דונאטס ללא גלוטן: מתכון מושלם לחובבי מתוקים!

דונאטס ללא גלוטן: מתכון מושלם לחובבי מתוקים!

"דונאטס ללא גלוטן: מתכון מושלם לחובבי מתוקים!"

תארו לעצמכם: הבוקר שהולך להתחיל רק הפך להיות הרבה יותר מתוק כשהניחוח של דונאטס טריים ומעלפים מתפשט בבית. כן, חברים, זה הזמן להפוך את שולחן המטבח שלנו למאפיית דונאטס אמיתית! והנה הטוויסט – הדונאטס שלנו לא רק מדהימים, ממכרים והכי טעימים שיש, אלא הם גם ללא גלוטן. נשמע אגדי, נכון? ובכן, בואו נתחיל במסע המדהים הזה אל עונג מתוק שנמס ממש בפה.

זמן הכנת המתכון

• זמן הכנה: שעה וחצי
• רמת קושי: בינונית
• מספר מנות: מתאים לכ-12 דונאטס

בואו נצלול פנימה למתכון הזה ונלמד איך נוכל להפוך כל יום חגיגה מתוקה ופריכה עם דונאטס ללא גלוטן. אם אתם כמוני, דונאטס הם מאכל שמשדרג לכם את מצב הרוח בשניה, ובטח תשמחו לדעת שיש דרך להכין אותם מבלי לדאוג מהגלוטן.

הרכיבים הדרושים

אחת הסיבות שאני אוהב את המתכון הזה היא שהוא כולל רכיבים טבעיים, בריאים ושאנחנו מכירים ואוהבים מהמטבח שלנו.

• 2 כוסות (300 גרם) של קמח ללא גלוטן
• 1 כוס (250 מ"ל) של חלב שקדים או חלב אחר לפי בחירה
• 2 ביצים גדולות
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר קנים אורגני
• 1/4 כוס (60 גרם) חמאה נמסה
• 1 כף (15 מ"ל) שמן קוקוס
• 1 שקית (15 גרם) אבקת אפייה
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר לקישוט

אם אתם מחפשים גיוון ותוספות מעניינות, אפשר להוסיף ציפויים ושדרוגים כמו שוקולד מומס, סוכריות צבעוניות או אפילו קרם לוטוס – תתפרעו!

שלבי ההכנה

אלה השלבים לקריאה ולעשייה כיפית ומתוקה!

1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה, נערבב את הקמח ללא גלוטן, אבקת האפייה והמלח.
3. בקערה אחרת, נערבב את הביצים, הסוכר וחמאה נמסה עד לקבלת תערובת אחידה.
4. נוסיף לתערובת הביצים את החלב השקדים ותמצית הווניל ונערבב.
5. בהדרגה נוסיף את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ונערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
6. נשמן קלות תבנית לדונאטס בשמן קוקוס.
7. נמלא את כל השקעים של התבנית בבלילה (עד ל-3/4 גובה כל שקע).
8. נכניס את התבנית לתנור, ונאפה כ-12-15 דקות או עד שהדונאטס תפוחים, גבוהים ומוזהבים.
9. ננוציא מהתנור וניתן לדונאטס להתקרר במשך 5 דקות לפני שנשלוף אותם מהתבנית.

בשלב זה, הבית כבר יתמלא בניחוחות מפתים שיגרמו לכל בני הבית להציץ אל עבר המטבח בציפייה מרובה.

מרכיבים חלופיים

לעיתים אנחנו מחפשים דרכים להעשיר את המתכונים שלנו ולהפוך אותם יותר בריאים או מותאמים לצרכים שונים. הנה כמה רעיונות למרכיבים חלופיים:

אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את הביצים בכף זרעי פשתן שטחונים מעורבבים ב-3 כפות מים.
החלב שקדים הוא בחירה נהדרת, אך אפשר להחליף אותו בחלב סויה או שיבולת שועל.
לגיוון במתיקות, אפשר להשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר קנים.

שלבי ההכנה

הקפידו על השלבים הבאים ופשוט תיהנו מכל העניין. הדונאטס עומדים להיות הכל מה שחלמתם עליהם – אווריריים, נימוחים ומלאים באהבה.

לאחר אפיית הדונאטס וקירורם, נוכל להתחיל בקישוט שלהם בהתאם לטעמנו האישי. אפשר לפזר אבקת סוכר, לטבול בשוקולד מומס או אפילו להמרח בקרמל מלוח.

שדרוגים ותוספות

למעוניינים לקחת את הדונאטס שלהם לשלב הבא, הנה כמה רעיונות:

ציפוי שוקולד: המיסו 100 גרם שוקולד מריר או חלב עם 2 כפות שמנת מתוקה, וטבלו בציפוי את חצי העליון של הדונאטס.
ציפוי צבעוני: השתמשו באבקת סוכר עם כמות קטנה של מים וצבע מאכל כדי ליצור ציפויים בצבעים שונים. הכי יפה להוסיף גם סוכריות צבעוניות.
קוקוס קלוי: גוון נהדר של טעם וטקסטורה יתקבלו ע"י טבילה בציפוי השוקולד ולאחר מכן בקוקוס קלוי. הפתעה בפה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח ללא גלוטן?
למטרת המתכון הזה, כדי לשמור על דונאטס ללא גלוטן למול מי שרגיש לגלוטן, העדיפות היא להשתמש בקמח ללא גלוטן. אם אתם לא רגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח רגיל, אך התוצאה תהיה מעט שונה.

כמה זמן אפשר לשמור את הדונאטס?
הדונאטס הכי טובים ברגעים הראשונים שלאחר האפייה, כשהם טריים ונימוחים. אך אפשר לשמור אותם בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר למשך 2-3 ימים או בקירור למשך 5 ימים.

האם ניתן לשמור את הבלילה במקרר ולנסות שוב מאוחר יותר?
לא מומלץ. הבלילה הכי טובה כשהיא טרייה. עקב כך שאבקת האפייה מתחילה לדעוך, הדונאטס לא יתפחו כמו שצריך.

מה אפשר לעשות אם אין לי תבנית לדונאטס?
בלי חשש! אפשר להשתמש בתבנית מאפינס. הדונאטס יצאו בצורה קצת שונה אבל עדיין יהיו טעימים ומושלמים.

כמה קלוריות יש לדונאט אחד?
שאלה מצוינת. דונאט סטנדרטי שכזה מכיל כ-200-250 קלוריות, תלוי כמובן בתוספות ומילויים נוספים שתשימו עליו.

האם אפשר לאפות אותם במקום לטגן?
כן, בהחלט! זו בדיוק הדרך שבה אנחנו מכינים אותם כאן, מה שהופך אותם להרבה יותר בריאים בהשוואה לדונאטס מטוגנים בשמן עמוק.

מה אפשר לשים בתוך הדונאטס?
אפשר למלא אותם בציפוי שוקולד, קרם וניל, ריבת תות או כל מילוי שמתחשק לכם. אפשר לחתוך אותם לחצי ולמרוח.

האם ילדים יכולים לעזור בהכנה?
בהחלט! הכנת הדונאטס היא חוויה מחשמלאת לילדים. אפשר לתת להם לעזור בלישת הבלילה, מילוי השקעים ולקישוט אחר כך.

אפשר להכין גרסה מלוחה לדונאטס?
למה לא? אפשר לאלתר עם תבלינים נוספים, כמו גבינות ותוספות טעימות (לדוגמה דונאט קטנה עם פיצה), אך זה מצריך שינויים קלים בבלילה.

אפשר להקפיא את הדונאטס ולהפשיר אחר כך?
כן, אפשר להקפיא! אחרי שהתקררו לחלוטין, עוטפים אותם בניילון נצמד ושומרים במקפיא. מומלץ להפשיר במיקרו או בטמפרטורת החדר לפני האכילה.

אז זהו, חברים – מתכון לדונאטס ללא גלוטן, מושלמים ואגדיים שכל אחד יכול להכין. אספר לכם סוד – במטבח שלנו כבר עובדים על הנגלה השנייה! שניה לפני שתפנו למטבח ותתחילו לערבב את הרכיבים, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים והמשפחה ברשתות החברתיות. תיהנו ותספרו לנו איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *