החלב והחמאה הרכה ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מתאחדת.
  3. לשים את הבצק המתקבל במשך כ-10 דקות עד שהבצק מגיע למרקם חלק וגמיש.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוס חצי שעה בטמפ' החדר.
  5. מחממים שמן עמוק בסיר ואנחנו ממליצים להשתמש בשמן קוקוס או שמן צמחי אחר.
  6. מעבירים את הבצק העטוף למשטח קמחי ורוקעים אותו לעובי של 1.5 ס"מ.
  7. חותכים את הבצק בעזרת חותכן דונאטס או בעזרת כוסות, בשני גדלים שונים, שיקנו לדונאטס את המראה הנכון.
  8. מניחים את החתיכות החתוכות לצד, נותנים להם לתפוס קצת שוב בערך 15 דקות.
  9. כשהשמן חם, מטגנים את הדונאטס עד שהם נראים זהובים משני הצדדים.
  10. מניחים את הדונאטס על נייר סופג כדי להרתיע את השמן המיותר.
  11. מעלים את הדונאטס עם אבקת סוכר ובוחרים האם להוסיף קישוטים כמו שוקולד מותך.

עכשיו כשהדונאטס מוכנים, התוצאה עשויה להיות משגעת עם פריכות חיצונית ורכות נימוחה מבפנים. אי אפשר לעמוד בפיתוי להכין אותם כל שבוע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אתם רוצים לשדרג את הדונאטס שלכם? כאן המקום לבטא יצירתיות. תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים, פירות יער מיובשים או אפילו רסק תפוחים יוסיפו טעמים וגיוון. וכל גרסה לא קינמון יכולה להכתיב את חווית הטעם!

ואם אתם בקטע של מתוקים, אתם יכולים גם לשדרג עם חלב שוקו חם בצד או עם גלידת וניל לבד עבור ערב מושלם!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הדונאטס לאורך זמן?
מאוד מומלץ לשמור את הדונאטס בקופסה אטומה כדי לשמור על הטריות. אפשר גם להקפיא אותם ולחמם במיקרוגל או בתנור כשעולים על תיאבון.

אילו תוספות הכי מתאימות לדונאטס?
שוקולד, פירות יער או אגוזים קצוצים יעניקו טעמים נהדרים. תוספות אחרות כוללות חמאת בוטנים או קרם פטיסייר.

האם אפשר להחליף את החלב בחלב צמחי?
בהחלט! חלב שקדים או סויה ישדרגו את הדונאטס והם יעולים על גירסה טעימה ולא פחות טעימה.

מה ניתן לעשות עם שאריות הבצק?
בצק שנשאר ניתן להקפיא ולהשתמש בו לאחר מכן לדונאטס חדשים או לבצקים אחרים.

איך אפשר למנוע מהדונאטס להיסדק בזמן הטיגון?
ודאו שהשמן חם טווף לפני שאתם מכניסים את הדונאטס. שמן לא חם יגרום לבצק להיראות לא ממש אטרקטיבי.

האם אפשר לטגן את הדונאטס בתנור?
אין בעיה, אם אתם מעדיפים את הדרך הבריאה יותר. כסו את הדונאטס בשכבת שמן ולטף אותם בתנור על חום של כ-180 מעלות צלזיוס.

למה זה משתלם להכין דונאטס בבית?
ראשית, היתרון של חומרי גלם בטוחים ואיכותיים, ושנית, הטעם הביתי הוא לא מה שאתם מכירים על המדף.

מה באמת עושה את הדונאטס "שוקולד"?
תוספת של קקאו וקצת סוכר לשילוב יחד עם שוקולד מריר ימשיכו למשוך את אוהבי השוקולד בחברה, זה מה שהופך אותם למושלמים!

האם ניתן להכין דונאטס ללא חלב וביצים?
בהחלט! תוכלו להעביר את המתכון לגרסה טבעונית שמחליפה את הביצים במרכיבים כמו רסק תפוחים או פירה בננה ואת החלב בחלופות צמחיות אחרות.

האם יש קיץ בדונאטס?
כמובן! רק קחו בחשבון שתצטרכו לדאוג לאי הטעמים המשתלבים לדונאטס שלכם!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות עם החברים שלכם! מעוניינים בעוד מתכונים? תמיד תוכלו לחזור לפה. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *