המתכון המושלם לטורטליני פולנטה שיעניק לכם טעם בלתי נשכח

המתכון המושלם לטורטליני פולנטה שיעניק לכם טעם בלתי נשכח

טורטליני פולנטה – הפלא המופלא מהמטבח האיטלקי!

שום דבר לא מכין אותנו למפגש הקולינרי המדהים הזה. דמיינו עצמכם מתיישבים סביב השולחן, מפליגים לדמיון שבו כל ביס בטורטליני פולנטה נמס בפה ומספק חוויה שמתעלה על כל מה שחשבתם שאתם יודעים על פסטה! זהו מתכון ששואב השראה מהמסורת האיטלקית, אבל עם טוויסט בלתי צפוי. כשהשילוב של טורטליני מושלמים עם פולנטה עשויה בית, טעמים מרעננים ומתכונים אסוציאטיביים, קל להבין למה כל ביס הוא פשוט אגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 1 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

שמישהו יפסיק את הזמן! הרי אחרי שתכינו את המנה הזו, תשכחו בכלל ממה שידעתם על אוכל נורמלי. המתכון הזה הוא מעלף!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הטורטליני פולנטה המרהיב הזה, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים שיביאו אותנו לשיאים חדשים במטבח. להלן הרשימה:

  • 250 גרם קמח תפו”א
  • 150 גרם קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן אם תרצו)
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל מים
  • מלח לפי הטעם
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת פרמזן רכה, גרוסה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם גבינת מוצרלה, קוביות
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם

גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הביצים ב-50 גרם של טופו בשלות ומשונן! ואת החמאה ניתן להחליף בשמן זית – בריא יותר ומדהים באותו הזמן!

שלבי ההכנה

זהו שלב מרגש, שבו נוצרת יצירת המופת שלנו. בואו נצא לדרך!

  1. מניחים קמח תפו”א וקמח חיטה בקערה עמוקה.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים ביצים ומים.
  3. מתחילים לערבב עם מזלג עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומלושלים אותו עד שהוא חלק ונעים.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  6. בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים ריקוטה, פרמזן, פטרוזיליה ומעט מלח.
  7. מרדדים את הבצק לעלים דקיקים בגובה של 2 מ"מ.
  8. חותכים מעגלים קטנים בקוטר של כ-5 ס"מ.
  9. מניחים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול ומשלבים את הקצוות כדי ליצור טורטליני.
  10. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח.
  11. מבשלים את הטורטליני עד שהם צפים (כ-3-4 דקות).
  12. בינתיים, בסיר נפרד, מחממים חלב עם חמאה ופפריקה מתוקה.
  13. מוזגים את החלב החם על גבי הטורטליני המבושלים ומוסיפים קוביות מוצרלה.
  14. מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

אחרי כל שלב, אנחנו מתקרבים לטעמים המשגעים. תהליך ההכנה הוא חווייתי, כל רגע אנו מתקרבים למאכל המושלם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשאתם כבר כאן, למה לא לשדרג את המנה? אפשר להוסיף במעל עיטור של אגוזי לוז קלויים, או פטריות סזימיני שטוגנו בשום ואורגנו. לא לשכוח גם להציף בשום ירק ירוק שסוחב תג טעם נוסף. וחוץ מזה, שימו לב על הכנת רוטב פסטו כתחליף לקישוט על פולנטה או אף תוספות ירקות קצוצים. כל שינוי שיביא תוצאות מחודשות – שווה!

שאלות ותשובות

מה השוני בין טורטליני לפטצ'יני?
טורטליני הם פסטה ממולאת שנראית כמו "צנצנת קטנה", בעוד פטצ'יני היא פסטה דקה ושטוחה. כל אחת משפיעה על הטעמים בדרכים שונות!

איך אפשר להפוך את המתכון ליותר בריא?
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח חצי מלא או קמח תפו”א, לשים פחות חמאה ולבחור חלב פרה רזה.

מהו הזמן הנכון לבשל את הטורטליני?
בישול של 3-4 דקות לאחר ציפה במים הרותחים הוא סוד ההצלחה. אם יתבשלו יותר מידי הם יאבדו את הקסם.

האם ניתן לשמור טורטליני במקפיא?
בהחלט! פשוט הקפיאו את הטורטליני בשכבת קלקר ולפני הבישול, הכניסו אותם ישירות ללא הפשרה.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם שאריות?
אפשר לחמם את הטורטליני על מחבת עם מעט שמן זית, לשכוח לרגע מכל בעיה, ולהינות מהביס המושלם שוב!

איך יודעים שמילוי טורטליני מספיק טעים?
אם זה טוב לכם, זה טוב לכולם. תטעמו, תבדקו ותתאימו את התיבול למה שאתם אוהבים!

האם ניתן להמיר גבינות טבעוניות במתכון?
בדיוק! ניתן להשתמש בגבינות טבעוניות כמו גבינת קאשיו ממעובדת או גבינת חלב סויה.

האם ניתן לעשות אלרגיה לגלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בקמח תפו”א בלבד או בקמח ללא גלוטן אחרים.

האם המתכון מפורסם במסורות מסוימות של סבתות?
כמובן! המתכון הזה שואב השראה מהטעמים של סבא וסבתא, רק שאנו הוספנו לו טאצ' מודרני עם כל מיני ניואנסים מדליקים!

מהו התהליך הכימי של פסטה כשמבשלים אותה?
הבצק מתרחב וכאשר הוא נוגע במים רותחים, המולקולות שבקמח מתאגדות באופן שיסייע בפיתוח טקסטורה עמידה אך רכה. כל כך הרבה מדע בביס אחד!

עכשיו אתם מוכנים לכבוש את המטבח עם הטורטליני פולנטה שלכם! חשבתם על לשתף את המתכון עם חברים? קדימה, תשתפו, תזרמו ואז תאכלו לפני שכולם יגיעו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *