הכנפיים המטוגנות שהולכות לשדרג את הארוחה שלך

הכנפיים המטוגנות שהולכות לשדרג את הארוחה שלך

כנפיים מטוגנות בסגנון הבית

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר, והריח של המתכון ההוא, שנמצא בראש שלכם, מתחיל להתפשט סביבכם. כנפיים מטוגנות, רכות, קריספיות, עם רוטב שיגרום לכם להתמוגג. המתכון הזה הוא נוסטלגיה של יום ראשון עם המשפחה, טעמים של סבתא ואווירה של חום ובית. מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתגעתם על כנפיים מטוגנות? עם הרוטב המושלם שיתפוס לכם את הלב ואת הקיבה?!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הכנפיים המטוגנות שאנחנו מציעים נמצאות בדיוק במקום הנכון בין הנוחות לפיצוץ טעמים. הן מושלמות לאירוח, פיקניק עם חברים או אפילו סתם ככה, מול הטלוויזיה. יכולים להיות כאן כל כך הרבה וריאציות ועדיין, התחושה הזו של כנפיים ביתיות נשמרת. כדי שתראו, יש לנו הכל מתוכנן עבורכם – מרכיבים מדהימים, שלבים ברורים ותוספות מרעננות שיגרמו לכל בני הבית לדרוש עוד ועוד!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 1/2 כוס קמח תפו”א (או קמח תפו”א לבן למי שמעדיף)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס שמן לגנב מטוגן

בטח שאלתם את עצמכם אם אפשר לטגן עם קמח כוסמין או קמח תפו”א. התשובה היא בהחלט כן! כל החלפות אפשריות – גזרים של רוטב או תיבול ייחודי שלכם, אל תהססו להתנסות. מהנסיון שלי, אף פעם לא היה דבר כזה “יותר מידי רוטב” – אדרבה, זו תהיה הקפיצה האדירה שתשדרג לכם את המנה לרמה אגדי.

שלבי ההכנה

הגעתם לחלק המרגש של המתכון! נעבור יחד על השלבים להכנת כנפיים שנמסות בפה:

  1. שמים בקערה את הכנפיים ומתבלים במלח, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כורכום ושום קצוץ. מערבבים טוב עד שהכנפיים מוגנות בתיבול.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם החלב עד שהתערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקמח עם קמח התפו”א בקערה שלישית.
  4. מייבשים כל כנף בעזרת מגבת, לאחר מכן טובלים בקמח, עוטפים בתערובת הביצים ואז שוב טבילה בקמח.
  5. מחממים שמן במחבת עמוקה עד לרמה גבוהה.
  6. מטגנים את הכנפיים 6-7 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות וקריספיות מכל הצדדים.
  7. מניחים את הכנפיים המוכנות על רשת כדי לשמור על קריספיות ונפנות מהשומן לעוד טעמים מדהימים.

בשלב זה כבר תחילו להריח את הריח המשגע שמתפשט בבית! הוסיפו את הרוטב, טבלו והתחילו לחגוג.

תוספות ושדרוגים אפשריים

קצת טיפים לשדרוג המנה – אין גבולות! יש לכם אפשרות להוסיף רוטב ברביקיו, רוטב סוּרְיָה חריף, או כל רוטב שאתם הכי אוהבים. אם אתם מהאוהבים הצמחוניים, אפשר לנסות עם בלילת קמח חומוס ולטגן עם ירקות. המגוון הוא אינסופי, ונותן לכל אחד מניחוח וחווית טעמים שאין שווים לה!

שאלות ותשובות

איזה רוטב מתאים לכנפיים מטוגנות?
טוב, זה הכול תלוי ברוחין הקולינרית שלכם! רוטב ברביקיו, רוטב סוּרְיָה, רוטב סויה עם שום – הכל יכול להיות אגדי!

האם אפשר להכין את הכנפיים בתנור?
בהחלט! טגנו בנייר כסף על טמפרטורה גבוהה למשך 30 דקות. תופתעו מעוד הפתעה ורמות גבוהות של טעמים!

מה עושים עם שאריות?
לא תישארו עם שאריות! אבל אם כן, אפשר לשים במקרר, לחמם ולהוסיף לסלט ערב ל-לי חוויה מרהיבה.

האם הכנפיים בריאות?
חשוב לדעת – הכנפיים לא בדיוק במדויק דלות קלוריות, אבל עם כמות מינימלית של שמן וקמח, אפשר להכין גרסה קצת יותר בריאה.

איך אפשר להפוך את המנה לטבעונית?
נסו להשתמש בכנפי טופו או חלבונים מן הצומח והוסיפו את כל התיבול! החוויות השונות יגרמו לכם לאהוב את המנה באותה מידה.

מה הכי חשוב בקניית כנפיים?
חפשו כנפיים טריות, לא קפואות. טריות זו מילת המפתח כאן.

האם חייב לטגן את הכנפיים? האם יש שיטות בישול אחרות?
לא חובה! אפשר גם לגריל או תנור. טעמים מופלאים גם משם!

באיזה שמן עדיף לטגן?
שמן חמניות או שמן קנולה. מה ששנות יותר בריא.

באיזה מנות נוספות אפשר להשתמש בכנפיים?
בגלל שהן כאלה משגעות, הן מתאימות גם לפיצות, סלטים ואפילו תוספות כריך.

אפשר להכין את הכנפיים מראש?
בהחלט אפשר להכין מראש, לחמם למשך 5 דקות שכשהשמן חם. המהות תישאר גבוהה, ואי לכך גם טעמים פנומנליים!

שמרו את המתכון הזה, שתפו את החוויה עם חברים ובני משפחה ואל תשכחו להעביר להם את טעמי הילדות שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *