האם אפשר להקפיא אורז מבושל ואיך עושים זאת
האם אפשר להקפיא אורז מבושל?
כשמגיעים לחיים המודרניים, לפעמים קל מאוד להיתקע בעומס של מטלות יומיומיות. מה יקרה אם נאמר לכם שאתם יכולים לחסוך זמן מיותר במטבח ולהכין ארוחות נהדרות מראש? שזו לא סתם הצעה, אלא דרך להפוך את חיי היומיום שלכם להרבה יותר פשוטים וטעימים? בבקשה, הכירו את גיבור הסיפור שלנו: האורז המבושל! שלא תחשבו שזו סתם מילה גסה – מדובר במרכיב מחמם לב, אוניברסלי, ועל הדרך גם מדהים וממכר. כמה פעמים כעסתם על בזבוז אורז? האמת, אין צורך! אפשר להקפיא את מה שנשאר ולהשתמש ברגע האמת.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה כולל: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: תלוי בכמות האורז
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להתחיל את המסלול המופלא הזה? אם נתמקד באורז עצמו, כל מה שאתם צריכים זה אורז מבושל – איזה ששמרתם במקרר. לא צריך לרוץ לקנות דברים נוספים; פשוט חלים עליכם ההנחיות הבאות:
- אורז מבושל – הכי טעים שיש, תוכן ואוורירי.
- שקית הקפאה איכותית או קופסאות פלסטיק אטומות.
- עטיפה מפלסטיק או נייר אלומיניום (לא חובה, אך מומלץ להתייחס)
אורז הוא מרכיב בסיסי במדינות רבות וגם ישראל לא פשטה מהמגמה הזו. בין אם זה אורז בסמטי, אורז רגיל או אורז פראי – כל סוג אפשרי להקפיא! הכל עניין של טכניקת ההקפאה וההכנה המוקדמת.
שלבי ההכנה
בואו נראה כיצד להפוך את כל הפרויקט הזה לאפשרי, קל ומהיר.
- ממתינים שהאורז יתקרר לחלוטין. אוויר חם מגיע עם נוזלים, והנוזלים – כולם יודעים – לא עושים חסד עם הקפאה.
- אופים את האורז במרקם אוורירי; אם נישארו גושים, לא נצליח להתמודד עם זה.
- מעבירים את האורז לשקית הקפאה או לקופסה עם סגירה אטומה – ככל שתהיה אטומה יותר, כך התמדה תשתלם יותר.
- קוטעים את האויר משקית ההקפאה, שאתם אף פעם לא יודעים מה הכניסו לתוכה. ממשיכים להזרים עד שהשקית חצי ריקה. חותכים פינה להתווית לאחר מכן.
- מכסים את החלק העליון בנייר אלומיניום או בניילון נצמד, אם יש לכם.
- מסמנים תאריך על השקית או הקופסה – אתם לא רוצים לגלות יום אחד שהאורז שלכם כבר שוהה בקרח 6 חודשים!
- מניחים במקפיא בתנאים אופטימליים.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אם המחשבה על תוספות מרגשת אתכם, מצוין – אפשר להוסיף כמה שדרוגים צעירים! מושלם, לא? אפשר לערבב בפנים ירקות קלויים, בצל, שום או אפילו חלב קוקוס כדי להקנות טעם שונה. האם חשבתם פעם על עוף מתובל? לא מוקדם – פשוט להקפיא יחד כך שיהיה לכם מנות שונות כשאתם צריכים להפתיע את המשפחה עם תשוקה רגעית! אם אתם בטוחים שאורז מבושל ואדום פיקנטי על המיקרוגל זה מה שמחכה לכם כשתהיה רעבה, בשילוב עם קארי אורז – תתכוננו לחוויות חדשות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא אורז מבושל?
אכן אפשר! זה מצוין לחיסכון בזמן ולמניעת בזבוז אוכל.
כמה זמן אורז יכול להחזיק במקפיא?
אם שמרתם אותו כמו שצריך, אורז יכול לשרוד במקפיא כ-3 עד 6 חודשים.
האם זה משנה אם האורז מוקפץ או רגיל?
לא, שניהם מתאימים להקפאה. אם השגתם אורז מוקפץ, הרוויחתם מגוון טעמים!
איך אני מחמם את האורז המוקפא?
פשוט לשים אותו במיקרוגל או בסיר עם מעט מים ועד שהאורז מתחמם לגרסה האוורירית המקורית שלו.
האם יש צורך להפשיר את האורז לפני חימום?
אם יש לכם זמן, מומלץ להפשיר. אם לא, פשוט חממים ישירות מהמקפיא.
האם אני יכול להקפיא גם אורז מתובל?
בהחלט! אורז מתובל לא יפגע, פשוט הקפיאו אותו בשקית אטומה כמו שהסברנו.
אורז שנשאר גוש? מה עושים?
אחרי ההקפאה, מפוררים אותו בעזרת מזלג והחימום יפתור בעיות גושים.
מה קורה כששוכחים סופר? צריך להעיף?
כה די לזרוק או לזרוק את שקית ההקפאה – זה לא בטוח לאכול שמעניין.
מה אם יש עוד שאריות אוכל מהארוחה?
גם את זה אפשר להקפיא יחד עם האורז!
למה כל כך טוב לקפוא אורז?
כי אתם לא רק ייחשפו לטעמים שונים, אלא גם תיהנו ממזון בריא ונטול כימיקלים!
אה, זה כמעט משגע! ללקק את האצבעות כשאתם מפשירים את האורז המוקפא הזה. זיכרו תמיד, השיתוף הוא כוח! שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות, ותנו להם לדעת שהאורז המוקפא הוא לא סתם עוד טריק – זה מסלול הייחודי שלכם לתפריט גדול ואדיר!
כתיבת תגובה