המתכון הסודי לקובה דלעת כורדי שעושה קסמים

המתכון הסודי לקובה דלעת כורדי שעושה קסמים

קובה דלעת כורדי – מתכון מדהים, משגע וממכר!

היום אנחנו הולכים לגלות את אחד המתכונים הכי טעימים שיש – קובה דלעת כורדי. מדובר במנה שהיא לא רק אגדה, אלא גם מקור חום ואווירה ביתית, כמו שאמא וסבתא היו מכינות. זהו מאכל שהופך כל ארוחה לחגיגה; ברגע שאתם טועמים אותו לראשונה, אתם תרגישו איך כל טעם וכול פריט מתפשטים מיידית בכל החושים. הייחוד של קובה דלעת הוא ביכולת שלו לשלב בין המתיקות של הדלעת עם התבלינים החמים, והמרקם הנימוח של הבצק. זו בהחלט מנה שמחזירה אותנו לזכרונות מהבית, לארוחות משפחתיות ולחוויות שכל אחד מאיתנו חווה במהלך השנים.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה. רמת קושי: בינונית. כמות מנות: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מותאם ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לתוך רכיבי המתכון המדהים שלנו. סדר העבודה הוא קל יחסית, והשילוב של הטעמים יגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות.

  • 500 גרם גבינת ריקוטה או גבינת פטה
  • 300 גרם דלעת חלוטה ומבושלת, מעוכת למחית
  • 250 גרם קמח חיטה (או לחלופין קמח תפו”א למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קינמון (לשעשע, נכון?)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1/2 ליטר מרק עוף (אופציונלי)

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל במלאכת הכנה. זה הזמן להפעיל את היצירתיות ולראות איך הנס מתחיל להתהוות.

  1. מכינים את ממס הדלעת: מבשלים את הדלעת במים רותחים עד שהיא רכה. מפרקים למעבד מזון ומעכים לפירה.
  2. בבקשה, שימו לב. בקערה גדולה, מערבבים את קמח החיטה, ביצה, מלוח, כמון, קינמון ופפריקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את מחית הדלעת לתערובת ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  4. מעבירים את התערובת למשטח נקי ומתחילים ללוש במשך כ-5 דקות עד שהבצק הופך חלק ואוורירי.
  5. מתקינים את הבצק ומניחים לו לנוח למשך 20 דקות.
  6. חותכים קוביות קטנות מהבצק, משטחים ביד ומשאירים מקום למילוי.
  7. ממלאים עם גבינת ריקוטה/פטה וסוגרים את הבצק בעדינות, כך שהמילוי לא יברח.
  8. מכניסים לסיר עם מים רותחים או מרק עוף מבושל ומבשלים את הקובות במשך 10-15 דקות או עד שהן צפות.

במקום המים, אם יש לכם חשק, אפשר להוסיף גם מעט נענע או פטרוזיליה כדי לתת טוויסט נוסף.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כמו כל מנה קלאסית, גם כאן יש מקום לשדרוגים! אם אתם מחפשים לתת לעסקהএই טוויסט נוסף, אפשר לשקול להוסיף לתערובת המילוי קצת אגוזי מלך קצוצים, או אפילו צימוקים. עבודה עם קמח תפו”א תגרום לראות את המתכון בגרסה דלת פחמימות, כאשר אפשר לשדרגו כך שיתאימו גם לטבעונים. כל אלו יוסיפו למנה רבדים של טעמים שונים ולא צפויים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הקובה מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הקובות מראש ולשמור במקפיא. כשאתם רוצים לאכול, פשוט בישלו במים רותחים.

מה ניתן לשים במקום הדלעת?

ניתן לשים תפו”א או אפילו בטטה לעניין דומה; אלו ייתנו טעם ייחודי.

איך אפשר להפוך את המתכון לבריא יותר?

ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן. מעבר לכך, ניתן להקטין את כמות השמן.

האופציה שנראית לי הכי טעימה, היא נמרצת?

כמובן! מוסיפים רוטב עגבניות מעל המנה, והופ! יש לכם מנה חדשה!

לא מצליחים לסגור את הקובות? יש פתרון?

אם הבצק מתפרק, יש לשים קצת יותר קמח עד שהבצק לא יידבק לידיים.

יש אפשרויות לרוטב?

כן! רוטב יוגורט מרענן יהיה מצוין עם המנה.

כמה זמן אפשר לשמור את הקובה במקרר?

הקובה נשאר טרי במקרר כ-3 ימים.

איך יודעים שהקובות מוכנות?

ברגע שהן צפות מעל המים, אתם יודעים שהן מוכנות!

האם ניתן לצפות את הקובה בפס של רוטב?

כמובן! רוטב על בסיס דולצ'ן או רוטב דלעת יכולים לטפח את המנה.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הקובה?

מומלץ לשים על צלחת שטוחה, להניח בקבוק עם יוגורט בצד ורוטב חריף למי שאוהב.

בסוף המתכון הזה, אנחנו מקווים שהצלחתם להבין כמה קובה דלעת היא מנה מדהימה ומיוחדת. תשתפו את המתכון עם החברים שלכם ותודו להם על השיתוף במן האגדי הזה. אל תשכחו לחזור ולהגיד לנו איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *