המתכון המושלם לטופו מוקפץ עם ירקות ואטריות אורז

המתכון המושלם לטופו מוקפץ עם ירקות ואטריות אורז

טופו מוקפץ עם ירקות ואטריות אורז – מסע טעמים משגע!

מה יכול להיות יותר מושלם מטופו מוקפץ עם ירקות צבעוניים ואטריות אורז? מדובר במנה שהיא פשוט מדהימה. עם כל ביס, מקבלים את הטעמים האגדים של הירקות הטריים והשילוב הנפלא עם הטופו העשוי כמו שצריך. אנחנו כאן לתת לכם את המתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

וכשחושבים על תפריט צמחוני או טבעוני, אין ספק שזו אחת האפשרויות הכי טעימות שיש. והחלק הטוב? קל להכנה!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם טופו (מוצק, חתוך לקוביות)
  • 200 גרם אטריות אורז (להשריה במים חמים)
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1 קישוא, קלוף וחתוך לרצועות
  • 1 פפריקה (אדומה או צהובה), חתוכה לרצועות
  • 150 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמןSesame (או שמן זית)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)

לאחר שבחרנו את הרכיבים, נבין שכאן אפשר להתחיל לשחק וליצור טעמים חדשים. למשל, ניתן לשים תוספות כמו פטריות, או תפוחי אדמה קטנים בשביל להכין גרסה ייחודית ומעניינת!

שלבי ההכנה

ועכשיו, נתחיל עם ההכנה המהירה והקלה:

  1. נשאב את האטריות של האורז במים חמים במשך 15 דקות.
  2. בזמן שהאטריות שחיות במים, נטחן את הטופו בתיבול – נבזה אותו ורדוף אליו קצת מלח ופלפל.
  3. במחבת על חום גבוה, נוסיף כף שמן ונחמם.
  4. נניח את קוביות הטופו במחבת, ונבשלן עד שהיו זהובות מכל הצדדים.
  5. אחרי 5 דקות נוסיף את השום הקצוצות ונתגבר את הטעמים.
  6. נוסיף את כל הירקות החתוכים – גזר, קישוא, פפריקה וברוקולי. נבשל יחד כ-5-7 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
  7. נסנדר את האטריות על תבשיל הטופו והירקות.
  8. נסו להוסיף את רוטב הסויה ולנער את המחבת על מנת לשלב את כל הטעמים.
  9. נטעם את המנה ונתקן תיבול לפי הצורך.
  10. יש לשרת עם שומשום קלוי לקישוט.

וכמובן, אסור לשכוח מהטאץ'ס האישיים שלכם. תוספות של צ'ילי חריף יכולות להפוך את המנה למעלפת גם עבור אוהבי החריף שביננו!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כמו שראינו קודם, מדובר במתכון מדהים שמזמין אלמנטים שונים. אפשר להוסיפו עם חלב קוקוס לתוצאה יותר קרמוסית או אפילו לשחק עם סוגי הירקות – פטריות, בצל ירוק או קישואים.

כמו כן, אם יש לכם אורחים לא טבעוניים, תוספת של עוף או בשר יכולים להעשות מאד מדהים במנה הזו.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום טופו?
אם אתם לא חובבי טופו, ניתן להחליפו בגרגרי חומוס או בירקות כמו בטטה או קישואים שמוספים עוד טעמים נפלאים.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המנה מראש ולאחסן במקרר. לפני ההגשה, פשוט לחמם על חום נמוך.

האם ניתן להכין את המנה בגרסה טבעונית?
בדיוק! המתכון הזה הוא טבעוני באופו מוחלט. אחלה בחירה לארוחה בריאה.

מהם הירקות שהכי מתאימים למנה?
אתם יכולים לשלב מי שתרצו – ברוקולי, גזר, פטריות, קישואים, או אפילו קולרבי.

כיצד ניתן להפוך את המנה ליותר חריפה?
הוספת פלפל חריף טרי או כמה טיפות של רוטב צ'ילי יכולה להקפיץ את המנה!

האם אפשר להשתמש באטריות לא אורז?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש באטריות שעשויות מחיטה או פסטה רגילה.

כמה זמן שומרת המנה במקרר?
המנה תשמור היטב במקרר עד 3 ימים. כדאי לחמם שוב ולתבל כראוי.

מהי דרך הטובה ביותר לחמם את המנה?
מומלץ לחמם על חום נמוך במחבת או במיקרוגל עם מעט מים בכדי לשמור על הלחות.

האם ניתן להוסיף אגוזים למנה?
נכון! אגוזי קשיו קצוצים יכולים להקנות עוד מרקם וטעימה מעניינת.

האם תוכלו לשתף אותי במתכונים נוספים עם טופו?
בהחלט! תרגישו חופשיים לבקש מכמה מתכונים מגוונים עם טופו, יש לא מעט מה להציע!

אז למה אתם מחכים? הכניסו את הידיים למטבח ותהנו מכל ביס! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות – שכולם יהנו מהמדהים הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *