הגלה המתכון: ערך תזונתי שניצל שכולם מדברים עליו!

הגלה המתכון: ערך תזונתי שניצל שכולם מדברים עליו!

האם שניצלים זה הכל? גילויים מרתקים על ערך תזונתי של מאכל אהוב

שניצלים, המאכל שכבש את הלבבות שלנו – פופולרי בכל בית, ובמיוחד במטבח הישראלי. אבל האם אי פעם התעכבתם לחשוב על מה שבאמת מסתר זה מאחורי השכבות המטוגנות והפריכות? לצד הטעמים הנפלאים, שניצלים טומנים בחובם מידע תזונתי שונה וחשוב. במאמר זה נצלול לעולם המופלא של השניצל, נבדוק את הערך התזונתי שלו ונגלה כמה עובדות מפתיעות.

מהו ערך תזונתי של שניצל?

שניצל עשוי בדרך כלל מבשר עוף, הודו או אפילו מהצומח – אבל מה זה באמת אומר לגבי התזונה שלנו? מדובר במקורות חלבון שמספקים יתרונות בריאותיים רבים. נבחן את המרכיבים העיקריים במשקל המזון הזה:

  • חלבון: נחשב לחשוב ביותר לפיתוח וחידוש תאים. כ-22-30 גרם חלבון ל-100 גרם בשר.
  • שומן: בשר שמיועד לשניצל מכיל שומן, אבל כמה מזה הוא שומן טוב? ננתח את ההבדלים בין שניצלים מטוגנים לפורסים בתנור.
  • פחמימות: גרגרי הפאנקו או הקמח עוטפים את השניצל, והם תורמים פחמימות.
    האם יש פה מקום לשדרוג?

שניצל או ירקות – מה עדיף?

למרות שהשניצל טעים מאוד, האם הוא באמת הטוב ביותר? באופן כללי, שניצל מכיל יותר חלבון וכמויות שומן גבוהות יותר מאשר ירקות. אבל מה קורה כשנשווה אותו למנות מהצומח?

מזון על? שניצל עם טוויסט

למי שעדיין לא יודע, ישנן דרכים רבות לשדרג את השניצל המסורתי שלנו. לדוגמה:

  • שניצל ממקורות צמחיים: אשמח להמליץ על טופו או סייטן כאלטרנטיבה.
  • שניצל בתנור: אכן, פחות שומן אך לא פחות טעים!
  • שדרוג עם ירקות: הוספת קישואים או גזר לתוך התערובת יכולה לעשות פלאים.

האם שניצל גורם לעלייה במשקל?

שניצל עצמו אינו די גורם הישיר לעלייה במשקל. חישבו על הכמויות שאתם מכניסים לפה ומשקל הסדרי בעורף – הדבר החשוב הוא התפריט כמו גם אורח חייכם. כמו תמיד, הכל תלוי בכמויות!

מה עושים עם התיבול?

לא תקבלו את השניצל שלכם סתם כך, נכון? התיבול הוא מה שעושה את ההבדל. ישנן שיטות רבות לתיבול. האם תיבלתם את השניצל שלכם בכלל? התיבול יכול להוסיף ויטמינים ולהפוך את השניצל שלכם לטעים הרבה יותר.

  • שום: מעולה למערכת החיסון.
  • פרוסות לימון: מוסיפים חומציות ורעננות.
  • עשבי תיבול: פטרוזיליה או אורגנו יכולים להוסיף טעם משמעותי.

שאלות נפוצות על שניצל

  • ש: מה מגוון השניצלים שיש?
    ת: יש שניצל עוף, בשר, דג או אפילו ירקות כמו קישואים.
  • ש: האם שניצל בריא?
    ת: תלוי במקור ובדרך בישול.
  • ש: כמה חלבון יש בשניצל?
    ת: כ-22-30 גרם חלבון ל-100 גרם בשר.
  • ש: האם ניתן להכין שניצל ללא טיגון?
    ת: בהחלט, ניתן למלא את השניצל בתנור והטעם נשאר מדהים!
  • ש: מה מומלץ לאכול עם שניצל?
    ת: צ׳יפס, סלט ירקות או אורז יכולים להשתלב מצוין.

בואו נסכם את מה שחשוב לזכור: שניצל הוא יותר מרק חלבון מלוח. בשדרוגים המדויקים שניתן לעשות, אפשר להגביר את הפוטנציאל התזונתי שלו. כשאתם עוסקים בבחינות של תפריט תזונתי ובריא, יש לזכור שגם השניצל יכול לחייך אליכם בדרכו הייחודית. אפשר לקחת אותו למקומות חדשים, ואפילו מגוונים. אז בפעם הבאה שתשבו לארוחת ערב, דעו כי יש בשניצל שלכם מאכל שהוא יותר מכולנו ממה שחשבנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *