המדריך המלא לטבחה טריפוליטאית הכי טעימה!
לעלות על איזשהו גל של טעמים מדהימים עם טבחה טריפוליטאית
תראו, דיברות על אוכל גורמות ללב לדפוק מהר יותר, ובעיקר כאשר מדובר באחת מהמנות שהפכו לפסגת הקולינריה הטריפוליטאית – הטבחה. זהו תבשיל שההכנה שלו אודרה שנים רבות על שולחנות משפחתיים, וזכה להיות סימן ההיכר של מאכלים שמחממים את הלב והנשמה. מתכון זה הוא לא סתם טבחה, אלא אחד שהופך כל נתח בשר לרך ונימוח, כל ירק לעסקת חבילה של טעמים, וכל אחר צהריים לערב בלתי נשכח. התמונה שצצה לכם בראש היא באירועים משפחתיים, סבתות עם סינר והידיים עמוסות בתבלינים, וזה בדיוק מה שאנו מכוונים אליו. גם אם אין לכם תעודת שף, אתם יכולות להרוויח את האהבה הזו דרך הבישול. אתם תהפכו טעימים לגדולים! אז צאו לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדברים על טבחה, אנחנו יוצרים לא רק תבשיל אלא גם סיפור של טעמים. אז לקראת המסע הזה, הנה רשימת המרכיבים האגדי שמהם אנחנו נלביש את המנה שלנו:
- 1 ק"ג בשר בשרי (כמו שריר או צוואר,שהופכים את המנה לטעימה וממכרת)
- 2 כוסות חומוס (שהיה טרי או קפוא, והופך את המנה למעלפת)
- 1 בצל קצוץ דק (כשהחשיבות של בצל היא על מנה טובה)
- 4 כוסות מים (לסרגל את הנוזלים במנה)
- 3-4 גזרים קלופים ומגוללים (שיתנו טעם משגע)
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כפות רסק עגבניות (לטעם כובש)
- 2 כפות תיבול (כמון, קימל) וסודה שולחן שאתן, ממש פשוט להוסיף לתבשיל
- קמצוץ קינמון (שייתן לתבשיל נופך אגדי)
- מלח ופלפל (למתן טעם במידה)
כמובן, יש אפשרויות לשדרוגים או תוספות. יש אפשרות לשדרג את המנה ולהתנסות בירקות אחרים או בתבלינים שונים. תחשבו על זוקיני או דלעת, למשל, שילך מצוין בטבחה. מהנסיון שלי, גם גרסה טבעונית שעושה שימוש בחלב סויה או טופו בהחלט מוסיפה עניין!
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו נפנה את האנרגיות שלנו אל שלבי ההכנה. זה בהחלט הזמן לקחת את המתכון ולהתחיל לרקוד במטבח!
- משרים את החומוס במים למשך הלילה.
- מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים לרתיחה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מפחיתים את האש ומוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים המלוויים.
- מסננים את החומוס ומוסיפים אותו לסיר כדי לבשל הכל יחד.
- מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך כשעתיים, עד שהבשר רך והחומוס התבשל.
במהלך הבישול, תתחילו להרגיש את הארoma המדהימים מפלסים את דרכם למטבח. זהו הזמן לקחת את התכנית של ערב שקט ולהפוך אותה לפעולה מדהימה!
שדרוגים אפשריים
יש המון אפשרויות איך לשדרג את הטבחה. אתם יכולות לשקול להוסיף כמה תיבול שונים כמו כמון, קימל, או אפילו נענע, שיכניסו רעננות למנה. מלבד זאת, אפשר להוסיף פרוסות של לימון למעלה, זה נותן טוויסט מדהים של חמיצות, או סחוג חריף לאוהבי חריף.
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את הטבחה לטבעונית?
במקום בשר, אפשר להשתמש בטופו או חלב סויה, והמנה תהיה טעימה וממכרת באותה מידה.
מה כדאי להגיש עם הטבחה?
אפשר להגיש עם אורז, פיתה טרייה או סלט ירקות קצוץ.
האם אפשר להכין את הטבחה ביום קודם?
בוודאי! הטעמים רק הולכים ומשתפרים כשהמנה חוזרת לארון המקרר!
מה יהיה הטעם אם אשתמש בבשר אחר?
כל בשר שהשתמשת בו ייתן את הטעמים הייחודיים שלו, אז אל תהססו להתנסות!
כמה זמן אפשר לשמור את הטבחה במקרר?
זה יכול להחזיק כחמישה ימים במקרר, תקפיאו אותו אם תרצו לשמור יותר!
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את הטבחה?
אני ממליץ לחמם בסיר על האש נמוכה או במיקרוגל, שימו מים בתחתית הסיר כדי למנוע הידבקות.
למה בחרתם לערבב את התבלינים?
הערבוב והשילוב של התבלינים מוסיפים עומק של טעמים שלא ניתן להשיג אם פשוט נשים כל רכיב בנפרד.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות לחלוטין?
בוודאי! גבול הדמיון שלכם הוא הגבול היחיד. תוסיפו כל מה שנראה לכם מתאים.
למה חומוס וקינמון?
החומוס נותן את המרקם הנכון, ועיצוב הרמוניה עם קינמון נותן מתיקות עדינה.
האם יש רוטב מיוחד לטבחה?
למנה הזו אין רוטב מסודר, אבל אפשר ללכת עם מעט יוגורט שמוסיף מרעננות.
אז אם אתם רוצים לבחור במנה המדהימה הזו, אני ממליץ לנסות ולהתרגש, תנו לאחרים לדעת ותשתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה. הטבחה הזו היא פשוט מושלמת!
כתיבת תגובה