המתכון הסודי לראמן צמחוני שלא תרצו לפספס
להתפתות לריחות המדהימים של הראמן הצמחוני
הזמן שבו אנחנו יושבים יחד עם חברים או משפחה, אוחזים בקערת מרק חם ונעים, ודנים בכל מה שקרה ביום, הוא הזמן המיוחד ביותר בעיניי. והשיא של המפגשים הללו? הראמן הצמחוני המיוחד, שמדהים את כולם בכמה שהוא טעים ומשגע. מדובר במנה שעושה שמחה בלב, מערבת טעמים מהאביב ועד החורף, ונמסה על הלשון כמו חלום.
בדיוק כפי שראמן קלאסי מזוהה עם טעמים עשירים, הראמן הצמחוני מציע לנו עונג מדהים גם מבלי להשתמש בבשר. אז בואו נצלול יחד לתוך המתכון האגדי הזה, ששווה כל רגע שמתבזבז!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 4
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- סה"כ זמן: 30 דקות
- מדריך מצוין שאתם יכולים לשתף!
הרכיבים הדרושים
הנרקיסיסט הפנימי שלי מתלהב בכל פעם שאני מדמיין את כל הרכיבים הצבעוניים, החזקים והטבעיים של הראמן הצמחוני. כל רכיב כאן לגמרי ממכר!
- 200 גרם אטריות ראמן (אפשר גם אטריות אורז)
- 1 ליטר של ציר ירקות (אפשר לקנות בצנצנת או להכין בבית)
- 1 כפית שמן סומסום
- 300 גרם טופו קלאסי, חתוך לקוביות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזר, קלופים ומגולענים
- 1 פטריות שיטאקי, פרוסות
- חופן ספירולינה (או ירק עלים אחר שאתם אוהבים)
- רוטב סויה (לפי הטעם)
- לפרי: 2 ביצים קשות (אופציונלי, עבור גרסה לא טבעונית)
- זנגביל מגורר לפי הטעם
- חופן בצל ירוק קצוץ
הפתעה המדהימה בראמן הזה טמונה בשילוב היצירתי שלו עם ירקות שונים. המנה יכולה להיות גם מאוד בריאה ודלת פחמימות, כאשר נשדרג אותה עם תוספות ישירות מהגינה.
שלבי ההכנה
אם נדע לעקוב אחרי שלבים אלו בקלות, נגיע לתוצאה נהדרת מדהימה:
1. נתחיל עם הרתחת מים בסיר רחב. כאשר המים רותחים, נוסיף את האטריות ונבשל אותן על פי ההוראות שעל האריזה.
2. בזמן שהאטריות מתבשלות, נחמם שמן סומסום בסיר גדול ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהבצל מתרכך ומשחים.
3. נוסיף את השום והשניצלים, ונערבב למשך כדקה כדי להקנות טעמים.
4. לאחר מכן נוסיף את הגזר והפטריות ונמשיך לבשל למשך 5-7 דקות, עד שהירקות רכים.
5. נ pour את ציר הירקות לסיר, נוסיף את הזנגביל המגורר, ונביא את התערובת לרתיחה.
6. נוסיף את קוביות הטופו לתוך הסיר ונטפח אותן עם מעט רוטב סויה. נבשל את הכל במשך 5 דקות נוספות.
7. כאשר האטריות מוכנות, נשתף אותן בכמה קערות ונמלא כל קערה עם המרק והירקות.
8. לקראת הסוף, נזרוק מעל את הבצל הירוק הקצוץ, ונקשט עם ספירולינה.
כעת כל מה שנותר הוא ליהנות מהמנה המושלמת!
אפשרויות שדרוג ותוספות
נסו להפתיע את האנשים שלכם עם תוספות מדהימות. אפשר להוסיף כוסברה קצוצה, או חתיכות של חזרת חריפה כדי שהמנה תהיה בוערת ומיוחדת.
כמו כן, אפשר לשדרג עם טבעות צ'ילי או קוביות גזר מבושל. שמעו, ישנם סבבים על דרכים מגניבות לשדרג את המנה, חכו שתשמעו על אפשרויות כמו חלב ע кокוס כדי לתת לראמן שלנו טוויסט טרופי!
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
פשוט אל תשתמשו בביצים, וודאו שכל הרוטבים שאתם משתמשים בהם טבעוניים. בהחלט אפשר לשדרג ועדיף שהטופו יהיה גרסה משודרגת.
האם אפשר להשתמש באטריות אחרות?
בהחלט! אפשר לשלב אטריות אורז או אטריות כוסמת, כל מה שהמקרר שלכם יאפשר.
איך ניתן לוודא שהטופו ייצא כמו שצריך?
אחרי שחיתכתם את הטופו לקוביות קטנות, תנו לו להיספג במעט רוטב סויה.
מה אם אין לי ציר ירקות בבית?
לא נורא! ניתן להכין ציר ביתי עם מים ירוקות ואחר כך להתפלל!
האם המנה הזו בריאה?
בוודאי! המון ירקות, טופו, וקטניות.
האם ניתן לשמור את המנה למחרת?
אפשר, ולמרות שהטופו שבישלנו לא מושלם יותר, הכנות הסופיות היו אחרות.
איך ניתן להוסיף חריפות למנה?
פשוט הוסיפו צ'ילי קצוץ או רוטב חריף, בהחלט ילך טוב!
מה עם הידידות לקהל החריגים שמסביב למנה?
אין בעיה, במקרים כאלה אפשר לשלב סויה או חלקי ירקות.
האם ניתן לשלב קארי עם המנה?
בהחלט! קארי מוסיף טעמים מדהימים שיתאימו באופן מושלם לראמן.
האם ניתן לעשות גרסה לא מעובדת?
בוודאי! אפשר לנפות את הטופו ולהשתמש בירקות בלבד.
כשהראמן הזה יעמוד לפני כל אחד, אני מבטיח לכם שזה המשפט שיהדהד אתכם: "מה זה מדהים!". אז קדימה. רדו למטבח, כבדו את עצמכם והפיצו את המתכון המושלם הזה בכל מקום!
כתיבת תגובה