דייסת קורנפלור למבוגרים – המתכון שכולם מדברים עליו!
דייסת קורנפלור למבוגרים – מתכון מדהים וממכר
בשנה שעברה, בפעם הראשונה שבה ניסיתי להכין דייסת קורנפלור, נדמה היה לי שאני עומד לפגוש טעם של ילדות, אך ברגע שהטעם נגע בשפתיי, הבנתי שאני עומד לחוות משהו מעלף. אחרי כל ביס, הבנתי שהגעתי למשהו טעים הרבה יותר ממה שחשבתי, דייסה שמנמנה, סמיכה ומפנקת, שהצליחה לעורר חיוך רחב על פניי. מהר מאוד הבנתי שאני לא היחיד שקופא בשאיפה למשהו פינוק, ולפיכך אני רוצה לחלוק את המתכון המושלם לכל אחד ואחת מכם!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 4 מנות.
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 5 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
עכשיו, ברשותכם, בואו נעבור לרכיבים שיאפשרו לנו לייצר את הדייסה המושלמת. במהלך ההכנה, חשוב להיות מדויקים ברכיבים, כי כל רכיב תורם לטעם המיוחד. אני ממליץ להכין רכיבים איכותיים, זה בהחלט ישדרג את התוצאה הסופית!
- 1 כוס קורנפלור
- 4 כוסות חלב (אפשר חלב רגיל, חלב שקדים או חלב קוקוס)
- ½ כוס סוכר (לפי הטעם, אפשר יותר או פחות)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- לכיסוי: פירות יער (או כל פרי אחר שאתם אוהבים), קוקוס קלוי, אגוזים קצוצים, שוקולד מריר קצוץ וכו'
עכשיו, בואו נדבר על תחליפים. עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החלב בחלב צמחי, כמו חלב סויה, חלב שקד או חלב קקאו. אם אתם נמנעים מגלוטן, הקורנפלור שיגיע בהכנה זו הוא נטול גלוטן. אם רוצים להפחית בסוכר, אפשר להשתמש בממתיקים שונים או בפירות לסוכר. תנו לדמיון שלכם לרוץ wild!
שלבי ההכנה
בהכנה של הדייסה הזו אין צורך בהרבה זמן או בכישורים יוצאי דופן. למעשה, כל אחד יכול להכין אותה. אז בואו נתחיל!
- נוסיף את הקורנפלור לק saucepan יחד עם חצי מכמות החלב, ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה.
- נוסיף את יתרת החלב, הסוכר, תמצית הווניל וכמובן הקורט מלח.
- נחמם את הסיר על להבה בינונית-נמוכה, ונביא לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
- נמשיך לבשל עוד כ-2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להסתמיך.
- נוריד מהכיריים ונשאיר לה להתקרר מעט.
- נגיש בקערות עם תוספות לבחירתינו (פירות, אגוזים, שוקולד) ונשקה את הכל באהבה.
אחרי שאתם מכינים את הדייסה, אני בטוח שתהיינה לכם עוד המון רעיונות לקישוט ולתוספות. תנסו לשים לב אילו טעמים משתלבים יחד בצורה משגעת, ואולי תגלו שילוב חדש ואגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רעיון מקורי שיש לרבים הוא להוסיף לתוך הדייסה גם כמה שוקולדים מרירים כקישוט – זה יעניק לדייסה טעם עמוק ומיוחד. תוספת של קינמון תעשה פלאים. ואם ממש רוצים ללכת על זה, אפשר גם להוסיף קקאו ולטפח את הדייסה לשוקולדית!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הדייסה עם מים במקום חלב?
למרות שזה אפשרי, החלב מביא עמו טעמים עשירים ומרקם קרמי. אם רוצים להכין עם מים, זה יצריך דיוק במינוני הסוכר, כי הטעם יהיה שונה לחלוטין.
האם הדייסה נשארת טובה אם מכינים מראש?
כן, הדייסה יכולה להחזיק בכספת במקרר עד יומיים. רק שימו לב שהמרקם עלול להתקשות, אז מומלץ להוסיף מעט חלב בחימום מחדש.
מהו הזמן המקסימלי לבישול?
אי לכך שבהכנה כזו, הדרך הכי טובה היא שמירה על עוצמת חום בינונית. באופן כללי, שעה נחשבת למקסימום, אבל הישארו עם תשומת לב, שמא זה ייחדש יותר מדי.
האם זה מתכון מתאים לילדים?
בהחלט! דייסת הקורנפלור היא טעים ואהוב על ילדים. הקסם הוא בתוספות!
מה המרקם הצפוי של הדייסה?
בדרך כלל היא סיחודיפה ונימוחה, כראוי לדייסה. היא לא סמיכה מדי, כך שתצא נוזלית ונעימה.
האם אפשר להקפיא את הדייסה?
ההמלצה שלי היא לא להקפיא על מנת לשמור על המרקם הנכון. הדייסה עלולה להיכנס להפתעות טקסטורליות לא נעימות עוד בקפאה.
מה נותן את הבאורגולה למתכון?
הבאן לגבס מייקר את הנחמה! השוקולד ברקע או הבננה מעל יכולים לחזק טעמים ולשדרג את החוויה.
האם הסוכר חיוני?
באמת לא! אם אתם מעדיפים לשמור על רמות סוכר נמוכות או לחילופין עורכים דלת קלוריות, אפשר להשמיט אותו!
האם אפשר לשלב את הדייסה עם גבינות?
בהחלט, גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת יכולה להוסיף טעמים עמוקים ולהפוך את הדייסה לעוד אגדה!
באיזו שעה הכי טוב להגיש את הדייסה?
הדייסה משגעת גם כאמצע יום קיץ חם וגם כאחרון! הוסיפו לה תוספת פירות – במי עדיף, ואל תשכחו לשתף אותנו!
אז, מה אתם ממתינים? הכינו את הדייסה המושלמת הזו! יש לי תחושה שכל מי שיטעם פשוט ימצא את עצמו מתמכר!
אם נהניתם מהמתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות ודאגו להפיץ את האהבה. תסמנו אותנו כשתכינו את הדייסה המעלפת!
כתיבת תגובה