המוקפץ טופו חמאת בוטנים שלא תצליחו לעמוד בפניו!
האם אתם מוכנים לחוויה קולינרית שנוגעת בלב? לא, זה לא פיקניק ביער, זה אפשרי גם במטבח שלכם!
בואו נדמיין רגע מה היה קורה אם היינו משלבים יחד טופו רך, חמאת בוטנים עשירה ותוספות שונות שהופכות את המנה הזאת למשהו שלגמרי לא שגרתי. כל ביס שיגיע מהקופסה הזאת, יגרום לנו להתאהב מחדש בטעמים, בריחות ובמרקמים שמתמזגים יחד ומביאות לנו מנה שכולה חיבור בין הטעמים של המזרח והמערב.
אם אתם עדיין לא מכירים את המוקפץ הזה, או שלא ניסיתם להכין אותו עד כה, עכשיו זה הזמן שלכם לנסות! המוקפץ טופו עם חמאת בוטנים הוא לא רק טעים, אלא הוא גם משגע, ממכר ואגדי. אז, אני מזמין אתכם לצאת למסע של טעמים עם מתכון שיתפוס את הלב והחיך שלכם!
זמן הכנת המתכון
משך הזמן למנה המדהימה הזאת הוא 30 דקות.
רמת קושי: בינוני
מספר מנות: 4
- שלב ההכנה לא לוקח הרבה זמן – מה שאומר שממש כדאי לכם לנצל את הזמן!
- המרכיבים הם שילוב של מזון בריא כמובן!
- מתאים מאוד לארוחה מהירה ומפנקת.
הרכיבים הדרושים
על מנת להפיק את המנה המושלמת, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 400 גרם טופו רך
- 3 כפות חמאת בוטנים איכותית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית)
- 1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- ½ כוס קישוא, חתוך לקוביות
- 100 גרם נודלס (או אורז) מבשלים בנפרד
- שום קצוץ – 2 שיניים
- סויה מתוקה לקישוט (אופציונלי)
- כוסברה קצוצה לקישוט (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם חובבי טבעונות, בהחלט אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל.
כמו כן, ניתן לשנות את נודלס או האורז לקטניות מבושלות כמו שעועית או חומוס.
כמובן, אם יש לכם נטייה לגלוטן, תוכלו להשתמש בנודלס אורז או לקנות נודלס ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ.
2. מחממים מחבת גדולה על חום בינוני עם 1 כף שמן שומשום.
3. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים עד שהן מקבלות צבע זהוב.
4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך 1-2 דקות.
5. בינתיים, מכניסים את הירקות חתוכים למחבת: גזר, פלפל וקישוא.
6. מבשלים את הירקות 5-7 דקות עד לריכוך קל, אבל שיבש עדיין יהיו פריכים.
7. בצל ירוק נכנס למחבת, יחד עם רוטב סויה וחמאת בוטנים.
8. מכסים ואוטמים לערבב הכל עד שהטעמים מתמזגים והחמאת בוטנים נמסה.
9. אם זה יבש מדי, מוסיפים מעט מים כדי לסייע למרקם להתמוסס.
10. מגישים את המנה חמה על מיטה של נודלס מבושלים וזורקים מעל כוסברה או סויה מתוקה לקישוט.
ובכן, עכשיו כשיש לנו את הבסיס, אפשר לדבר על מה ש אפשר להוסיף למנה שלנו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המנה הזאת באמת מדהימה בדיוק כפי שהיא, אך למה לעצור כאן?
ניתן להוסיף מגוון של טעמים ותוספות לפי טעמכם האישי:
– מה דעתכם לשדרג אותו עם קצת קוקוס קלוי?
– חובבי החריף יכולים לרסק מעט צ'ילי ולהוסיף אותו למנה.
– לגוון עם אגוזי קשיו קלויים קצוצים, שמבקשים להוסיף לנו קראנץ' משגע.
– אפילו ניתן לשדרג את הטעמים עם עשבי תיבול כמו נענע או פטרוזיליה, שיעניקו רעננות!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את המוקפץ במקרר?
בהחלט! הוא נשמר במקרר במשך 2-3 ימים. אל תשכחו לשמור אותו בכלי אטום היטב.
מה לעשות אם אין לי חמאת בוטנים?
לא חייבים; אפשר להשתמש בשקדים טחונים, מסמכי טחינה או כל משחה אגוזים אחרת שאתם אוהבים.
האם יש דרך להכין גרסה ללא גלוטן?
כן, לשימוש בנודלס אורז או באורז מלא.
האם אפשר להקפיא את המנה?
עדיף שלא, זה עלול להשפיע על מרקם הטופו והירקות.
האם ניתן להכין את המנה עם מכשיר אחר?
אפשר בהחלט לבשל את הירקות עם טכניקת אידוי, או לקצר את הזמן עם סוטאז'.
כמה קלוריות יש במנה?
כמובן שזה תלוי בהרכבה ובכמויות, אבל בממוצע, זו ארוחה בריאה מאוד.
מה לעשות אם אני לא אוהב טופו?
ניתן להמיר את הטופו בעוף גריל, טופו טופו בשר או אפילו בפירות ים.
איך אני יכול להפוך את המנה לעשירה יותר בחלבון?
הוספת חומוס או שעועית תעשיר את המנה יותר בחלבון.
האם זה מתכון טוב לילדים?
זהו מתכון מצוין לילדים, במיוחד אם הם אוהבים טעמים קצת יותר מתוקים.
איפה אפשר לקנות את חמאת הבוטנים?
במרכולים ובחנויות בריאות, ובדרך כלל ניתן למצוא גם באינטרנט.
אני מקווה שהמתכון הזה יגיע אל לבכם ואל שולחן האוכל שלכם!
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים!
בתיאבון!
כתיבת תגובה