המוקפץ המושלם עם חזה עוף ואטריות אורז
מוקפץ עם חזה עוף ואטריות אורז
בזמן שאנחנו חולמים על המנה המושלמת שתשנה את הכל, אני כאן כדי לספר לכם על אחד המתכונים המדהימים ביותר שאני מכיר. ספרו לי, מה יכול להיות מעלף יותר מאשר לקפוץ אל תוך מנה של מוקפץ עם חזה עוף ואטריות אורז? מדובר במנה שגורמת לכולם להתחיל לרקוד מסביב לשולחן, אז קחו נשימה, אתם נכנסים לתהליך של הכנת טעמים משגעים שכמובן גם ידברו לרגשות. המתכון הזה ממכר, אגדי וכולל טעמים עשירים שיהפכו אתכם לאמנים של המטבח! בואו נצא לדרך.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל את התהליך הקסום, הכנתי עבורכם את כל רכיבי המנה שתצטרכו להפיק את הכל. שימו לב, לכל אחד מהרכיבים יש סיפור משלו, שמגיע מבית, מסבתא או פשוט מהטעימים שיצא לי לפגוש. המנה הזו מתאימה לכולם, גם לסובלים מאלרגיות וגם לאוהבי הטעמים.
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 200 גרם אטריות אורז
- 2 גזר בינוני, חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 פלפל מתוק (אדום או צהוב), חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום (או שמן זית)
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות תבלין סיני (מוג'ו פאן, אם יש לכם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קצת בצל ירוק קצוץ לקישוט
- שומשום לקישוט (לא חובה, אבל נותן טאץ' משגע)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים אלטרנטיבות, אין בעיה! אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף, או אפילו טופו עבור גרסה טבעונית. אפשר גם לשלב ירקות שונים, כמו броколи או כרובית, שכמובן יוסיפו קראנץ' למנה ויהפכו אותה ליותר בריאה ודל פחמימות. בואו נדבר גם על רוטב: אם בא לכם לגוון, תוכלו להכין רוטב חומץ אורז עם סויה- זה ילך פלא עם המנה שלכם.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב שכולם מחכים לו – הכנת המנה. אני מקווה שהידיים שלכם מוכנות לתהליך מהיר, כיפי ובוודאות עם טעמים שלא תפסיקו לחשוב עליהם. נתחיל!
- שמים את אטריות האורז בקופסה עם מים חמים ומשרים למשך 10 דקות או עד שהן מתרככות.
- בינתיים, מחממים את שמן השומשום (או שמן הזית) במוקד חם על מחבת או בווק.
- אחרי שהשמן חם, מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים במשך 5-7 דקות, עד שהן מתהדרות בצבע זהב.
- מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים את הכל במשך 2 דקות נוספות.
- לאחר מכן, מוסיפים את הגזר והפלפל המתוק, ומערבבים עד שהירקות מתרככים אבל עדיין קראנצ'יים.
- מסננים את אטריות האורז ומוסיפים אותן למחבת אל תוך התערובת.
- שופכים את רוטב הסויה, מוסיפים את הסוכר, התבלינים ואת המלח והפלפל והשאירו לערבב במשך כמה דקות נוספות, עד שהכל מחומם ומאוחד.
- מגישים על צלחת שטוחה, ומקשטים עם בצל ירוק ושומשום.
תוספות ושדרוגים
בואו נדבר על יופי השדרוגים! יש כל כך הרבה דרכים להעניק למוקפץ מגע אישי. למשל, אפשר להוסיף טופו, פטריות, או אפילו אננס לקיץ. על תתביישו לכתוב את הסיפור שלכם, ולשדרג את המנה עם רוטב חמוץ מתוק שישנה את כל המעמד. בנוסף, אפשר גם לשדרג לסלט עם ירקות טריים לצד המוקפץ, או להכין את זה במיני פריזאית.
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המנה הזו ללא-gluten?
בקלות, פשוט השתמשו באטריות אורז חדשות או באטריות קוניאקו, והקפידו לבדוק את כל התוויות על המוצרים.
האם אפשר להכין את המנה ביום מראש?
בוודאי! אפשר לשמור את המוקפץ בסיר מכוסה במקרר. פשוט חיממו אותו כשאתם מוכנים לאכול.
מה לעשות אם המנה יוצאת מלוחה מדי?
אם זה קורה, אפשר להוסיף קצת סוכר או למזוג עוד אטריות כדי לאזן את הטעמים.
כן אפשר לשלב ירקות נוספים במנה?
לגמרי! כל ירק שתרצו יכול להתאים, כמו ברוקולי, קישוא או שעועית ירוקה.
האם המנה הזו מתאימה לאירוח?
חד משמעית! המנה הזו היא מסיבת טעמים על צלחת, שמושכת את כולם יחד.
אפשר להפוך את המנה לחריפה?
כמובן! פשוט הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או רוטב חריף לסיר בעת טיגון העוף.
יש לכם טיפים לגרסה צמחונית?
בקלות! פשוט השתמשו בטופו במקום עוף, ושמרו על שאר המרכיבים כמו שהם.
מהי הדרך הכי טובה לשמור על הירקות פריכים?
סוד הטריות הוא זמן הטיגון הקצר ושתשמרו על חום גבוה. אל תבשלו יותר מדי!
כמה זמן אפשר לשמור על המנה במקרר?
אני ממליץ לא יותר מ-2-3 ימים. אחרי זה, טוב שתעשו דברים חדשים.
האם זה אפשרי להקפיא את המנה?
מומלץ לא להקפיא את המוקפץ, אבל אם זה חובה, אז חולי את כל המוצרים טריים והקפיאו רק את העוף.
עכשיו כשאתם יודעים את כל הסודות, אני ממליץ לכם לא לבזבז זמן! תכינו את המוקפץ המהמם הזה עם חזה עוף ואטריות אורז, תדאגו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ואל תשכחו לספר לנו איך יצא לכם! בתיאבון!
כתיבת תגובה