המתכון הסודי לבשר מספר 5 על האש שלא תרצו לפספס

המתכון הסודי לבשר מספר 5 על האש שלא תרצו לפספס

בשר מספר 5 על האש – המתכון המדהים שיעשה לכם את הערב!

דמיינו את הרגע. סוף שבוע מתקרב, ואתם מתארים לעצמכם את הריח הממכר של בשר שנצלה על האש.陽ה שומעים את חריקות הפח של המנגל, והלב מצליח לפצח מוצרי מזון ולהשתוקק למשהו משגע. המנה שנעמוד על הכנתה היום היא הבשר מספר 5, שלא תמצאו את הדומה לו! כשאפשר להרים מסיבה עם החברים או לפנק את המשפחה, זה המתכון המושלם שפותח את התיאבון ומוסיף צבע וחיים לכל ערב.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נצלול לעולם הנפלא של רכיבים. נשמע מפתה, נכון? בעבודה עם בשר וצלי לא צריך לחפש רחוק – מדובר ברכיבים פשוטים שיכולים לשדרג כל ערב משפחתי!

  • 1 ק"ג בשר מספר 5 (אשך או שיפודים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • לימון אחד כתוש

מרכיבים חלופיים

כמו בכל מתכון משגע, ישנן אפשרויות. אם בא לכם להפוך את המנה לטעימה יותר ובריאה, תחליפו את השמנים בשמן קוקוס או תשתמשו ברוטב ברביקיו מקטניות. אם אתם אוהבים טעמים יותר חזקים, תוסיפו תבלינים כמו כמון או טימין, ויש לכם גם גרסה צמחונית, אם תהפכו את הבשר לקציצות מקטניות.

שלבי ההכנה

צעד אחרי צעד! כשמתכוננים למשהו אגדי כמו בשר על האש, חשוב לעקוב אחרי ההנחיות. גם אם הוצאתם את הסכין והמחבת, תמיד יש לקבוע סדר הכנה.

  1. קודם כל, ניקח את הבשר ונחצה אותו לשני חצאים רובי, אם אפשר, על מנת להבטיח שיתבשל באופן אחיד.
  2. נוסיף לקערה שמן זית, דבש, שום כתוש, רוטב סויה, מלח ופלפל. ערבבנו הכל עד שנהיה מריחה מיוחדת משגעת.
  3. נכניס את הבשר לתוך הקערה. נוודא שכל חתיכת בשר מצופה בתערובת. נסגור את הקצה ונשאיר במקרר ל-30 דקות להרגעת הטעמים המדהימים.
  4. בזמן הזה, נתחיל לחמם את המנגל או הפלאנצ'ה על חום גבוה. כשחם, נניח את הבשר על הרשת ותנו לו להתחמם – לא לשכוח להפוך כל מספר דקות על מנת לקבל גרסה נגישה יפיפייה.
  5. נערבב גם את עלי הפטרוזיליה ולימון, ונניח בצד להגשה.
  6. אחרי 15-20 דקות צליה משגעות, נוודא שהבשר מבושל במדויק: נבקש סיוע מפטיש מדחום, אם צריך, שיהיה 70 מעלות פנימיות, ואז נוריד מהגריל.
  7. נניח את הבשר על צלחת להשאיר לנוח כ-5 דקות, כדי שהמיצים יחזרו פנימה.
  8. נסדר את הבשר על צלחת ההגשה, לפזר עליו את עלי הפטרוזיליה ולפרוס חצי לימון לצידו.

שדרוגים ותוספות

כמובן שכמו בכל מתכון, שדרוגים יכולים להפתיע! אנחנו יכולים להוסיף אותו לתוך סנדוויץ' עם חומוס וטחינה, או להכין סלט מרענן עם ירקות ציבוריים שהוקפו בחומץ בלסמי.

אפשר להפוך את הבשר למעלף עבור אורחים, פשוט על ידי הכנת שיפודים רכים עם ירקות צבעוניים שהם לא רק טעמים, אלא גם נותנים סגנון למנה.

שאלות ותשובות

מה זה בשר מספר 5?
בשר מספר 5 הוא קטע בשר פורט של בקר. באזל (בשר עשיר בטעמים, נפלא על האש!) יש לו הרבה שומניות, שמקנה לו טעמים כל כך מדהימים.

איך יודעים אם הבשר מוכן?
הדרך הטובה ביותר לבדוק היא בעזרת מדחום בשר, שצריך להראות 70 מעלות. אם אין לך, נוכל לחתוך בשר לנתחים ולהסתכל על הצבע הפנימי.

אפשר להכין אותו בתנור?
בהחלט! אם אין לכם מנגל, פורסים את הבשר ומניחים את הנתח על רשת בתנור עם חום גבוה, עד שהוא יכול להשחים ולצבור טעמים.

מה האפשרויות עם רוטב על הבשר?
רוטב ברביקיו, רוטב על בסיס יין, עלי תימין – כל חלופה תעשה את העבודה.

באיזה מסיבת פסח אפשר להגיש?
הבשר הוא הבחירה המושלמת עבור מבצרים חגיגיים, אז תעזו להגיש אותו על שולחן החג ולראות את השולחן מתמלא במחמאות!

האם יש אופציה נמוכה לגלוטן?
כמובן! רק הימנעו מרוטב שמכיל גלוטן והשתמשו בתחליפים טבעיים על בסיס שמן זית.

מה הטיפים לאכילה עם הילדים?
רצוי לחתוך לנתחים קלים ולפזר בצד ירקות אהובים כמו חסה, עגבנייה, דלורית ומלפפון.

האם אפשר להכין את זה יום מראש?
בשמחה! הכינו את הבשר וערבבו את התבלינים. הוציאו אותו כ-30 דקות לפני הצלייה על מנת להגיע לטמפ' החדר.

איך זה מסתמך על ירקות?
סלט צד ממגוון ירקות סלט, קלח תירס קלוי או צלחות פרות – יוצר מנה בריאה ומזינה עם הבשר.

האם אפשר להתנסות עם תיבול אחר?
בהחלט יש לכם חופש מוחלט! תוספות כמו פפריקה, כמון או אפילו חרדל יכולים להיות שלעבדה נפלא.

נסו את המתכון המדהים הזה ותראו איך החברים שלכם מתלהבים! אם נהניתם מהמתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לאנשים אהובים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *